PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam wszystkich czytających!

Jestem studentem filozofii, a od przyszłego roku akademickiego będę startował w rekrutacji na psychologię.
    Liczę, że nie zostanę "zabity" za zrobienie nowego wątku.

Mam kilka pytań:
    1) Jakie egzaminy czekają na studenta psychologii podczas pierwszego roku akademickiego? Jeśli można to proszę o podział na sesję zimową i letnią;
    2) Czy co roku muszę robić przynajmniej jedne zajęcia z koszy fakultatywnych, minimum trzydziestogodzinne? Jeśli nie to po co one są i jaki jest sposób użytkowania ich (rozliczania)?

Pozdrawiam ciepło! Do zobaczenia (mam nadzieję)! Z góry dziękuję za fachowe odpowiedzi!
    Marcin Rogalski
  • Chimek

http://www.psych.uw.edu.pl/o_studia...
    trzecie od góry będzie pomocne

a podobno studia uczą korzystania ze źródeł;)
  • Anonim

>Chimek napisał
    > http://www.psych.uw.edu.pl/o_studia...
    >trzecie od góry będzie pomocne
    >
    >a podobno studia uczą korzystania ze źródeł;)

Dzięki, czytałem. Już to wcześniej czytałem. Tylko po przeczytaniu mam gorszą sieczkę niż po "Enneadach" Plotyna, więc jest źle.
  • Olasek

ad 1) pierwszy semestr: wstep do psychologii, metodologia, logika, biologiczne mechanizmy zachowania; drugi semestr: psychologia poznawcza, statystyka, psychologia uczenia sie i pamieci
    ad 2) przez 5 lat trzeba wyrobic przynajmniej jedne zajecia z kazdego koszyka to jest raz, dwa jest malo zajec obligatoryjnych a jakos trzeba dobic do 60ectsow. jako ze juz studiujesz na innym wydziale, bedziesz mogl przepisac sobie chyba do 40 ectsow, ale to nie zwalnia Cie z wyrobienia minimum fakultetow i nie wystarczy do zaliczenia studiow. np. na pierwszym roku zajecia obligatoryjne sa za 34ectsy, a 26 trzeba zdobyc w inny sposob (fakultety, oguny, lektoraty), najsensowniejsze sa fakultety.
  • Jacek

Czy wiadomo jaki był próg punktowy na psychologię w roku 2009/2010 bo nigdzie nie mogę tego znaleźć, tylko na wcześniejsze lata... ; /
  • Iwona

83,33
  • Iwona

>Iwona napisała:
    >83,33

80,33 mialo byc
  • Jacek

Dziękuję bardzo i (mam nadzieję) do zobaczenia na UW ; )
  • Anonim

Czy aby studiować psychologię na UW trzeba się dostać na mish lub mismap? Bo takią informację znalazłam w internecie.
  • Tomek

Nie. Ale taka możliwość też jest.
  • Anonim

Na stronach internetowych są sprzeczne informacje po prostu. Mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże jak udam się na targi Perspektyw na początku marca.
  • Tomek

Wydaje mi się, że i na stronie uw i na stronie psychologii są opisane zasady tegorocznej rekrutacji. W każdym razie ani na mismap ani na mish na pewno nie trzeba się dostawać, żeby studiować psychologię :)
  • Anonim

Sprawdziłam jeszcze raz i rzeczywiście jest.; ] Chyba miała problem z przeglądarką. :)
  • Aleksandra

Orientuje się ktoś, dużo jest kandydatów na jedno miejsce na dzienne?

Mam jeszcze jedno takie pytanie.... czy brane są wogóle pod uwagę w kwalifikacji ustne matury?
  • m.

>Ol. napisała:
    >Mam jeszcze jedno takie pytanie.... czy brane są wogóle
    >pod uwagę w kwalifikacji ustne matury?

nie
  • neia

>Ol. napisała:
    >Orientuje się ktoś, dużo jest kandydatów na jedno
    >miejsce na dzienne?

W zeszłym roku byly 23 osoby

• Aleksandra

to sie nie dostanę :(
  • Anonim

Ale progi jakoś szczególnie nie były.;]
  • Aleksandra

miałam tak(matura 2009):
    ang. podstawa - 90%
    polski podst. - 60%
    Geogr. podst - 66%
    Wos rozszerzony - 52%

chyba nie mam szans...
  • pattie:*

Na dzienne nie. Chyba, że jakoś w tym roku popyt zmaleje.
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)