PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Toha

Kiedyś gdzieś coś czytałam o tym, że w ramach jakiejś specjalizacji robi się uprawnienia pedagogiczne. Nie mogę tego teraz nigdzie znaleźć, a chciałam się zorientować, czy jest szansa na to, żeby dostać te żetony wcześniej. I czy jak się już je dostanie, to trzeba robić te uprawnienia do końca.

Czy ktoś coś wie na ten temat?
    Bardzo proszę o pomoc, bo zapisy ruszają 18stego, a ja bardzo chciałam się zapisać na jedne zajęcia.
  • Nati- niedobra kobieta :))

Nie dostaje sie zadnych zetonow a zajecia ktore umozliwiaja Ci otrzymanie uprawnien sa w ramach specjalizacji "Psychologia wychowawcza".
  • Toha

Hm, ale na zajęcia, które dają te uprawnienia, trzeba się zapisywać przez USOS.
    Czyżby się dało bez żetonów?
  • Taka sobie jedna...

Kiedyś ok 2-3 lata temu było głośno, że po specjalizacji wychowawczej, absolwenci mają problemy z zatrudnieniem bo nie mają uprawnień do pracy np.: w szkole itp
    Coś tam załatwiano ale czy załatwiono????
    Może w dziekanacie wiedzą?

P.S. Prawda jest taka, że dany pracodawca może wprowadzić dodatkowe wymagania dla kandydatów. A specjalizacja na Wydziale to akademicka specjalizacja i... praktycznie nie wiele daje na rynku pracy. Po specjalizacji psychoterapia też się nie zostaje psychoterapeutą tylko trzeba iść do danej szkoły za którą trzeba płacić i to duuuużo więcej niż za uprawnienia do pracy w szkole itp.
  • Toha

Mnie tylko zależy na tym, żeby chodzić na emisję głosu, a jest ona tylko jako przedmiot dla specjalizacji pedagogicznych (z różnych wydziałów).
    A że są dwie grupy na Stawkach i coś o tym kiedyś słyszałam, to pomyslałam, że ktoś to u nas robi.
    I są na to na pewno osobne żetony, bo w USOSie przy koszcie jest 30xPED.

Jedna Pani z dziekanatu nic o tym nie wie, ale jeszcze się nie poddałam :)
  • Taka sobie jedna...

????
    Kurs "Emisja głosu" a uprawnienia pedagogiczne dzięki którym można pracować w szkole to zupełnie inne szkolenia.
    ?????

"emisję głosu" na Wydziale Psychologii prowadził mgr Witold Siekierzyńki. Prowadzi też "wprowadzenie do PR".

Są to jedne z nielicznych zajęć na które chodzi się z wewnętrznej potrzeby a nie z przymusu celem zdobycia wymaganych punktów ECST.
  • Nati- niedobra kobieta :))

Zajęcia dające uprawnienia m.in. emisja glosu czy etyka zawodowa sa u nas na wydziale i jedyne co Ci potrzebne to żetony nasze wydziałowe.... Poszukaj... powinny byc albo wsrod zajec spec albo wsrod fakultetow (tak bylo 2 lata temu)...

Cos Ty sie tak uparla na ten USOS?? Żetony PED nie sa dla naszego wydzialu z tego co mi wiadomo...
  • annagie

W tym roku w naszym katalogu nie ma emisji głosu.
  • Toha

Muszą być dla nas.
    Już rok temu w HALu było coś takiego:
    http://hal.psych.uw.edu.pl/nowykata...
  • Taka sobie jedna...

To nie jest etatowy wykładowca. W każdej chwili mogą powiedzieć mu "do widzenia".
    Ma w tym semestrze "wstęp do PR".
    Może w następnym będzie miał "emisję"
  • Toha

mgr System HAL9000?
    Niektórzy chcieliby, żeby mu powiedziano "do widzenia" :)

A mnie chodziło głównie o zapis:
    "UWAGA KURS PROWADZONY W SEMESTRZE ZIMOWYM I LETNIM.
    ZAPISY TYLKO PRZEZ USOS-web."
  • Masakra.

Czy ktos z was orientuje sie może czy jest mozliwośc zdobycia uprawnień pedagogicznych przez nasz wydział/przez UW ? Chodzi mi o taki sposob bez spec wychowwawczej, ani studiów podyplomowych.

A może ktoś zna jakies kursy dające uprawnienia pedagogiczne i wie czy można je zrobic w trakcie studiow??

z gory dzieki, pzdr
  • Masakra.

Jeszcze chcialam dodać :

Albo co zrobic skoro jest juz po zapisach na spec, rozpocząl sie juz semestr, ja jestem na innej specjalizacji, a jednak chcialabym zrobic rownoczesnie wychowawcza? Uważacie , ze mogłabym sie po prostu w przyszlm semestrze zapisać na zajecia dla semestru letniego dla spec wych, a w przyszlym roku nadrobic ten semestr?

Wybaczcie zagmatwanie; -p
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)