PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kamila

No właśnie - jak w temacie - wykład fakultatywny z dr. hab. Szuster-Kowalewicz. Jest na tym lista? Bo ja po pierwszych dwóch zajęciach wymiękłam i zastanawiam się czy grożą mi z tego powodu jakieś nieprzyjemności. I jeszcze pytanie do tych, co mają już ten wykład za sobą - zaliczenie trudne czy względnie znośne? (w znaczeniu: czy starczą sajdy czy trzeba dokłądnie przestudiować całą to literaturę z sylabusa?)
  • Raf

nie ma listy.
  • Kazia

Dzisiejsze zajęcia zostały odwołane, zmieniliśmy salę, czy może jeszcze coś innego...? nie było mnie przez ostatnie dwa tygodnie, a dziś pocałowałam klamkę.
  • Karolina

dziś zajęć nie było- tydzień temu prowadząca powiedziała, że jest w komisji rekrutacyjnej ds. studiów doktoranckich (czy coś takiego) i, że owa komisja będzie pracować w ten czwartek, więc odwołuje zajęcia.
  • Magda

Ponawiam pytanie Kamili: jak wygląda zaliczenie z tego przedmiotu? Czy same slajdy starczą? :)
  • Taka sobie jedna...

U Pani Szuster to "wygląd" egzaminu jest drugorzędną sprawą.
    W 98% ocena zależy od tego czy Cie lubi czy nie.
    Jak Cię lubi to masz dobrą ocenę choćby za puszczanie bądków.
    Jak Cie nie polubi to choć przepiszesz od koleżanki której postawiła 5 to Ty dostaniesz maxymalnie 3= i jeszcze będzie marudzić jaki to ona dobry człowiek i jak wiele dla Ciebie robi.
  • Kamila

>Taka sobie jedna... napisała:
    >U Pani Szuster to "wygląd" egzaminu jest drugorzędną
    >sprawą.
    >W 98% ocena zależy od tego czy Cie lubi czy nie.
    >Jak Cię lubi to masz dobrą ocenę choćby za puszczanie
    >bądków.
    >Jak Cie nie polubi to choć przepiszesz od koleżanki
    >której postawiła 5 to Ty dostaniesz maxymalnie 3= i
    >jeszcze będzie marudzić jaki to ona dobry człowiek i jak
    >wiele dla Ciebie robi.
    >

Ale z tego co pamiętam to mówiła, że na koniec będzie test? Źle pamiętam? Bo test wykluczyłby wszelkie sympatie (chyba że mówiąc kolowkium miała na myśli pytania otwarte). Ale ostatecznie wszyscy zaliczają jej fakultet, tak?
  • Raf

wymagania: zainteresowanie problematyka altruizmu, podstawowa wiedza z zakresu: emocji, motywacji.

zaliczenie: egzamin ustny
  • Kamila

Tak jest w HALu. Ale Hal bywa zły i się myli. Inne zajęcia (w Halu oznaczone były tak samo) okazały się kończyć zaliczeniem PISEMNYM (nie egzaminem, a zaliczeniem) i to testem na dodatek ; ) Więc moje pytanie jest o praktyczny wygląd zaliczenia u p. Szuster, a nie błogosławioną teorię. Zresztą, p. Szuster powiedziła chyba na pierwszym wykładzie że będzie pisemnie (i dlatego dziwi mnie opinia, że zaliczenie zależy od jej sympatii i antypatii - przecież nie kojarzy z nazwiska wszystkich ludzi, których prace będzie sprawdzać). Chyba że do tej pory było zaliczenie ustne (albo mi się coś ostatecznie pomieszało i to nie ona mówiła o formie pisemnej - mam 8 fakultetów, więc trochę mi się myli; )
  • Karolina

na zaliczenie ma być test. egzamin ustny jest dlatego, że w halu jest opcja wyboru formy zaliczenia i część prowadzących do tego nie dociera i zostaje pierwsza pozycja, czyli egzamin ustny.
  • Maryjka

a ogarnia ktoś może materiały do zajęć czy muszę być pierwszą, która to zrobi?
  • Amelia

chyba będziesz pierwsza...ja jeszcze nie myślę o ogarnianiu czegokolwiek. Wiem tylko, że na razie są 3 prezentacje wrzucone pod opisem kursu
  • Kazia

Dołączam się do tego, że zaliczenie jest pisemne (test wyboru).
  • Maryjka

>Amelia napisała:
    >chyba będziesz pierwsza...ja jeszcze nie myślę o
    >ogarnianiu czegokolwiek. Wiem tylko, że na razie są 3
    >prezentacje wrzucone pod opisem kursu

prezentacje mam. masakra z całą resztą :/. no to się ruszę.
  • g

a wiadomo juz kiedy to zaliczenie bedzie?
  • Kamila

Pewnie na ostatnich albo przedostatnich zajęciach. Raczej już nie w sesji.
  • g

padla juz jakas data? i wiecie moze jak jest z materialami?
  • Magda

Kolokwium jest na ostatnim wykładzie, czyli 21 stycznia.
  • g

dzieki!
  • Kala

Mam pytanie. Generalnie są dwie grupy, dzienna i wieczorowa, ja chodzę na dzienną czwartek 10.15. Czy zaliczając kolokwium też będziemy podzieleni na grupy? Jeżeli tak to kogo tyczy się data 21 stycznia?
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)