- 1
- 2
-
Anonim
Orientuje się ktoś może jak długo trwa załatwienie formalności wznawiających po skreśleniu z listy studentów 1 października?
Trzeba będzie uzupełnić kartę obiegową?
Można od razu odebrać kartę wznowienia od dziekana czy to trochę trwa?
Czy trzeba składać podanie o możliwość uczęszczania na zaległe zajęcia?
Czy jest szansa załatwienia tego np do 3 października, czy cała procedura trwa długo?
Pytam bo nie będę mogła być na uczelni w tygodniu od 6 do 10 października więc zależy mi na informacji, z góry dzięki:) -
Wojtek
Załatwianie formalności to praktycznie tylko rozmowa z dziekanem, zrobienie przelewu i zaniesienie potwierdzenia, a kartę odbierałem bodajże w drugim tygodniu października gdzieś dopiero.
Za Dzierżanowskiego tak było przynajmniej.
a i żadnego podania wtedy nie musiałem pisać ani obiegówki wypełniać. Wystarczyło pójść do dziekana z indeksem i on już mówił co masz zaliczyć i ile zapłacić za to niestety :P -
Radek
-
Wojtek
no jak uzbierasz na niej zaliczenia to tak. przeciez jakos potem Cie muszą zapisać na te studia spowrotem :) -
-
Agata L
A propos tego wznowienia, to mam takie pytanie: Czy jak się powtarzało mechanikę i teraz idzie się na wznowienie po drugim roku, to czy trzeba płacić za wytrzymałość tak jak za inne powtarzane przedmioty??
Bo jak normalnie się jest na liście studentów to się nie płaci bo to nie jest przedmiot powtarzany tylko zablokowany tzw. drabinką. Jeśli ktoś był w takiej sytuacji to proszę, niech odpisze bo dla mnie 900pln mniej lub więcej stanowi dużą różnicę. -
Wojtek
pewnie trzeba płacić ale to juz chyba od dziekana zależy.
Pamiętam jak robiłem wznowienie i musiałem płacić za obydwie wytrzymałości pomimo że na wydymałke 2 wogole nie mogłem wcześniej chodzić jak jedynki nie zaliczylem :/
a i od razu płaci się za obydwie wytrzymałości jak wnowienie sie chce robić więc już 1800 zl. -
bartek
-
Dzieniu
> A propos tego wznowienia, to mam takie pytanie: Czy jak się powtarzało mechanikę i teraz idzie się na wznowienie po drugim roku, to czy trzeba płacić za wytrzymałość tak jak za inne powtarzane przedmioty?? Bo jak normalnie się jest na liście studentów to się nie płaci bo to nie jest przedmiot powtarzany tylko zablokowany tzw. drabinką. Jeśli ktoś był w takiej sytuacji to proszę, niech odpisze bo dla mnie 900pln mniej lub więcej stanowi dużą różnicę.
Ludzie deklaracji nigdy w życiu nie widzieliście?
podstawą jest deklaracja i jest pytanie czy przedmiot jest powtarzany czy nie...i tylko za powtarzane się płąci...nie mogą kazać płącić za cośczego jeszcze nie robiliście -
CartMaN
No to jestes w bledzie bo jak byla osoba i rozmawiala z nowa dziekan ds. studiow to powiedziala ze przy wznowieniu placi sie takze za te przedmioty ktorych sie nie robilo z danego roku ktory sie chce powtarzac :)
wiem ze boli :)
thx za uwage :) -
CartMaN
Postem tym chcialem sie spytac starszych kolegow na jakiej zasadzie wyglada wznowienie osoby z 3 roku ktora drugi raz nie zaliczyla wm1. Wiadomo ze brakuje punktow: na starcie -14 i -10 z niedeklarowanych mk1 i mk2. Idziemy na wznowienie. I tutaj pojawia sie moje pytanie:
Czy wznowienie trwa 1 rok przez ktory zaliczamy wm1 i wm2 po uiszczeniu 2x oplaty za powtarzane przedmioty.. i zostajemy wpisani na 4 rok?
Czy wznowienie trwa 2 lata przez ktory zaliczamy najpierw wm1 i wm2 a potem w roku nastepnym mk1 i mk2.
I czy w momencie gdy jestesmy na wznowieniu ( czyli nie jestesmy studentami PW ) obowiazuja nas "drabinki" i czy mozliwe jest na karcie wznowienia zadeklarowac wm1 wm2 i mk1 mk2 by moc robiac je przez 1 rok?
Wiem ze jest kilka osob w podobnej sytuacji do mojej, dlatego chcialem sie dowiedziec o wszelkich opcjach :) -
Gosia
-
Anonim
Magda była u pani dziekan, impreza ze wznowieniem trwa u nas dwa lata. -
Bordo'wy
to teraz kilka spraw.... :
a) czy to faktycznie jest jakos regulowane regulaminem i czy w razie co nie da sie dogadac z kims innym niz chmielewska (kruk/zobel) ?
b) czy w przyp. powtarzania przedmiotow na wznowieniu da sie je robic na studiach zaocznych (jezeli bylo sie na dziennych)?
c) proponuje zebrac te wszystkie osoby (a w sumie to troche ich sie uzbieralo) i wystosowac jakies pismo do pani dziekan, zeby nie blokowala ludzi w tak idiotyczny sposob na 2 lata... -
Anonim
-
CartMaN
Odnosnie tych ludzi ktorzy sa teraz na 3 roku a nie zaliczyli wytrzymalosci jest opcja ze w przyszlym roku bedziemy mogli robic rownolegle wm i mk. Potrzebuje listy osob ktore nie zaliczyly wydymalki I w zeszlym semestrze -
Bordo'wy
-
Jawor.
>no to zaczynajac liste; )
1. Tomasz Górecki gr. 3
2. Kamil Jaworski gr. 2 -
Anonim
1. Tomasz Górecki gr. 3
2. Kamil Jaworski gr. 2
3. Joanna Kędziora, gr. 6 -
Magrat*
1. Tomasz Górecki gr. 3