- 1
- 2
-
Janek
Witam Bracia i Siostry :)
http://offpluscamera.com/cellphoner...
Głosy i komentarze bardzo potrzebne, niestety trzeba sie rejestrowac, ale licze na wasza pomoc.
Janek -
Paweł Koman
hmm a dlaczego wywaliłeś tylko post z grona PW a tego już nie? Nie potrafiłeś odpowiedzieć na moje obiektywne słowa krytyki to kasacja...
I tak będzie działać przyszła inteligencjia narodu, smutne, -
Anonim
a czemu mial wywalac?
to jest film(ik) o naszym wydziale wiec jestem ciekaw Twoich argumentow, na gronach, tym tez jest wiele bardziej bzdurnych tematow a nikt sie zbytnio nie czepia,
ale to Ty jestes ten 'inteligent' i wiesz co jest najlepsze,masz racje to naprawde jest stmutne -
_tfuj_wruk_
Niezła dramaturgia na koniec chyba za dużo Maksia Golonki.
Nie wiem czemu mają służyć takie filmiki. Poprzednie o naszym wydziale ('prawie jak wydział' bodajże) były przynajmniej śmieszne a ten ??? No chyba, że wątek o kupach ale on akurat jest w tym momencie niesmaczny i dotyczy troszkę większego problemu. Ciekawe ilu studentów sprząta po swoich czworonogach tu w Warszawie czy w swoim mieście. To temat na osobny reportaż; ) tak już podpowiadam.
Budynek jaki jest wszyscy widzą i nie trzeba tego komentować... szkoda czasu na zbędne gadanie jak się komuś nie podoba i chce zmienić proponuję zgłosić się do prac społecznych przy remoncie który zresztą jest prowadzony. może wolno ale jest. więc nie wiem w czym tkwi problem.
Przepraszam, że tutaj piszę ale nie chce mi się tam rejestrować. -
-
Anonim
dla scislosci to chodzilo mi tylko i wylacznie o temat na gronie a nie o film - ten akurat sie zgodze, ze nie jest cudem dokumentalnym,
denerwuja mnie ludzie ktorzy nie robia nic, a jak ktos cos zrobi to tylko krytykuja -
Paweł Koman
"...nie robia nic, a jak ktos cos zrobi to tylko krytykuja..."
mnie nie interesuje robienie filmów, więc po co mam robić? ----Polacy kamerę w ręke i w plener!----
"...tylko krytykują..."
zgadza sie, mam w zwyczaju wiele od siebie i od innych wymagać,
Krytyka pozwoli autorowi dążyć do doskonałości, pochwały rozpieszczają
"..a czemu miał wywalać..."
no niewiem dlaczego, ale takie działanie mnie zdenerwowało,
"...ale to Ty jestes ten 'inteligent' i wiesz co jest najlepsze..."
wcale nie twierdze, że pogląd jaki przedstawiam jest najlepszy, ponieważ poglądy się łatwo zmieniają w zależności od kryteriów jakie się przyjmie do oceny danego problemu,
Komentarza nie będe od nowa pisał tego co został skasowany ale w skrócie:
- film jako film uważam za całkiem wporząku jedynie do ogólnego tematu/wniosków mam pewne "ale"
- w filmie brak obiektywizmu i faktów:
*jest już projekt nowej fasady budynku autorstwa m.in dra Cwyla i taka modernizacja może kosztować nawet kilkanaście milionów PLN (tylko należy uwzglęnić iż obejmuje to termomodernizacje)
* cały czas na wydziale przeprowadzane są inwestycje (windy, okna, grzejniki, balustrady, parking) - autor filmu coś chyba świeżo studiuje,
* czy nie lepiej te mln PLN pieniądzy podatników wydać na inne cele, mi jakoś nauka i w "brzydkim" budynku idzie
* a czy problemem nie jest brak sal wykładowych co nie zostało wspomniane ani słowem??
