-
Oliwka Ka.
Hej, chciałabym się zorientować jak to jest z przeniesieniem się na magisterskie z innej uczelni, a konkretnie z Politechniki Lubelskiej. Jestem obecnie na 3 roku i coraz bardziej zastanawiam się nad Warszawą i raczej nad PW. Moje pytania brzmią?
- Jakie są szanse dostania się? Konkretnie myślę o specjalizacji 'Mosty i Budowle Podziemne'. Dostają sie wszyscy/większość/ czy nie jest tak prosto?
- Na co powinnam zwrócić uwagę już teraz? Zdaję sobie sprawę, że poziom PL jest co tu mówić słabszy, jakie przedmioty sprawiają największe trudności na mgr?
- Ogólnie polecacie? -
Joaquin
Nie idź tu. Gra nie warta świeczki. Na mojej specjalizacji zaczynały 2 osoby, które inż. miały z innej uczelni i obu już tu nie ma. A na mostach jest trudniej niż u mnie.
pozdrawiam -
Julek
Witam, ja też skończyłem inż. dziennie w LBN, ale poszedłem zaocznie na KBI na PW. Ogólnie to studia są do ogarnięcia, największe problemy na KBI są z teorią sprężystości oraz mechaniką konstrukcji natomiast na mostach tylko z teorią która jest prowadzona w 1 semestrze a nie tak jak na KBI w 2 a zakres materiału jest ten sam. Osobiście uważam że wszystko jest do przejścia, po 4 semestrach planowo mam absolutorium i gdybym miał wybierać jeszcze raz uczelnie to zmieniłbym tylko to że na inż. nie poszedłbym do LBN tylko do WWa. poz
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne