-
Hej
Do pisanej książki/opowiadania potrzebuję konsultacji z zakresu neurologii, a konkretniej z zaburzeń percepcji, halucynacji, urojeń, manii prześladowczej spowodowanych jakimś stopniowo rozwijającym się schorzeniem neurologicznym. Poprosiłem o pomoc p. Ostaszewskiego, ale odpowiedział, że nie ma zasobów czasowych, aby mi w tej kwestii pomóc.
Pytanie więc - kto jeszcze u nas na wydziale ma o tej dziedzinie pojęcie i mógłby mi pomóc? W sumie potrzebuję niewiele, naprowadzenia na trop, jakiego rodzaju schorzenie mogłoby to być i jakiej części mózgu, a także opisu mechanizm powstawania. Zależy mi na jak największej ilości szczegółów (mam zamiar wykorzystać je w opisach).
Kto będzie odpowiedni?:) albo może ktoś z Was ma o tym pojęcie?
Pozdrawiam -
.Karolina.
-
Dzięki, napisałem do niej z prośbą o pomoc lub wskazanie osoby, do której mógłbym się zwrócić:)
-
.Karolina.
-
-
UnknownGirl
Nie czekaj na odpowiedź... najlepiej idź na dyżur, bo prof. Kądzielawa jest bardzo miła i na pewno Cię wysłucha i jak będzie miała czas to Ci pomoże, natomiast z tego, co wiem, to od już ponad roku nie ma podłączonego komputera u siebie w pokoju (stary jej się popsuł, a nowy nie podłączony) więc nie ma z nią żadnego kontaktu mailowego. Pani profesor to chyba na rękę nawet, bo jak widać nie spieszy się jej do zmiany tego stanu. No chyba, że coś się ruszyło w tej sprawie o czym ja po prostu nie wiem (a w domu widocznie nie ma neta). -
Stuck between
-
UnknownGirl
o właśnie, Ola Bala jest młoda, sympatyczna, pracuje w szpitalu na Banacha z pacjentami neurologicznymi codziennie praktycznie. U nas jako doktorantka na wydziale, wyluzowana, bardzo fajna kobitka. Była moją tutorką od empirycznej i każdemu mogę ją polecić z całego serca.
P.S. i odpowiada na maile -
pattie:*
Albo doktor Świderski, jest lekarzem, pracował w IPINie, a u nas na wydziale prowadzi zajęcia w poniedziałki o 19.30, wtedy można go złapać, jest bardzo pomocny i ma ogromną wiedzę.