-
natalia
Wiecie może czy u nas na wydziale podczas obrony pytają o rzeczy z całych studiów, czy wszystkie pytania jakoś zahaczają o temat, którym zajmujemy się w magisterce? Jeśli tak, to czy jest gdzieś jakaś lista zagadnień? Pliiiis pomóżcie!!! -
pepin rudobrody
luuuuuuuudzie, są wakacje, nie stresujcie się takimi rzeczami!!; P
a tak na serio to zupełna formalność nie obrona, zadali mi dwa pytania, oba dość proste i oba z pracy, dziękujemy teraz będzie część tajna i po sprawie... -
natalia
Dzięki wielkie i gratulacje :) a co z "cateringiem" ? Przynosi się jeszcze kanapeczki i ciasteczka szanownej komisji? -
Magdalena A. Grzeca-Kamińska
To chyba przy obronie pracy doktorskiej; ] My stawiamy się tylko z 3 bukietami -
-
natalia
Bukieciki obowiązkowe, ale z tymi kanapeczkami i ciasteczkami to nie jestem pewna. Co prawda nie widziałam żeby u nas na wydziale broniący się chodzili z tacami, ale niektórzy moi znajomi z innych uczelni robili zrzutki na ciacho i kawę. -
A te bukiety z jakiej okazji? Zawsze wyznaczają do komisji solenizantów?
-
Anonim
na innych uczelniach rzeczywiście takie zwyczaje panują, że robi się poczęstunek - ale to pewnie dlatego, że przeważnie wtedy broni się większa grupa ludzi (całe seminarium na raz). U nas to raczej pojedyncze obrony przeważają.... tak mi się wydaje...no przynajmniej ja się broniłam sama. A na 10 min pogawędki to nie opłaca się ciasteczek piec:)
W każdym razie kupuj kwiaty i się niczym więcej nie przejmuj. Powodzenia! -
natalia
-
Anonim
Tak, z pracy. Ale na wszelki wypadek warto się dyskretnie podpytać promotora jakie są szanse na pytanie spoza pracy. Tak dla uspokojenia.
Powodzenia! -
natalia
-
Cymka, Persiak
Mam pytanie do kiedy u nas na wydziale są obrony?
i na ile przed obroną trzeba złożyć pracę do dziekanatu?
Czy jak się nie zdążę obronić teraz i przełożę na wrzesień to muszę pisać jakieś podanie czy coś? -
I
Na Wydziale Biologii UW jest zakaz dawania kwiatów. Przychodzi się, broni i tyle. Nie funduje bukietów i wyżerki dla szanownego profesorskiego grona. Brr