-
Julex90
POMYSŁ ZAŁOŻENIA NAUKOWEGO KOŁA PSYCHOTERAPII
Pojawił się w mojej głowie pomysł założenia koła psychoterapii - takiego jeszcze nie mamy na wydziale :)
- spis wszystkich koł znajdziecie tutaj -
http://www.psychologia.pl/dla_stude...
Jest koło nieco pokrewne - psychologii klinicznej, jednak jego działalnosc została zawieszona, jak możemy przeczytac na stronie.
W podanym linku znajdziecie tez instrukcje - jak założyć koło :)
Mianowicie najpierw musielibysmy zebrać grupę chętnych, nie znam koniecznego minimum, ale jak sama chodziłam na różne koła to frekwencja wahała się od 8 do 20 osób (choć zapisanych było oczywiście więcej)
Następnym krokiem jest znalezienie opiekuna - ja proponuje dr Anne Cierpkę, chodziłam do niej na zajęcia jest fantastyczna.
Dalej - formuła koła, cele. Moja zupełnie wstępna propozycja jest taka, by na spotkania koła zapraszac różnych psychoterapeutów (również od nas z wydziału) reprezentujących wszelkie podejścia, tak żebyśmy my - studenci - mogli wybrać ścieżkę psychoterapii jaką sami chcielibyśmy podążać.
Koło zakładalibysmy z myślą o osobach wybierających się na specjalizację psychoterapia (badz dla osób już ją studiujących).
Po prelekcji psychoterapeuty/tki moglibyśmy otworzyc panel dyskusyjny, analizowac studia przypadkow itp.
To są moje wstępne propozycje.
Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany prosiłabym o mail - a w nim:
- wyrazenie checi aktywnej wspolpracy :)
- propozycja opiekuna koła
- propozycja celów i formuły koła
mój mail - julex90@wp.pl
Zachęcam do zaangażowania się, gdyż najbardziej owocne i satysfakcjonujące są inicjatywy które SAMI podejmujemy; )
POMYSŁ ZAŁOŻENIA NAUKOWEGO KOŁA PSYCHOTERAPII