PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Taka sobie jedna...

Mozolnie wpisuję w decyzjach przedmioty które zaliczyłam w czasie studiów.
    Mam problem z którym sobie nie umie poradzić.

Kto wie jak wpisuje się pracę roczną teoretyczną i empiryczną?
    W udostępnionej liście przedmiotów nie znajduję czegoś takiego.

Ile godzin wpisuje się przy przedmiocie praca roczna?
    Wpisałam "ręcznie" ale system nie zaakceptował ilości godzin.

Pozdrawiam.
  • Anonim

To już teraz trzeba wpisywać?
    A tak na marginesie: jak to się robi, bo jestem kompletnie niezorientowana w tej kwestii?
  • Taka sobie jedna...

Nie musisz teraz.

Benedyktyńska to praca. Trzeba mieć więcej cierpliwości niż do "teściowej".

Robi się to mozolnie. Jest też zależne od prędkości kompa.

Jest do tego instrukcja. O dziwo bardzo czytelnie napisana. Tłumaczą jak chłopu w sądzie ale... w szczególe "praca roczna" nie mogę sobie poradzić.

• Cymka, Persiak

a gdzie ta instrukcja i gdzie to mam wpisywać (jak teraz już zacznę to może do czerwca skończę; )
  • Taka sobie jedna...

By móc zacząć wpisywać zaliczone zajęcia, Panie, z kochanego dziekanatu, muszą Ci (jak to powiedzieć) uruchomić Listę programów do edycji w usosweb.
    Warto skserować wszystkie karty semestralne z zajęć. Sam indeks może być niewystarczający.

By wpisywać przedmioty trzeba wejść w zakładkę "decyzje" (po zalogowaniu się) i pisać :)

Cymka instrukcję mogę Ci przesłać. Napisz do mnie.

Pozdrawiam.
  • Anonim

A te zajęcia na które się jeszcze chodzi? Można już wpisać wszystkie zaliczone, a te w późniejszym terminie, po zaliczeniu? Czy dziekanat musi wszystko rozliczyć i dopiero będzie można zacząć działać?

Nie ukrywam, że chciałbym mieć jasną sytuację już w marcu, więc wolę za wczasu zacząć załatwiać te formalności.
  • Taka sobie jedna...

Grzechu, jak się pytasz, dla jasności, to Cię informuję:

wpisywanie zajęć na które uczęszczasz jako już zaliczone to jest..... (ruszamy główką)
    fałszowanie dokumentacji.
  • Anonim

ps a dziala wam usos??
    bo ja mam:
    "Aplikacja, do której chcesz się zalogować, nie ma uprawnień do korzystania z CAS."
  • Anonim

>Taka sobie jedna... napisała:
    >Grzechu, jak się pytasz, dla jasności, to Cię
    >informuję:
    >
    >wpisywanie zajęć na które uczęszczasz jako już
    >zaliczone to jest..... (ruszamy główką)
    >fałszowanie dokumentacji.
    >

Nie muszę ruszać główką, tylko przyda się dokładniejsze czytanie moich postów.

Teraz ja, dla jasności, tłumaczę: Chodzi o to, czy Panie w dziekanacie uaktywnią mi tą opcję w USOSie, jeżeli nie zaliczyłem jeszcze wszystkich przedmiotów. Napisałem też, że chcę wpisać teraz przedmioty zaliczone, a te które zaliczę dopiszę później i czy da się tak zrobić, czy muszę mieć jasną sytuację ze wszystkiego i dopiero w tym momencie zostanie to uaktywnione?

Jeśli był to skrót myślowy z mojej strony, to wystarczyło poprosić o klaryfikację, a nie pisać rzeczy, które są truizmami.
  • Taka sobie jedna...

Klaryfikacja:

Ruszanie główką, Kolego, przez całe życie się przydaje.

P.S. Pycha to straszna rzecz - bogowie wszystkich religii każą za nią najbardziej

• Anonim

Nie zamierzam polemizować, bo wydaje mi się, że ani mnie ani Tobie niczego to nie dodaje. Prosiłem o zwyczajną informację i zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi, bo wydaje mi się, że jesteśmy w podobnej sytuacji - tzn. że już za niedługo skończymy Nasz Wydział.

Rozpoczęłaś ten wątek, żeby się czegoś ważnego dla siebie dowiedzieć - ja również chciałem dowiedzieć się czegoś ważnego dla siebie. Nie wiem, dlaczego po prostu nie odpowiesz na moje pytanie - jeśli znasz odpowiedź - tylko wdajesz się w bezsensowną (z mojej perspektywy) wymianę postów.

Nie mam nawet pojęcia, o co chodzi z tą "pychą", bo chyba żadna z zamieszczonych tu wypowiedzi nie pretenduje do takiej.

I proszę, nie traktuj mnie protekcjonalnie, bo nawet się osobiście nie znamy, a profil też nic mi o Tobie nie mówi. A jeśli nawet, to Cię teraz zwyczajnie nie kojarzę.
  • wayward cloud

Grzesiek: ja jestem na V roku i byłem w dziekanacie kilka tygodni temu, dostałem do skserowania swoje karty z lat ubiegłych i wysłano mi instrukcję, jak wpisywać zajęcia do USOSa. Jeszcze się za to nie zabrałem, ale wnioskuję, że nie musimy mieć skończonych wszystkich zajęć, żeby móc się tym zająć. Niektórzy przezornie zajęli się tym nawet znacznie wcześniej. Podobno to upierdliwe i długo trwa, więc pewnie lepiej, że nie trzeba będzie ogarniać tego na tydzień przed obroną.
  • Anonim

> Grzesiek: ja jestem na V roku i byłem w dziekanacie kilka tygodni temu, dostałem do skserowania swoje...

Dzięki bardzo!!
  • Anonim

Coś mi nie gra w moim Usosie albo nie do końca rozumiem jak to trzeba wpisywać, więc proszę o pomoc:)

mam instrukcję, skserowane karty i pani w dziekanacie uaktywniła mi opcję wpisywania.
    Wchodzę w zakładkę DECYZJE
    Na liście decyzji jest tylko jedna decyzja - aktualny semestr. A gdzie jest reszta? W instrukcji napisano, że migracja danych może trwać od 1 do 2 dni. A do mnie migrują tak od środy.

Mam więc czekać w nadziei, że kiedyś się pojawią?
    Czy może coś źle robię, nie tu klikam, nie tu patrzę?
    A może pani w dziekanacie mi wszystkiego nie uaktywniła?

• Taka sobie jedna...

Resztę to my wpisujemy jak drzewniej skrybowie :D

"Więc ani się ważyć myśleć, że można pomyśleć, że można tego nie umieć, nie rozumieć, nie potrafić zastosować"
    Mechanika Techniczna M. Wilk
  • Anonim

aha, ok. Czyli wszystko wrzucamy po prostu do jednego worka.
  • maja

Czy ktoś dobrze zorientowany mógłby podzielić się informacją, kiedy należy się zainteresować mitycznym wpisywaniem przedmiotów do USOSa? Jak to wygląda dla obecnego piątego roku?

Swoją drogą, czy przeniesienie danych z HALa do USOSa jest tak wielkim technologicznym wyzwaniem? (pytanie retoryczne)
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)