PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MartynaK

Maturę zdaję w przyszłym roku, ale już dawno zdecydowałam się na psychologię. Chciałam się tylko dowiedzieć od osób studiujących na Uniwerku czy rzeczywiście na psychologii studiuje sama inteligencja..ludzie niezwykle oczytani....bo zaczynam się bać...chociaż zawsze uczyłam się dobrze...to słysząc o tak dużej konkurencji zaczynam wątpić w moje możliwości. Chcę wiedzieć jakie mam szanse..albo po prostu uspokoić się.....bo cienko widzę jak na razie moją przyszłosć na UW...chociaż bardzo bardzo bardzo bym chciała.....:( Dodam że jestem osobą kontaktową (przynajmniej tak mi sie wydaje) i zawsze lubiłam pofilozofować...:)
  • wojboj

ynteligencja? no co Ty.
    Oczytani? Konkurencja?
    Eeeetam.
    Jak chcesz to sie dostaniesz.
    A jak nie chcesz i nie będziesz sie przykładać do nauki - to nie. I tyle.
  • MartynaK

Dzięki:)...chociaż gdyby tak to od tej chęci też zależało....:)
  • wojboj

de facto od tego to zależy.
    Jak sobie wmówisz, że tu jakiś super poziom to nie bedziesz sie przykładać do nauki i wyjdzie samospełniająca sie przepowiednia.
    Więc bierz sie do roboty a nie szukaj sobie wymówek :]
  • MartynaK

Ja wymówek sobie nie szukam Osiołku....a uczyć - sie uczę...tylko jak sam powinieneś wiedzieć....pewnych UMIEJĘTNOŚCI - nie da się wyuczyć...albo się je ma albo nie ma. Stąd moja niepewność...ale rozwiązuję testy...ćwiczę..a dalej zobaczymy...:)
  • आरती

> pewnych UMIEJĘTNOŚCI - nie da się wyuczyć

Da się :P. Tylko kwestia poniesionych kosztów. Trochę więcej wiary w siebie, a wszystko będzie dobrze; -).
    pozdrawiam i powodzenia w nauce
  • MartynaK

Dzięki...będę robiła co się da....
  • Tomi

Sluchaj, nawet nie probuj... Mysle, ze nie masz szans. No po prostu MY jestesmy wyjatkowi, przeinteligętni:), pracowici i piekni na dodatek.
    Gdy czytam w parku jakas ksiazke z psychologii (a czytam dniami i nocami) to normalnie po 5 min mam wokol siebie wianuszek ludzi, ktorzy siedzac po turecku na chodniku wpatruja sie w moje procesy intelektualne (tak! sa tak skondensowane i liczne, ze mozna je zauwazyc golym okiem!).
    Nie musze mowic, ze mam tez klopoty - ilez to kobiet przyszlo cucic, gdy dowiedzialy sie, ze studiuje na UW! Mowie Ci - masakra!

:):):):):):)

a tak powaznie - jak poradzisz sobie z politrowka zoladkowej to masz jak w banku to, ze dasz sobie rade. a jak zaprosisz mnie do jej konsumpcji - masz dodatkowo wiernego pomocnika na caly okres studiow:)
  • Klejao

... w opróżnianiu kolejnych półlitrowek; )))
  • MartynaK

buuu to mnie dobiłeś.....z ćwiartką nie dam rady..ale postawić mogę...;)
  • आरती

> ale postawić mogę...;)

:))) No ja nie mam nic przeciwko :)
  • Anonim

Martynak, czy to jest jakas deklaracja ?; )
  • Tomi

Michal, qrka, miales o tym nie mowic... mielismy zwerbowac trochu narybku, wymusic podstepem na nich deklaracje, a potem juz tylko zbierac owoce naszego niecnego Planu "Po Kolejnym Psychologii Naborze Duzo Wutki W Studenckiej Oborze"...

Klapa.

Przez Ciebie - wiec stawiasz (do konca studiow - a na zlosc pojde na doktoranckie;)
  • Tomi

A Ty Martynko, Martyneczko przemila... Nie lam sie, masz jeszcze rok. Zawsze mozesz pojsc na kurs przygotowawczy...

i pamietaj - w slowniku psychologa nie ma zwrotu "nie dam rady"! No moze w sytuacji, gdy trzeba rano wstac:)
  • MartynaK

Zbyt dosłownie interpretujecie kochani z ta wódeczką:)...(wyzyskiwacze biednych pierwszorocznych!!!).. na kurs już się zapisałam :(((...a słownik psychologa jeszcze mnie nie obowiązuje....ale dzięki!
  • MartynaK

Odnoszę dziwne wrażenie że juz słowo wódka, a raczej "postawię pół litra":)...zmienia nastawienie studentów psychologii:)...czy zawsze jesteście tak uprzejmi?:)
  • Tomi

wiesz, zyjemy w wielkim stresie, zwiazanym z nasza wyjatkowoscia (patrz kilka postow wyzej)... MY tez musimy czasami wyhamowac, miec czas na chwile refleksji, a nie tylko na bezgraniczne i nieprzejednane gonienie za doskonaloscia intelektualna, fizyczna, spoleczna, charakterologiczna, probabilistyczna;) i ęą fanfaranfa:)

...I wtedy walimy wode az sie sponiewieramy do cna.

Wiec jak masz goude to jestes moja przyjaciolka:)
  • Anonim

ca y est
  • MartynaK

dobra dobra wielcy intelektualiści....inteligentn i nie znaczy stukacze....ludzie oczytani to niekoniecznie "kujoniści"...:)

....co do konsumpcji....jako prawie totalna abstynentka:P..chyba nie mam szans na dołączenie do grona twoich przyjaciółek....:)
  • m

yyy... bo... generalnie chodzi o to, że ja bym się chciała na psychologię dostać właśnie...
    I tak na dobry początek, to ja mam pytanie: czym różni się psychologia na MISMaPie od takiej... standardowej ? :] z góry wzięczna za odpowiedź, za te niezwykle wyczerpujące - ALKOHOL!

:)
  • 1
  • 2
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)