-
downtown pony work your pitch
Cave In ostatnio, jak napisali na MySpace członkowie zespołu, jest w rozjazdach. Każdy ma jakiś swój projekt. Pałker nawet gra obecnie w Converge. Tak czy inaczej to zajebista kapela. Grywali trasy m.in. z The Dillinger Escape Plan. "Antenna" to wyjebiście masakrująca płyta. Kto nie zna powinien posłuchać. Ich pozostałe produkcje też mają klasę. Aż dziw mnie bierze, że jeszcze nikt o nich tutaj nie pisał. Wydają mi się zdecydowanie godni uwagi.
http://www.cavein.net
http://www.myspace.com/cavein -
Holy X Hell
fuck.. myslalme ze pisalem w tym temacie juz...
CAVE IN mi zryli psyche i czasami trudno mi ich sluchac, ale Jupiter, Antenna, Tides Of Tomorrow czy chocby nawet Perfect Pitch Black non stop przyciagaja i nie ma tyg zbeym nie sluchal Cave In..
strasznie niedoceniony band.. -
-
Sebastjan
moglby ktos zapodac jakiegos linka do antenny, to jedyna plyta jakiej nie mam... -
-
Anonim
słyszałem tylko jupiter i sam nie wiem moze to akurat jakaś ich słabsza płyat?? bo wrazenia jakiegoś większego na mnie to to nie wywarło...
btw od razu link moze do tej płyty bo jeszcze zadnego nie ma
http://rapidshare.com/files/3382279...
-
Holy X Hell
hehe.. wlasnie dla mnie Jupiter i Antenna to najlepsze plyty.. kazdy numer ma dosc pomieszana konstrukcje.. wokal naprawde dobrze potrafi spiewac.. txty mistrzostwo..
chocby Brain Candle.. In The Stream Of Commerce..
a Big Riff zaczyna sie naprawde zajebiscie.. a pozniej tylko pod gorke i w wiekszosic napiecie rosnie rosnie.. czasami band wybucha.. (hehe glupio opisane, wime wiem)
wg mnie perfekcyjnie wybalansowane miedzy soundscapes a'la pelican itp.. pomieszane z indie, emo, experimental, hardcore i inne chuje moje... i mowiac o emo nie mam na mysli tego gowna ktorym sie jara wiekszosc dzieciakow..
s41ryt zarzuc Big Riff, i to juz :)))
I'M CUTE? NO SHIT. - dude, pewnie! kazdy lubi cos innego, no pressure :)) -
-
Jakub
>X The plot to fuck Your wife X napisał
>
>strasznie niedoceniony band..
Nie powiedział bym, że niedoceniony.
Sprawa z CAVE IN jest tak, że w trybach promocji i nowych zajawek nie przetrzymali próby czasu w pewnym sensie. Dalej są priorytetem dla tych, którzy zajarali sie nimi w czasie gdy byli regularnie działającym, grającym zespołem ale dla tych, którzy trafili na nich po eksplozji epigonów w tym stylu są po prostu (niestety) tylko następnym (i dość archaicznym) zespołem w tym stylu.
To niestety ta sama opcja co ze STRONGARM czy SHAI HULUD. Dzieciaki które napędzają rynek jarają się kapelami zrzynającymi z nich po maksie (dajmy na to: LIFE IN YOUR WAY czy IT PREVAILS) jednocześnie srając na tych, czy po prostu nie mając styczności z tymi którzy ten styl tworzyli (bez próby wartościowanie tego, suche stwierdzenie faktu). -
the IMMORTAL IMO
>Sebastjan napisał
>moglby ktos zapodac jakiegos linka do antenny, to jedyna
>plyta jakiej nie mam...
moge ci sprzedac ta plyte :-) -
the IMMORTAL IMO
jak bylby ktos zainteresowany to mam na sprzedaz 4 plyty tejze kapeli:
Antena
Perfect pitch black
Tides of tomorrow
Jupiter -
W lipcu maja zamiar wydac EP, ktora ukaze sie tylko na winylu. Material wyda Hydra Head Records.
"Planets of Old" - 4 nowe kawalki juz niedlugo! -
Sebastjan
-
>s314ryt napisał
>W lipcu maja zamiar wydac EP, ktora ukaze sie tylko na
>winylu. Material wyda Hydra Head Records.
