HARDCORE | PUNK | INDIE | POST-ROCK [4665]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • IDIOTEQ

"Grupa UNKLE szykuje nowy album. Do współpracy dowodzona przez Jamesa Lavelle'a formacja pozyskała Nicka Cave'a.
    Longplay opatrzono tytułem "Day Fall". Na płycie pojawi się sporo gości, na razie muzycy nie chcieli jednak zdradzać szczegółów. Rzecznik zespołu potwierdził jedynie, że na krążku usłyszymy Nicka Cave'a. Ponadto ma pojawić się pewien "angielski wokalista, który mieszka w Brighton".

Za produkcję odpowiada Pablo Clements.

Z materiałem powinniśmy zapoznać się w lutym 2011 roku.

Ostatnia pozycja w dorobku UNKLE to "Where Did The Night Fall" z maja 2010 roku.

Cave pracuje obecnie nad kolejnym wydawnictwem projektu Grinderman. Premiera " Grinderman 2" planowana jest na wrzesień 2010 roku." onet.pl
  • IDIOTEQ

"W internecie można odnaleźć kawałki "Def Surrounds Us" i "Trying To Make It" - utwory z płyty, nad którą obecnie pracuje DJ Shadow.
    Utwory miały już swoją radiową premierę. Teraz trafiły do sieci. Posłuchać ich można tutaj:
    http://soundcloud.com/somekindofawe...
    http://soundcloud.com/somekindofawe...

Artysta zdradził wcześniej, że na albumie nie usłyszymy zbyt wielu gości, za to pojawi się sporo wokalnych sampli.

Longplay ma przypominać debiut "Endtroducing....." z 1996 roku. Krążek ukaże się w przyszłym roku.

Przypomnijmy, że 24 lipca muzyk wystąpi w klubie Centrum Stocznia Gdańska. Zgromadzeni będą mieli okazję usłyszeć kilka premierowych kawałków. Będzie to wielkie wydarzenie nie tylko dla fanów hip-hopu i czarnych brzmień. Artysta współpracował do tej pory m.in. z Zackiem De La Rochą (Rage Against The Machine), zespołem Jon Spencer Blues Explosion, remiksował muzykę Keane, Beastie Boys i Depeche Mode. Był współtwórcą grupy UNKLE - pierwsza płyta "Psyence Fiction" powstała przy jego dużym zaangażowaniu.

Trzecie i jak na razie ostatnie regularne wydawnictwo Shadowa to "The Outsider" z 2006 roku." onet.pl
  • ando

sprzedam bilet na UNKLE (18 września w Palladium) - 70 pln, kontakt: 506 166 508
| |

PUNK | HARDCORE | SCREAMO | EXPERIMENTAL | POST-ROCK | METAL | INDIE | PUNK-ROCK | METALCORE | GRIND...

Fotki

Miejsca grona (8)