PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Garik

życzliwych studentów z wyższych semestrów proszę o wysłanie na gasparj@onet.eu, albo zamieszczenie w poniższym wątku przykładowych pytań z poprzednich egzaminów (sem IV)
  • Kuba

czy człowiek w wieku 56 lat może wchodzić w skład brygady montażowej?;) - moje ulubione!
    odbijcie sobie te 300 stron, przeczytajcie, i nie bedzie problemow ze zdaniem!
  • Dorota W.

Czy wysokość dźwigu zależy od jego kolory (lub na odwrót).

Wciąż nie znam odp na to pytanie - może ktoś mnie uświadomi; )
  • Kamil Bieniek

Robotnik wykonuje swoją pracę w 4 dni i 5 godzin. Pijany robotnik tę samą pracę wykonuje w 7 dni i 8 godzin. Na budowie pracuje 7 robotników i 1 majster nadzorujący. Majster przychodzi trzeźwy na budowę co 3 dzień, a do sklepu monopolowego jest 13 minut biegiem.
    Oblicz zysk sklepu monopolowego, gdy budowany jest dom dwukondygnacyjny?
  • ja mam kieszenie pełne czereśni

poważnie?
  • Kuba

jak najbardziej!;)
  • piotrek:)

Hehe dobre. Proponuje jeszcze nauczyć się tych definicji z pierwszego wykładu http://wektor.il.pw.edu.pl/~s199659...

A tak na poważnie to o co chodzi z tymi 300 stronami??
  • Kuba

jest takie "opracowanie", nawet chyba Martinka ( nie jestem pewien bo nie chodzilem na wyklady), i wszystko po kolei jest opisane, wyrysowane itp. powinno byc w ksero, a jak nie to moge uzyczyc do odbcia.
  • Dorota W.

W zeszłym roku Nowak dawał płytkę.
    Poproście to na pewno Wam da.
  • Kuba

racja! to bylo na plytce tyle ze sobie wydrukowalem!
  • Maartaa

Hej jakby ktoś miał aktualne pytania z "zerówki" lub z tego pierwszego terminu to ogrom ludzi będzie wdzięczny za zamieszczenie ich tutaj!!!Z góry dzięki...
  • bielmo

na zerówce na pewno było:
    -odbiór zbrojenia
    -klasyf. spycharki i zganiarki
    -deskowanie
    -sposób montażu hal i chyba bydynków wielokondygnacyjnych
    -sposoby i maszyny do wykonywania wykopów i nasypów
    - zadania inspektora nb
    brakuje jeszcze ze 2-3 ale ich juz po prostu nie pamiętam
  • Maartaa

Hej dzięki.... Zdesperowanym każde pytanko bardzo cenne:)
  • Anonim

ja pamietam tylko tyle ze nie moze pracowac monter konstrukcji jak predkosc wiatru przekracza 10 m/s;) hihi
  • Anonim

Były jeszcze opory ruchu poziomego, wykonywanie wykopów pod budynki mieszkalne i bynki wielokondygnacyjne z prefabrykatów.
  • RAKOS

a wie ktoś może jakie były pytania na 1 terminie w środę ????
  • Anonim

Ma ktoś może na kompie te "przykładowe" testy z TiORBów?
  • Marlena

W ksero sa :D:D
  • Anonim

to że są w ksero to ja wiem :) Tylko że do ksero mam trochę daleko :)
  • fafek

Miałem ostatnio na egzaminie pytanie: Jaki jest wpływ zbrojenia na rodzaj deskowania, czy coś w tym stylu. Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi, a mam jutro ustny. Jeśli ktoś kojarzy o co w tym chodzi, to byłbym wdzięczny za odpowiedź.
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)