>"Planets of Old" - 4 nowe kawalki juz niedlugo!
Fck! Zajebiście! -
Holy X Hell
nie chce mi sie powtarzac tego co pisalem na hc.pl ale ciekawi mnie czy wroca do grania z jupiter, antenna czy tides of tomorrow czy raczej kierunek beyond hypothermia, perfect pitch black..
tak cyz inaczej, nie moge sie doczekac! -
Jakub
>s314ryt napisał
>W lipcu maja zamiar wydac EP, ktora ukaze sie tylko na
>winylu. Material wyda Hydra Head Records.
>"Planets of Old" - 4 nowe kawalki juz niedlugo!
BARDZO dobry news! -
Sebastjan
>X The plot to fuck your wife X napisał
>nie chce mi sie powtarzac tego co pisalem na hc.pl ale
>ciekawi mnie czy wroca do grania z jupiter, antenna czy
>tides of tomorrow czy raczej kierunek beyond hypothermia,
>perfect pitch black..
>
>tak cyz inaczej, nie moge sie doczekac!
Jakbym miał prawo głosu, chciałbym żeby to było coś w klimacie Antenny. Wcześniej tylko tej plyty nie znałem z ich dyskografii, teraz to jest mój faworyt. -
Holy X Hell
Jak dla mnie Jupiter to ich najlepsza plyta, ale Antenna tak naprawde brzmii bardzo podobnie.. a Tides Of Tomorrow to juz mocno wygladzona, spokojniejsza wersja Antenna.
Na J. i A. wiekszosc numerow to hity w sensie ze kazyd numer swietnie trafiony.. w Perfect Pitch Black zabraklo mi trochre budowania klimatu kawalkow kiedy kawalek niby spokojny czy melodyjny ale czuc ze cos jest nie tak, hehe tak jakby zbieraly sie chmury, cisza przed burza.. i nagle boom! kawalek wybucha i rozladowuje cale napiecie..
Live Airwaves tez jest swietnym nagraniem.. Joy Opposites bardzije podoba mi sie w live wersji niz oryginalnej z Antenna, ale moim ulubionym numerem i tak jest Brain Candle. -
Wiadomosc od zespolu:
''Dear friends,
After 3 1/2 long years, Cave In has decided to end its hiatus. Please
join us for an EP release show at Great Scott's (1222 Commonwealth
Ave., Allston MA) on Sunday, July 19th @ 9PM. Also playing will be our
friends Disappearer and Phantom Glue. Copies of the "Planets Of Old"
limited 12" (recorded by Adam Taylor, Alex Hartman & Johnny Northrup @
Camp St. Studio) from Hydra Head Records will be available that night.
We hope to see your lovely selves.
Steve, Adam, J.R., Caleb
CAVE IN" -
Sebastjan
Hehe, a może wrócą do klimatów z Until your heart stops...
"Jak dla mnie Jupiter to ich najlepsza plyta, ale Antenna tak naprawde brzmii bardzo podobnie.. a Tides Of Tomorrow to juz mocno wygladzona, spokojniejsza wersja Antenna"
Właśnie mi się bardziej podoba Antenna. Niby struktury numerów i klimat podobne do Jupitera, ale Antenna ma lepsze brzmienie. Z Jupitera Big Riff jednak naj. Ponadto Stained silver, Joy Opposites i Youth Override...fav tunes.
I ciekawe, że i Cave In i takie Hell is for heroes np. miały swoją szansę w majorsach, nagrały naprawdę bardzo dobre płyty, i były to pierwsze i ostatnie jakie nagrały dla gigantów. Ktoś już wyżej napisał czemu nie chwyciły, a jednak wciąż mnie zastanawia, bo ludziom przeciez wciska się stale jakieś gówno i jeszcze są gotowi za to płacić a tu przeszły bez echa dobre albumy. Nie ten czas...?
-
"Planets of Old" - nowa EP juz 28.07.2009, via Hydra Head Records. Ukaze sie jako limitowana 12''.
1. Cayman Tongue
2. Retina Sees Rewind
3. The Redtrail
4. Air Escapes