- 1
- 2
-
Elipsa
Cześć, chciałam się zapytać czego można się spodziewać po 3 semestrze?
Czy jest coś na co szczególnie warto/ nie warto chodzić?
Mam na myśli głównie wykłady, chcę sobie ustawić zajęcia dodatkowe i zastanawiam się czy są jakieś wykłady na które koniecznie powinnam chodzić :)
A i odnośnie przedmiotów z czym się najbardziej "cackać", żeby nie uwalić? Pewnie z wydymałą?
I jeszcze czy ktoś może uczęszczał na lektoraty tematyczne z języka obcego? Było warto? -
Marcin
Osobiscie polecam jedynie BO i IK, chociaz na to drugie nie chodziłem, ale podobno warto, natomiast co do cwiczen no to oczywisscie trzeba przyłożyć sie głównie do WM (Polecam nauke z kolosow z poprzednich lat, ksiazka jest do dupy, sporo niestandardowych zadan ktore sie nie trafiaja na kolokwiach) -
kosa64
Wykładów wcale nie polecam (No, może IK i MatBudy). Przyłóż się do wydymały i rób na bieżąco projekty, żebyś nie oddawał ich we wrześniu. -
Paulina xD
3 sem jest bardzo lajtowy. Musisz cisnąc wydymałe bo bez niej sporo sie potem komplikuje. Reszta to luz. Z wykładów jedynie polecam BO. -
-
kosa64
Jak można polecać wykłady, na których facet opowiada o spalonym uchu i jezusie? -
Marcin
chyba nie słuchałeś uważnie, bo jedyne co wyniosłeś z tych wykładów to jakies ucho(?)? -
CEZ@R
WM - wykłady dla fanatyków, nie przygotowują do egzaminu pisemnego (który jest z ćwiczeń), miały w założeniu przygotowywać do ustnego, którego z kolei zdanie polega na zarwaniu nocy dzień przed, ślęcząc nad notatkami przygotowanymi przez kolegów z dawnych lat (10)
BO - ciekawie prowadzony wykład o ciekawych rzeczach tylko że niewiele się z niego wynosi. Mała zawartość merytoryczna kompensowana jest przez listy obecności w liczbie 5 sztuk na 2 semestry, które to (podobno) mają wpływ na ocenę z egzaminu (90)
IK - ciekawy wykład na którym to dowiesz się bardzo wielu ciekawych rzeczy, zobaczysz dużo kolorowych obrazków i takie tam ... ale ten wykład w ogóle NIE przygotowuje do egzaminu, który jest jak to mówią "z dupy" (40)
Matbudy - nudne ale dużo wartościowego materiału (np nauczysz się że własności materiałów to nie do końca to samo co właściwości) jednakże tylko 10% z tego materiału przydaje się na egzaminie (20)
Metnum - wykład który z całkowicie nieprzydatnych ale trudnych rzeczy zrobi całkowicie nieprzydatne łatwe rzeczy... czy się opłaca? Nie, ponieważ egzamin jest banalny, bardzo przewidywalny i nie trzeba nic rozumiec (20)
w nawiasach podałem liczbę osób która średnio chodziła na wykłady w moim ciągu -
Elipsa
Dzięki za odpowiedzi :)
I jeszcze takie pytanko: które książki MUSZĘ mieć (bo się przydają)? Bo w zeszłym roku 70% tych co podawali było niepotrzebnych; ) -
Anonim
Skrypt do laborek WM, książki od geologii też sie przydają przed kolosami. -
kosa64
Marcin, "ważne jest też zbrojenie budynku. To taki jego kręgosłup, tak jak dla mnie kręgosłupem moralnym jest Jezus."
Tak, to cytat z wykładu BO. Dziękuję, dobranoc. -
grzesiek
-
Marcin
>kosa64 napisał
>Marcin, "ważne jest też zbrojenie budynku. To taki jego
>kręgosłup, tak jak dla mnie kręgosłupem moralnym jest
>Jezus."
>
>Tak, to cytat z wykładu BO. Dziękuję, dobranoc.
No moze faktycznie, czasami jego porównania i anegdotki były żałosne i żenujące, jednak nie zmienia to faktu, że uważam, iż wartość merytoryczna była na dobrym poziomie -
Elipsa
Czy coś z zestawu rapidy, teczka, tuba, linijki, blok się jeszcze przyda czy można opchnąć? :) -
Dobo
>Elipsa napisał
>Czy coś z zestawu rapidy, teczka, tuba, linijki, blok się
>jeszcze przyda czy można opchnąć? :)
Z 20cm linijki wypadałoby sobie zostawić... -
Anonim
Niektórzy prowadzący chcieli IK robione ręcznie, więc od biedy jakiś rapid ew zamiennik może sie przydać. -
Martyna
Pytanie do starszych roczników :) powiedzcie mi proszę, kto prowadzi matbudy na 3 sem? Też Gantner itp itd? Bo właśnie zmienili nam plan; ] i chciałabym się przenieść na matbudy do innej grupy. Uderzać do Woyciechowskiego czy do prowadzących? Myślicie, że jest szansa? -
Martyna
I gdyby jeszcze mi ktoś powiedział czy zdarza się, że na którymś wykładzie z WM trzeba być? Bo chciałabym w tym czasie iść właśnie na matbudy do innej grupy, dlatego pytam :) z góry dzięki za pomoc -
Kaczy1988
Tak szczerze to wykłady z wm są dla koneserów. Jakoś na początku przyszłego tygodnia podrzucę materiały do egzaminu do xera zanim znowu mi zginą i problem opracowanych pytań macie z głowy :P -
Mała Mi
Jak wyglądają laborki z fizyki?Bo taki nietypowy podział jak na laborki -
¥aca
Laborki z fizyki są chyba najgłupszym co może Cię spotkać na tym wydziale. Na pierwszych podzielą na 3 ciągi i grupki 3 osobowe. Co do samych laborek to uczysz się na wejściówkę jakiś pierdół potem masz ćwiczenie które ogranicza sie do przekręcania jakiś pokręteł ew. klikana myszką i notowania wyników. W domu robisz sprawozdania które tak naprawdę ogranicza się do przerobienia gotowców. Potem na następnych zajęciach oddajesz sprwako które jest do poprawy bo źle zaokrągliłeś liczby (Nobla temu kto zrozumie mechanizm jak powinny być zapisane wyniki) poprawiasz tak ze 2 razy każde sprawko aż prowadzący ma cię dosyć i wpisze 3 dla świętego spokoju. Ogólnie jeśli liczysz że się czegoś na tych laborkach nauczysz to się rozczarujesz.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl
Miejsca grona (3)
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
RiO Club & Lounge Pańska, Warszawa
- Dodaj miejsce