Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

hej, wiecie może, gdzie można znaleźć bardziej szczegółowe informacje dotyczące erasmusa?
    chodzi mi głównie o:
    - kwestie finansowe (ile wynosi stypendium, czy jeżeli jest się studentem wieczorowym, to jest się zwolnionym z opłat na czas wyjazdu itp).
    - kwestię zaliczeń tam
    - jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna.

a może znacie odpowiedzi na te pytania?:)
  • mantra

Po pierwsze pogrzeb na pantoflu, po drugie poczytaj tutaj jak było w zeszłych latach:

http://www.bwz.uw.edu.pl - na pewno tam znajdziesz: wysokość stypendium, jak teoretycznie wygląda zaliczenie, o rozmowie kwalifikacyjnej jest info na pantoflu, a kwestie finansowe nie wiem gdzie (wiem, ze jak ktoś pojechał z angielskich to nie płacił za studia, więc myślę że podobnie będzie z wieczorowymi?)

• Anonim

tak, już wszystko wiem, wieczorowi nie płacą. ale dzięki wielkie za linka, poczytam sobie:)
    pozdr.
  • mantra

Są też inne fajne wymiany oprócz Erasmusa - także warto :)
  • elcia

Hej!
    Wiecie może jak to jest za zaliczeniami na Erasmusie? Chciałabym wyjechać na I semestr III roku, teraz jestem na I i zastanawaim się ,czy musiałabym zaliczyć wczesniej przedmoioty z V semestru (jest ich sporo)? Czy może zależy to od programu uniwerku, na ktory bym sie wybierała? Nie mam niestety dostępu do Pantofla, więc proszę o jakieś info, jeśli coś wiecie na ten temat, ewentualnie, jeżeli wiecie, gdzie można się dowiedzieć; )
  • Martapiek

Hej, jadę w semestrze zimowym do Budapesztu, jest ktoś może udający się tam oprócz mnie? :)
  • Martapiek

A dostał ktoś z Was odpowiedź odnośnie tych intensywnych kursów językowych?
  • Toha

Elciu, masz trzy możliwości:
    - zapisać się na obligatory z tego semestru i zaliczać je bez chodzenia po powrocie w sesji (troche ekstremalna wersja przy takiej ilości przedmiotów)
    - poprosić o możliwość zaliczania ich rok później (na 4 roku)
    - znaleźć na Erasmusie przedmioty, które Ci przepiszą - czyli o tej samej tematyce, co obligatory (wersja trudna, jeśli studiuje się w innym niż w oficjalnym języku danego kraju, bo po prostu wtedy nie ma tak dużego wyboru zajęć po angielsku)

Swoją drogą polecam Ci wyjazd na semestr letni na III roku, obligatory są tylko dwa.
  • Latino

Hej!

Czy był ktoś z was lub zna kogoś kto był na Erasmusie w Porto?
    Będę wdzięczna za kontakt, ponieważ potrzebuje pilnych informacji na temat wyjazdu.
    Prosze o odpowiedz!!!

Pozdr!
    Gosia
    gosia.janczewska@gmail.com
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)