PSYCHOLOGIA UW [3629]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michalina

hey ... mam pytanie odnosnie tego, czy mozna wziác warunek z tego samego przedmiotu, z ktorego juz sie ma warunek... ??
  • T.

Jeśli nie zdałaś warunku to chyba powtarza się cały rok studiów, ale nie jestem pewna. Najlepiej zapytać w dziekanacie.
  • UnknownGirl

No dobra, to ja mam jeszcze trudniejsze pytanie...

Jeśli na II roku nie zaliczyłam 3 przedmiotów, to musiałam powtarzać II rok, ale jednocześnie zrobiłam sobie zajęcia z III roku, więc teoretycznie jak zaliczę warunki z II roku mogę się przenieść od razu na 4 rok. A co w przypadku, gdy z III roku mam już wszystko zaliczone, ale nie zaliczę jednego z tych 3 przedmiotów z II roku ??? Wywalają mnie ze studiów? A gdybym chciała wrócić, to co? Wracam znów na II rok pomimo, że mam niezaliczony tylko jeden przedmiot, a wszystkie inne z II roku i z III roku mam zaliczone???
  • ஐˇmartusiaˇஐ

>New Better World napisała:
    >No dobra, to ja mam jeszcze trudniejsze pytanie...
    >
    >Jeśli na II roku nie zaliczyłam 3 przedmiotów, to
    >musiałam powtarzać II rok, ale jednocześnie zrobiłam
    >sobie zajęcia z III roku, więc teoretycznie jak zaliczę
    >warunki z II roku mogę się przenieść od razu na 4 rok. A
    >co w przypadku, gdy z III roku mam już wszystko zaliczone,
    >ale nie zaliczę jednego z tych 3 przedmiotów z II roku ???
    >Wywalają mnie ze studiów? A gdybym chciała wrócić, to
    >co? Wracam znów na II rok pomimo, że mam niezaliczony
    >tylko jeden przedmiot, a wszystkie inne z II roku i z III
    >roku mam zaliczone???

oooo.. to faktycznie trudne pytanie....:/ ale ja chciałabym sie zapytac Ciebie, jak wyglada powtarzanie II roku w praktyce, czy to oznacza ze musisz znowu pisac prace teoretyczna(nawet jezeli mialas ja zaliczona) i zaliczac od nowa przedmioty oblig nawet jezeli mialas je zaliczone????
  • UnknownGirl

Nie. Powtarzanie polega na tym, że dostajesz tak jakby warunki ze wszystkiego co nie zaliczyłaś, tylko drożej to kosztuje. POnieważ:

- jest jedna standardowa opłata, już nie pamiętam, coś koło 1200zł chyba, którą można rozłożyć na raty
    - te przedmioty których nie zaliczyłaś, musisz się na nie znów zapisać w odpowiednim semestrze i je po prostu zaliczyć w I bądź II terminie w sensie I bądź na poprawce
    - resztę, którą już zaliczyłaś masz zaliczoną i obligatory i fakultety i prace roczne, bo nie można 2 razy na to samo chodzić, co już zaliczyłaś
    - możesz napisać do tego podanie do dziekana, o możliwość realizowania zajęć z roku III (jeśli powtarzasz II), żeby nie stracić roku
    - jak dziekan wyrazi zgodę, to zapisaujesz się na wszystko tak jakbyś miała robić po prostu III rok, plus te przedmioty których nie zaliczyłaś z II roku, płacisz 1200zł i chodzisz sobie dalej.
    - jak zaliczysz wszystko z III roku i te zaległe z II, to piszesz kolejne podanie o przepisanie od razu na rok IV
    - w trakcie musisz pisać cała masę podań m.in. o możliwość zapisania się na specjalizację, zapisania się na pracę magisterską do promotora, bo oficjalnie jesteś na II roku cały czas, a te rzeczy przysługują studentom III roku
  • ஐˇmartusiaˇஐ

>New Better World napisała:
    >Nie. Powtarzanie polega na tym, że dostajesz tak jakby
    >warunki ze wszystkiego co nie zaliczyłaś, tylko drożej to
    >kosztuje. POnieważ:
    >
    >- jest jedna standardowa opłata, już nie pamiętam, coś
    >koło 1200zł chyba, którą można rozłożyć na raty
    >- te przedmioty których nie zaliczyłaś, musisz się na
    >nie znów zapisać w odpowiednim semestrze i je po prostu
    >zaliczyć w I bądź II terminie w sensie I bądź na
    >poprawce
    >- resztę, którą już zaliczyłaś masz zaliczoną i
    >obligatory i fakultety i prace roczne, bo nie można 2 razy
    >na to samo chodzić, co już zaliczyłaś
    >- możesz napisać do tego podanie do dziekana, o
    >możliwość realizowania zajęć z roku III (jeśli
    >powtarzasz II), żeby nie stracić roku
    >- jak dziekan wyrazi zgodę, to zapisaujesz się na wszystko
    >tak jakbyś miała robić po prostu III rok, plus te
    >przedmioty których nie zaliczyłaś z II roku, płacisz
    >1200zł i chodzisz sobie dalej.
    >- jak zaliczysz wszystko z III roku i te zaległe z II, to
    >piszesz kolejne podanie o przepisanie od razu na rok IV
    >- w trakcie musisz pisać cała masę podań m.in. o
    >możliwość zapisania się na specjalizację, zapisania
    >się na pracę magisterską do promotora, bo oficjalnie
    >jesteś na II roku cały czas, a te rzeczy przysługują
    >studentom III roku

a to w sumie nie jest tak zle;) myslalam ze powtarzanie roku to od nowa zaliczanie wszystkiego:) Dziekuje Ci bardzo za info :), musze sie wypytac o takie rzeczy bo nie zaliczylam osobowosci (zabraklo mi 2pkt) a przede mna jeszcze roznice wiec na wszelki sie pytam jakby mnie ten pech przesladowal dalej a niestety mam juz warunek z rozwojowej:/
  • UnknownGirl

A proszę bardzo :) Powodzenia :)
  • 404

a to jeszcze ja przy okazji,
    Jesli nie zaliczyłam warunku z poznawczej to ... ?
    O co się moge formalnie ubiegac w tej sytuacji ?
  • UnknownGirl

Komis? Ustny, przed komisją, ale musisz mieć bardzo dobre argumenty, bo wiadomo, komis można dostać wtedy teoretycznie, jak egzamin był źle przeprowadzony pod jakimś względem, co przeszkodziło Ci w wykorzystaniu swojej wiedzy i zdaniu na ocenę pozytywną.

Powtarzanie roku z możliwością realizowania zajęć z roku kolejnego.
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)