HARDCORE | PUNK | INDIE | POST-ROCK [4665]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Gonzo

jaki to jest gatunek punka tak w ogole?; )
  • Anonim

kiszka nie trawie...
  • Anonim

Niektore piosenki maja fajne...
  • Anonim

z kiszkami tak juz jest niektore sa jadalne;)
  • s314ryt

ale robia to z sercem i zawsze robili :) pracujac jednoczesnie w swoich zawodach :) paczka dobrych znajomych; )
  • Anonim

ze Stanami jest o tyle dziwnie, że tam co region to inna muzyka:

Hard Core z NY ( Madball, Agnostic , ... )
    Hard Core z Waszyngtonu ( Fugazi, Make-Up )
    Hard Core z Californi ( Bad Religion, SNUFF, Goof Riddandce , NOFX, Rise Against ... )

... to u nich chyba zależy od strefy klimatycznej...; )
  • Anonim

sorry ... wyjątkiem jest GOOD CLEAN FUN z Washington D.C.; P
  • tmk

no i The Bronx sa z L.A.
    :P
  • deadkennedy

yyy nawet nie wiedzialm ze fugazi to hardcore

chociaz slucham jakies 2 lata;P
    ale ja wiesniak i sie nie znam:P
  • tmk

tu chodzilo chyba bardziej o to, ze dane miasta maja swoje klimaty... hardcore czy nie...

ja bym tu jeszcze wpisal misto omaha - (saddle creek rec.)
    czyli conor oberst (bright eyes, desaparecidos), the faint, the good life, cursive...

hmm... dwa lata? matko swieta... a ja zawsze myslalem, ze jestem guffniarzem, najmlodszy i nic nie wiem :)

Xyouth crewX!
  • s314ryt

baklava, z tym hard-core to chyba to troche przegiecie w przyp tych kapel, ktore wymieniasz
  • deadkennedy

cihco conor jest hard:P
  • tmk

we wczesniejszym pisalem, ze nie chodzi o to czy cos jest hace, czy nie, tylko ze okreslone regiony maja swoje brzminia...; p
    zlosnico... hehe
    poza tym to nie jest grono HC, czy sie myle :)

kto cie ciagnie za pirsa na tej fotce? who's da lucky one? hm? hehe
  • Anonim

Zespół FUGAZI powstał na gruzach Minor Threat, który, jak wiadomo był jedną z bardziej znanych ekip hc ze USA ... Pomimo, że Fugazi gra teraz inną muzykę określenie ha-ce przyczepiło się do nich na tyle mocno, że nie tylko oni, ale i większość kapel z ich wytwórni ( DISCHORD REC. ) określana jest mianem Waszyngtońskiej sceny hc. Brzmienie tych zespołów daleko odbiega od tego, co np. ja rozumiem pod nazwą hc, ale nie mam wpływu na to, że tak ich się właśnie określa; P
  • Anonim

dobrym przykładem może być również zespół SHELTER ... wokalista Sheltera grał kiedyś w kapeli Youth Of Today, która grała S.E. HC. Y.O.T. rozpadł się i założyli Sheltera ( przyznacie mi chyba, że brzmi on dość popowo) , który po dziś dzień określany jest, jako Hard Core, choć niesłusznie ... wydawać by się mogło...
  • tmk

eh ten niesmiertelny shelter...

attitude maja HC. jak kiedys grali trase i w czasie jak ray cappo cos tam tlumaczyl miedzy piosenkami, to ja zagadalem ich drugiego gitarzyste z ktorym sie kiedys zafunflowalem. ray nie wiedzial o co chodzi, myslal, ze mam jakies waty i chcial mnie pobic na scenie :)
    poczulem sie jak na koncercie black flag...
  • Anonim

"Ray Of Today" taki bojowy ?; )
  • tmk

ba! zaczal sie maly rzucac, ale tylko slowami... hehe

a bojowy to on jest. jak bylem kiedys na shelterze w poznianiu, to byl kawalek, przy ktorym tylko laski mogly skakac ze sceny. jak sie jakis koles wgramolil na scene i chcial skoczyc, to ray sie na niego rzucil i (ciagle spiewajac) przygwozdzil do ziemi. jebany karateka :)
  • XyourXteddyXbearX

fugazi to post hardcore dudes

Bad Religion i HC???? ROTFL ROTFL

Nie trafie BR chociaż wiem że ich twórczośc raczej mocno ukierunkowała nurt melodyjnego punk'a w stanach i nie tylko, jednak zupełnie do mnie nie trafia... Podobnie jest zresztą z Pennywise
  • Uzytkownik usuniety

>XyourXteddyX bearX napisał
    >fugazi to post hardcore dudes
    >
    >
    >Bad Religion i HC???? ROTFL ROTFL
    >
    >
    >Nie trafie BR chociaż wiem że ich twórczośc raczej mocno
    >ukierunkowała nurt melodyjnego punk'a w stanach i nie
    >tylko, jednak zupełnie do mnie nie trafia... Podobnie jest
    >zresztą z Pennywise

jak bad religlion zaczynalo grac w 1980 roku to byl to wlasnie hardcore czy ci sie to podoba czy nie.
| |

PUNK | HARDCORE | SCREAMO | EXPERIMENTAL | POST-ROCK | METAL | INDIE | PUNK-ROCK | METALCORE | GRIND...

Fotki

Miejsca grona (8)