HARDCORE | PUNK | INDIE | POST-ROCK [4665]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♂ButterflyΣr♀

uwielbiam... urode wokalysty :P
  • Mr. Self Destruct

Tak szczerze to nie rozumiem całego szumu wokół tej kapeli.Ot,po prostu jest-przeciętny metalcore z dobrymi technicznie muzykami.Jak dla mnie nie wyróżniają się niczym szczególnym,a media ich wychwalają i adorują........nie wiem,może ktoś mi to wyjaśni???Jak dla mnie są przeciętni as fuck...
  • s314ryt

no przecietni dla mnie takoże są :D

wlasnie technicznie sa dobrzy .. ale nie wiem.. o jakich mediach mowisz? ja ich na viva polska jednak nie widzialem; PPP

• s314ryt

Dziennikarz muzyczny Joe Shooman napisał książkę o zespole Trivium. Nosi ona tytuł "The Mark Of Perseverance".
    W książce opisana została działalność grupy od jej początków aż do czasów obecnych.

"To historia ich dorastania, spędzania czasu w szkołach i garażach i ogromnego sukcesu i tras z Iron Maiden" - mówi autor.

W książce pojawiły się też wywiady z kilkoma członkami pierwszego składu Trivium, w tym z Bradem Lewterem i Jarredem Bonaparte.

onet.pl

• Mr. Self Destruct

No chociazby Kerrang,Metal Hammer brytyjski i wszelkiego rodzaju zagraniczne(co nalezy podkreslic;)) stacje muzyczne.Matt zostal okrzykniety tegorocznym GOLDEN GOD przez Metal Hammera na wyspach(doprawdy nie wiem za co...).Takie mam wrazenie ze wszyscy leja po nogach z zachwytu i tyle.Chociaz w sumie lepiej zeby na ich widok,a nie np.MCR;P
  • Mr. Self Destruct

A pisanie ksiazki o zespole tak na dobra sprawe dopiero rozpoczynajacym dzialalnosc to jakis absurd.....poczekaliby chociaz jeszcze na za dwie plytki....
  • s314ryt

Amerykański zespół Trivium wydał singel "Anthem (We Are The Fire)".
    Oprócz piosenki tytułowej, na płycie znalazły się też dwa niepublikowane utwory: "Broken One" i "Vengeance" oraz teledysk do kompozycji "Anthem (We Are The Fire)".

Oto pełny program singla:

1. Anthem (We Are The Fire) [Edit]
    2. Vengeance
    3. Broken One
    4. Anthem (We Are The Fire) [Video]

Singel zapowiada nową płytę Trivium, "The Crusade", która będzie miała premierę w najbliższy poniedziałek, 9 października.

onet.pl

• s314ryt

13 maja przyszłego roku to data, którą powinni zaznaczyć w swoich kalendarzach wszyscy fani thrash metalu zza Atlantyku

Tego dnia w warszawskim klubie Proxima wystąpią formacje Trivium i Annihilator. Trivium to zespół, który został obwołany cudownym dzieckiem metalowej sceny: błyskotliwym, nieposkormionym, obdarzonym niezwykłą energią i niesamowitą pasją grania. To zespół, który zachowując jak najbardziej szacowne wzorce thrash metalowej tradycji, zdołał ten gatunek odświeżyć i umocnić na metalowym piedestale.

W październiku tego roku ukazał się nowy album Trivium - "The Crusade", który wkrótce zyskał miano jednej z najlepszych i najmocniejszych płyt tego roku. Ten młody amerykański band z Florydy, po rewelacyjnie przyjętym debiucie w barwach Roadrunner Records, nagrał płytę, która obwołana została "Master Of Puppets" Metalliki naszych czasów. Zawartość krążka to niezwykle melodyjny thrash metal w swojej najbardziej doskonałej, a także porażającej formie. Finezyjna mieszanka powalającyh i precyzyjnych riffów, wpadających w ucho melodii oraz nowoczesne aranżacje lokują ten zespół na równi z mistrzami gatunku! Przypomnijmy, że poprzedni krążek Amerykanów - "Ascendancy" znalazł ponad 150 000 nabywców, a wg brytyjskiego magazynu Kerrnag był to najlepszy album 2005 roku!

Do grona fanów Trivium zalicza się nie tylko Metallika, ale też i Iron Maiden, który zaprosił zespół na swoją jesienno- zimową trasę koncertową, gdzie Trivium pojawiło się w roli supportu. Grupa zagrała już około 350 koncertów na całym świecie, występując także u boku m.in. Metalliki czy Guns'N'Roses. W Polsce panowie mieli już okazję się zaprezentować na drugiej edycji Roadrunner Roadrage Tour w 2005 roku (Warszawa, Proxima), gdzie wystąpili wspólnie z 3 Inches of Blood oraz Still Remains.

