PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • lascovic

czy jest możliwa praca na 3 roku w biurze projektowym?
    Słyszałem że pare osób studiując na 3 roku pracuje też w wolnych chwilach.Możecie coś o tym napisać?
  • chmielu

jest mozliwa ale lepiej uwazac zeby nie obudzic sie we wrzesniu z kilkoma projektami na glowie;)
  • Natka

jest możliwa nawet na drugim....
  • lascovic

a możecie powiedzieć mi gdzie się można zakręcić?
    W jakich firmach itp?
  • lascovic

na czym polega taka praca?
    są jakieś rysunki w cadzie czy coś innego?
  • piotrek_kom

halo halo, czy cały czas mowa o studiach dziennych?:)
  • lascovic

tak tak
  • Tancerz

Może ja jakiś głupi, ale 3 rok moim zdaniem był najbardziej pracowity ze wszystkich. Może nie najtrudniejszy, ale było najwięcej roboty. Fizyka budowli, geotechnika, metale, betony no i mechanika konstrukcji. Jest co robić. Wiadomo, ludzie w kosmos polecieli, to i da sie pracować na 3 roku, ale ja zdecydowanie odradzam.
  • Fi

>Nataly napisała:
    >jest możliwa nawet na drugim....

<wow> widze ze kolezanka moze pracowac na 2 roku i jednoczesnie ciagnac 3 kierunki <wow!!!> Nataly napewno masz telefon w plusie i dysponujesz "czasowstrzymywaczem", ale daj zyc... ludzie maja ere, heyah, playa Trzeba bedzie zmienic operatora; P

Na 3 roku mozna ale:
    1. Nie bierz pracy na sobote bo piatek zbyt czesto kusi do gorzałki :)
    2. Nie bierz pracy na piątek bo czwartek zbyt czesto kusi do gorzałki; )
    3. poprzekladaj sobie zajecia tak zeby miec przynajmniej jeden wolny dzien w tygodniu
    4. Zapomnij o byciu ambitnym/tnom na uczelni :D
    Ad.4 Chyba ze jestes ambitny/tna z urodzenia :P

Pozdro
  • okoko

Zdecydowanie nie da sie pracowac na 3 roku!!zycze milych dlugich nocy z metalami, betonami, geotechnika....MK przy tym wszystkim to pikus:) Wesolego alleluja;)
  • Veronica

Witam wszystkich!; )

pozwalam sobie zamieścić małe "ogłoszenie parafialne":

poszukuje na swoje miejsce doświadczonego projektanta (doświadczenie w projektowaniu minimum rok, znajomość konstrukcji aluminiowo-szklanych mile widziana); odchodzę w tej chwili z firmy Alu-nova [ http://www.alu-nova.com.pl ] i zależy mi żeby wspomóc firmę, gdyż pracowało mi się tam dobrze i polecam ją.

Odchodzę ponieważ wreszcie trafiłam na robotę na budowie, co bardziej mnie interesuje w tej chwili :))

zainteresowanych zapraszam na priv, postaram się udzielić wszystkich niezbędnych informacji

pozdrawiam
  • sztabik

No to może ja inaczej. Zdecydowanie da się pracować na trzecim roku dziennych. Tak jak to już mój poprzednik napisał trzeba zapomnieć o piątkach na uczelni i czasem się nie wyrabia na zakrętach; ) Wszystko zależy ile sobie pracy weźmiesz. Jeżeli chodzi o pracę na stałe w biurze projektowym np na pół etatu, to jest to możliwe, ale się wiążesz i co dziennie musisz biegać do pracy(pn-pt). Praca polega np na rysowaniu w cadzie. Mogą być to domki jednorodzinne albo inne obiekty. Zależy od firmy. Można też pracować bardziej dorywczo, np przy inwentaryzacjach lub brać pojedyncze domki to wypełniania. Osoby które chętnie podjęłyby się tej drugiej formy zarobkowania, zapraszam na priv.
  • jaco

Da się pracować na trzecim roku i z niczego rezygnować specjalnie nie trzeba ani ambicji porzucać. A przynajmniej nie dostrzegam specjalnej różnicy między nie wyrobieniem się z niektórymi projektami z powodu pracy a nie wyrobieniem się bez powodu.

Tyle, że z umiarem wszystko - po kilka godzin dziennie daje radę. Po zajęciach do roboty, a wieczorek i noc cała do dyspozycji. A robienie dnia wolnego na trzecim roku skutkuje tym, że pozostałe cztery dni siedzi się na wydziale od 8 do 16 - średnia perspektywa.

Natomiast generalnie pracę w okolicach zawodu gorąco polecam. Budownictwo poza wydziałem wygląda zupełnie inaczej :).
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)