PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Magda

Firma Autodesk wprowadziła w tym roku portal dla studentów, z którego można bezplatnie sciągnąć oprogramowanie tej firmy, min Civil 3D, Revit Buildin, Revir Structure i inne - programy te są rozbudowaną wersją AutoCADa - mają wszystkie jego funkcje + dodatki.
    Adres strony to:

http://students.autodesk.com

Programy w wersji polskiej maja licencje na 2 lata, angielkskie na rok.
    Są to wersje studenckie - zatam służą tylko do nauki.

Na stonę logujemy się z wydziałowego e-maila - jest to rownoznaczne z tym że jesteśmy studentami.

Na stronie dostępne są także cwiczenia i podreczniki w jezyku angielskim.

Miłego korzystania; )

• Anonim

...pliki tworzone w wersjach edukacyjnych zostają opatrzone tzw. znakiem wodnym, który się ujawnia na wydrukach w postaci banera mówiącego, że rysunek zpstał stworzony za pomocą wersji edukacyjnej... owego banera nie da się w legalny sposób usunąć, i należy uważać, aby nie kopiować z takiego pliku żadnych elementów, ponieważ "zarażają" one owym banerem plik stworzony za pomocą wersji komercyjnej... ale do nauki obsługi samego programu wersja edukacyjna w zupełności wystarcza :D
  • littlefrog

oczywiście że można wyłączyć, i to całkiem legalnie bo jest to zapisane w ustawieniach autocada :)
  • Magda

>littlefrog napisała:
    >oczywiście że można wyłączyć,
    >i to całkiem legalnie bo jest to zapisane w
    >ustawieniach autocada :)

a gdzie jest taka opcja??
  • okoko

Sluchajcie a ktory z programow trzeba sciagnac zeby miec autocada?bo jakos nie jasno tam jest to napisane....
  • Anonim

ja sciagnelem Civil 3D i mam autocada i caly pakiet do wizualizacji
  • Dorota W.

Mam pytanie czy ktoś już obczaił drukowanie w autocadzie 2007??
    Chodzi mi o ustawienie monochromu i oriantacji papieru (pion/ poziom)
    W starszych wersjach było to widoczne a tu nie mogę tego znaleźć :/
  • Dorota W.

Orentacje rysunku już znalazłam jednak mam problem z monochromem :/ Podejrzewam że bedzie to w tabeli stylów wydruku jednak nie mam tam żadnego wyboru :/ gdzie mogę szukać odpowiedniego pliku *.cfg ?
    Ktoś już drukował coś w tej wersji??????
  • sorevell

ja w ustawieniach warstw pozmienialem styl wydruku z normal na solid i smiga :]
  • Dorota W.

A ja nie miałam żadnych stylów wydruku i wcale nie chciał mi drukować - doszłam do wniosku że coś mi się musiało niedoinstalować więc będę to robiła jeszcze raz - mam nadzieje że tym razem będzie ok. A jeśli nie to wracam do 2004 :p
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)