Tym razem grupa ponownie pojawi się w Polsce z potęgą kanadyjskiego thrash metalu - Annihilator.
    Zespół, któremu przewodzi genialny gitarzysta Jeff Waters, powstał w 1985 roku w Ottawie, a zadebiutował 4 lata później w barwach Roadrunner Records fenomenalnym albumem "Alice In Hell", który do dziś uważany jest klasyczna pozycję w thrash metalowym kanonie.

Ceny biletów na warszawski koncert: w przedsprzedaży: 90 PLN, w dniu koncertu: 100 PLN.

[Metalmind]
  • ♂ButterflyΣr♀

qrwa - drogie te bilety... Spi ale hyba idziem na te Trivialne ban'dziki!?
  • s314ryt

nie wiem.. mnie Trivium bardzo srednio rucha.. mowiac po staropolskiemu; )

nie wiem.. nie wiem..
  • Że what ??

jak bedzie chajs to sie przejde. trivium lubie, mozna bez skurczu jelit sluchac.
  • Jakub

widziałem ich na żywo - nie polecam
  • Sebastjan

Też nie rozumiem tego szumu wokół tej kapeli kiedy jest miliard ciekawszych. W mojej opinii przyzwoity band, dobre poprzednie płyty i rozczarowująca ostatnia i tyle...Po 1000 kroć wolę łojenie w stylu Norma Jean, Burnt By The Sun czy Remembering Never niż takie... w sumie przeciętne granie.
  • ♂ButterflyΣr♀

qrwa ludzie kto tu robi szum???

Spi napisał tylko ze jest koncert i tyle po co wnikac!

kto lubi niech idzie kto nie lubi niech siedzi w domu i sie zamula...

sensu nie widze w polemice...
  • Jakub

>ButteЯflyer napisał
    >
    >sensu nie widze w polemice...

a ja widzę... na polemikę zawsze jest miejsce/czas - no chyba, że nie użyłeś właściwego pojęcia...
  • Sebastjan

>ButteЯflyer napisał
    >qrwa ludzie kto tu robi szum???
    >
    >Spi napisał tylko ze jest koncert i tyle po co wnikac!
    >
    >kto lubi niech idzie kto nie lubi niech siedzi w domu i sie
    >zamula...
    >
    >sensu nie widze w polemice...

Temat brzmi 'Trivium' a nie 'Koncert Trivium'. I uroda grona polega między innymi na tym, że każdy może sobie pokręcić nosem jak mu się coś nie podoba i tyle, nie ekscytuj się tak chłopaku...
  • ♂ButterflyΣr♀

obra podgrzytalem zebami

macie prawo do prawa a ja zamykam dupe w zwiazku z ta kapela bo rewelacja to nie jest i nie wychylalem geby ani przez chwile jesli o to chodzi...

chill...
  • s314ryt

hehe.. kaskade nowa plyta jest elegancka.. :)
    dzisiaj wieczorem bedzie na idioteq.com; P
  • ♂ButterflyΣr♀

dupa wieczorem teraz i tu jest o:

"The Crusade" 2006

1. "Ignition" – 3:54
    2. "Detonation" – 4:28
    3. "Entrance of the Conflagration" – 4:35
    4. "Anthem (We Are the Fire)" – 4:03
    5. "Unrepentant" – 4:51
    6. "And Sadness Will Sear" – 3:34
    7. "Becoming the Dragon" – 4:43
    8. "To the Rats" – 3:42
    9. "This World Can't Tear Us Apart" – 3:30
    10. "Tread the Floods" – 3:33
    11. "Contempt Breeds Contamination" – 4:28
    12. "The Rising" – 3:45
    13. "The Crusade" – 8:19

i bonusy:

14. Trivium - Blinding Tears Will Break The Skies (5:10)
    15. Trivium - Washing Away Me In The Tides (3:48)
    16. Trivium - Master Of Puppets (8:11)
    17. Trivium - Dying In Your Arms (Radio Mix) (3:05)

http://rapidshare.com/files/8666696...
    http://rapidshare.com/files/8668249...
  • ♂ButterflyΣr♀

Crusade - Najnowszy album trashmetalowego zespołu Trivium. Nagrywnanie tej płyty rozpoczęto 2 kwietnia 2006 roku. Album powstał w studiu Audiohammer w Sanford na Florydzie. Został wydany 10 października przez wytwórnię Roadrunner Records. Producentami płyty są Jason Suecof i Matt Heafy.

z wikipedii
| |

PUNK | HARDCORE | SCREAMO | EXPERIMENTAL | POST-ROCK | METAL | INDIE | PUNK-ROCK | METALCORE | GRIND...

Fotki

Miejsca grona (8)