- 1
- 2
-
Anonim
mam pytanie do was, ponieważ mam starą maturę a chciałabym w tym roku spróbować zdawać na psychologię na UW czy nie macie może dojścia do przykładowych zestawów z egzaminów wstępnych z poprzednich lat?
i ogólnie czy nie wiecie w przedmiotach język polski i matematyka na co się najbardziej naciska?
np. czy w matematyce są zadania czy bardziej teoretyczne pytania?
-
Anonim
testy to można, kupić chyba w dziekanacie.. na co sie stawia nacisk to niestety nie pamietam... powodzenia! -
Szafran
Wedlug mnie z jezyka polskiego najbardziej sie naciska na literature powojenna, a szczegolnie poezje powojenna, ale takie bylo moje odczucie... w liceum jakos nie mielismy czasu tego przerobic, wiec bylem troche wkurzony, ze akurat takie pytania byly, tudziez z tego powodu troche jestem z tego wzgledu uprzedzony do pytan z tych dziedzin, wiec moge sie mylic :-)
Z matmy to byl wedlug mnie przekroj dosc rowny, nie zauwazylem, aby byla preferencja w ktorys dzial, ale pytania zdecydowanie sa bardziej zadaniowe niz teoretyczne. -
Anonim
-
-
El comendante Semp
Teraz trochę się pozmieniało. Nie zdajesz "lokalnego" egzaminu z tych przedmiotów, tylko centralne egzaminy z języka i dwóch z trzech przedmiotow do wyboru (polski, matma, biologia). W tym roku nie mozna tez zdawac historii. Oprocz tego jest tez test predyspozycji.
powodzenia na egz! -
Aguś
czyli wybierajac sobie na maturke np. ang, mat i pol, to wystarcza, co nie? :)
-
Anonim
litosci, czemu wszyscy caly czas uzywaja tych kretynskich zdrobnien?? myslisz ze jak powiesz matura to bedzie bardziej straszna i trudniejsza??? -
Aguś
ot tak to napisalam, przepraszam o pani, ze nie zwracam uwagi na kazdego czlowieka i jego upodobania, jakbys nie zauwazyla w moim pytaniu nie chodzilo o straaaaaszna mature tylko o pomoc... i nie porownuj mnie z wszystkimi skoro mnie jednej nawet nie znasz. -
Tosin
nawet na gronie nie mogą się dogadać...na wydziale te laski się biją...i to dobrze:) one needs entertainment from time to tome -
Anonim
>>jakbys nie zauwazyla w moim pytaniu nie chodzilo o straaaaaszna mature tylko o pomoc
zauwazylam, a w moim poscie nie chodzi o tresc twojego pytania, tylko o forme, tez chyba nie zauwazylas...
>>i nie porownuj mnie z wszystkimi skoro mnie jednej nawet nie znasz.
nie porownuje, tylko zauwazam. rzeczywiscie nietrafnie uzylam wielkiego kwantyfikatora, bo powinnam napisac "wiekszosc tegorocznych kandydatow na psych udzielajacych sie na tym gronie"
a tak w ogole to zycze troche wiecej dystansu do siebie, gdzie jak gdzie ale na psych to sie przydaje...
-
Anonim
aha, i nie musisz do mnie mowic (pisac) per pani, mimo ze jestem te pare lat starsza:P -
Aguś
dobra, dobra... tylko ze ja nie jestem tegoroczna kandydatka! kolejny blad. Ale fakt... po co ta dyskusja?!
Mam inne zdanie na ten temat, ale forum nie jest chyba odpowiednim miejscem na tego typu rozmowy.
Kurcze.... to ja juz sie boje jakie tam sa dziewczyny na wydziale skoro takie slowo moze rozpetac burze; )
Dystans do siebie? no dobrze... tylko... ja nie zaczyanlam z tekstami "listosci, co wy sobie myslicie.." czy jakos tak...
Ale nie wazne...
Nie ma sensu sie o takie rzeczy klocic, zgoda? -
Aguś
-
Tosin
no wiesz...życie jest zbyt krótkie aby się nie bawić z kobietami...co ja im powiem w niebie że to ja tu robiłem? -
Aguś
hehe... ale nie jest ciezko tak wszytskie naraz zadowolic ?; )
bo statystycznie to na Ciebie jednego ile dziewczyn przypada? -
Tosin
szczerze nigdy nie policzylem tego ale statystycznie to niewiarygodnie że nawet mogę o tym marzyć...ale zawsze wiedzialem że Bóg mnie stworzyl aby zadowolić i zaspokoić potrzeby kobiet...może nie wszystkie naraz ale z czasem...:) -
Aguś
tak, tak... kazda po kolei; )
a jak ktoras sie nie da byc zaspokojona?; ) -
Tosin
-
Aguś
-
Tosin
mi się podoba to że już interesuje Cię psychologia chociaż dopiero za rok będziesz mogła zdawać.większość uczniów w tym kraju wybiera kierunek (i to jeszcze 5 różne)dopiero "2 tygodnie" przed maturą tak jak by nie mieli pojęcia w którą stronę oni by chcieli iść.a potem jak nie zdają z powodu braku skutecznego uczenia się, zastanawiają się: czemu?
- 1
- 2