_tfuj_wruk_ - zgadzam się :) -
Potwór Abdul
a ja podejrzewam ze nie autor skasowal watek na gronie pw jesli o tym gronie mowiles.
moderatorzy na tym gronie cokolwiek sie dziwnie czasem zachowuja, wiec moze autor filmu nawet nie zdarzyl przeczytac Twoich zarzutow zanim wywalili watek z filmem. bez zbednej napinki
pzdr -
Kuba
Od kiedy studiuję na tym wydziale, to temat budynku jest ciągle na topie. W zasadzie remont/modernizacja trwa cały czas. W ogóle śmieszne są zarzuty o architekturę; pewna pani architekt sobie tak wymyśliła 40 lat temu, budynek wpisuje się w tendencje architektoniczne lat 60 i 70 XX wieku nie tylko w Polsce ale i na świecie. No i cały czas stoi, bo conajmniej dziwna byłaby rozbiórka po 40 latach (wyobraźcie sobie masową rozbiórkę np. Ursynowa...). Nie trzeba patrzeć daleko, aby znaleźć podobny budynek (gmach elektroniki), który różni się tylko tym, że jest bardziej skomplikowany w planie, i może nie sprawia wrażenia takiego "molocha".
Nowa fasada sprawi, że nasz wydział bardziej wpasuje się w otoczenie (zabawne, że zwykle to nowo stawiane budynki są dostosowywane do reszty...), ale nadal będzie miał ok 200m długości:)
PS. Widać, że film kręcili "pierdaki" albo co najwyżej drugi rok, bo nie wspomnieli nic o temp. jak panowała na wydziale przed wymianą okien i grzejników;)
I w ogóle to ja wolę nasz wydział niż np Gmach Główny!! -
JACEK
Mnie tylko w kwestii "zmian i nowości" interesuje kiedy wreszcie otworzą wejscie od strony południowej... Zamknięte jest od roku a tam nikt nic nie robi! -
>>Jacek<<
Filmik denny, w zasadzie nic nie wnosi, to że budynek jest stary i zniszczony nie ma sie ni jak do kwestii czy powinni sie tu uczyć budowlańcy.
O siłowni nic nie powiedzieli - a przecież jest !
Też mnie wkurza remont drugiego wyjścia, zawsze go używałem. Mam nadzieje, że w końcu je otworzą -
Sebbastian
Było na filmiku o siłowni!
Ja ekspertem od budynku IL nie jestem, ale słyszałem, że był budowany jako budynek tymczasowy, dlatego czasami mówi się o jego rozbiórce.
Moim zdaniem budynek nie jest na topie, a to że prowadzone są ciągle remonty świadczy raczej o jego złej kondycji... Nie krytykuje tego, bo ważne, że coś się dzieje, ale zawsze można by więcej.
"Pewna Pani Architekt" miała swoją wizje i jak to wizja nie musi się wszystkim podobać(mi się nie podoba;)) tylko pozostaje pytanie o funkcyjność, np. o to o co pytał Prof Szcześniak Prof Kuryłowicza na jednym z wykładów w naszym budynku: 'Po co są "żyletki" po południowej stronie', chyba tylko po to żeby ciepło przez nie uciekało...
Kuba napisał: "Nowa fasada sprawi, że nasz wydział bardziej wpasuje się w otoczenie (zabawne, że zwykle to nowo stawiane budynki są dostosowywane do reszty...)"
Z tego wynika, że to otoczenie powinno dopasować się się do nas, ciekawe jak by to wyglądało; )
-
Paweł Koman
-
_tfuj_wruk_
>Sebbastian napisał
>pozostaje pytanie o funkcyjność, np. o to o co pytał Prof
>Szcześniak Prof Kuryłowicza na jednym z wykładów w
>naszym budynku: 'Po co są "żyletki" po południowej
>stronie', chyba tylko po to żeby ciepło przez nie
>uciekało...
>
z tego co słyszałem ( nie sprawdzałem ale wydaje się logiczne) to z tymi żyletkami jest tak że budynek miał stać troszkę inaczej czyli prostopadle do dzisiejszej Trasy Łazienkowskiej która wtedy była budowana i dlatego zmieniono (chyba, że czasy pomyliłem ale w obu przypadkach chodzi przecież o 70 lata a jak wtedy było to nasi rodzice najlepiej wiedzą :P). -
}-> sweetest perfection <-{
Trasę Łazienkowską zakończyli w '74 (wiarygodnym źródłem jest mój tata, który będąc w podstawówce bawił się na placu budowy);
nasz budynek oddali do użytku w '77 czy '78 (wiarygodnym źródłem jest moja ciotka, która będąc studentką pierwszego roku jako pierwszy rocznik miała zajęcia w nowym gmachu);
tak więc nie wiem czy to musiało jakoś specjalnie kolidować.
poza tym gdzieś kiedyś słyszałam/czytałam, że pierwsze plany TŁ zakładały jej przebieg mw przez środek Pól Mokotowskich, czyli pod katem do budynku.
Co do mniejszej efektywności nauki, bo budynek jest brzydki, to chcę powiedzieć, że moja siostra studiuje na farmacji, której gmach (w stylu podobny do naszego) został oddany do użytku rok przed/po nas, i tam jakoś nie mają z tym problemu, że jest nieurodziwy, więc im to przeszkadza. -
BARTEK ADAMCZYK
przecieŻŻ z naszym wydziałem jest jak z KobiEtką liczy się wnętrze i to co siedzi w łepku a nie to i oWo :P :)
i ważne że jest nasz/a LoL -
pralina z marcepanem
film jak film, budynek... jak budynek. stary jest, lata świetności ma już dawno za sobą. wiadomo, że każdy chciałby uczyć się w supernowoczesnych gmachach z fantastycznym wyposażeniem, ale sądzę, że stan budynku naszego wydziału nie pomniejsza zaangażowania studentów w naukę. uczelnia już i tak sporo kasy wpakowała w tą małą ruinkę, chyba powoli efekty zaczynają być widoczne. zajmują się remontami od środka póki co, bo przecież nic nikomu po przepięknej elewacji, gdy użytkowany środek jest w kiepskim stanie.
btw. nie lubię wiosny bo na wydziale jest wtedy zimniej niż na dworze:(
a propos kup psich wspomnianych. kiedyś próbowałam zwrócić uwagę jakiejś kobiecie, której pies wystawił za przeproszeniem cztery litery i obsrywał nasz "ogród". wyskoczyła na mnie z krzykiem, że powinniśmy się cieszyć, że ona płaci podatki, że za nasze studia płaci, że za trawnik też i że pies będzie srał gdzie chce... jak widać, walka z wiatrakami. mentalności niektórych warszawiaków nie zmieni tabliczka "zakaz wprowadzania psów". -
Małkin
Przekonałaś mnie Andzia :) Nie pomniejsza mojego zaangażowania w naukę kompletnie,wręcz chcę się więcej uczyć,aby w przyszłości usprawnić ten obiekt...
A tak btw to ta wspomniana kobieta zapewne przyjechała do Warszawy z puław np. do koleżanki w odwiedziny; ) Tabliczka owa nie zmieni mentalności niektórych ludzi,jeśli już chcemy zgeneralizować. -
CartMaN
nie zaliczylem c++ przez to ze nasz wydzial jest brzydki...
Do kogo mam skarge napisac? -
JACEK
>CartMaN napisał
>nie zaliczylem c++ przez to ze nasz wydzial jest brzydki...
>Do kogo mam skarge napisac?
Do technika Szymeckiego. -
CartMaN
JM Technik Szymecki jest juz bardzo zajety bo ISie bombarduja nasz wydzial niwelatorami :P
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne