- 1
- 2
-
-
No właśnie, kto się broni teraz w czerwcu? Kumpel mówił mi że z samych dziennych ma być około setka osób, ale nie chce mi się w to wierzyć. Więc jak? -
Dzieniu
-
-
słyszałem, że we wrześniu jest termin tylko dla inżynierskich a ja ku..a magistra piszę, co za posrany wydział, co im zależy? -
Dzieniu
a co to zmienia??praca praca:) a i tak Ci magister wiele nie da-magister nie spowoduje że będziesz wiedział więcej:) -
-
-
chodzi mi o to, że do czerwcowego terminu podchodziłem na luzie, bo myślałem, że w razie co będzie wrześniowy po czym kumpel stwierdził, że mgr nie można bronić we wrześniu bo to termin dla inż i się osrałem, siedzę teraz po nocach, żeby zdążyć z tym dyplomem na czerwiec bo jak nie to dopiero w grudniu jest termin dla mgr co wydaje mi się kolejnym utrudnianiem (bez powodu) życia studentom, co im zwisa jak organizują obronę we wrześniu, żeby i mgr się bronili? -
Anonim
Z tymi nowymi zasadami obron prac magisterskich to chyba jakaś zorganizowana akcja, ponieważ na SGH-u też nie można ich bronić we wrześniu. -
Anonim
widac sie zmienilo w tym roku, wiem ze rok temu byly oborny mgr w czerwcu -
Anonim
w czerwcu tak, ale we wrzesniu rok temu nie bylo, dopiero w grodniu...
natomiast w tym roku nie jestem pewien, bo widzialem gdzies karteczke z textem "terminy obrony dla wszystkich rodzajow studiow" i wrzesien tez byl, wiec nie wiem...
-
-
taki tekst jest na stronie wydziału tzn. terminy obowiązują na wszystkich rodzajach studiów, ale kumpel pytał w dziekanacie i dupa mokra, czy może mieć znaczenie, że kumpel jest na zaocznych? -
littlefrog
ja z kolei o tym terminie słyszałam że jest tylko dla inż. którzy zamierzają iść dalej na mgr, czyli jeszcze bardziej zawężone kryteria; )
ale jak jest naprawdę sama nie wiem bo pewnie i tak nie zdąże mojej pracy napisać do września; ) -
Anonim
z tym brakiem obron magisterskich we wrześniu to może być tak, że większość inżynierów chce się wyrobić przed październikiem, coby normalnie zacząć magisterskie. no i pewnie większość inż. jednak na wrzesień się nastawia, bo sesja, jakieś tyły i zaległości. jakby do tej masy jeszcze doszły mgr. to komisje by 24 godziny musiały siedzieć i niektórym na mózg mogłoby paść. ot co.
a tak swoją drogą co za różnica, czy mgr obroni się w październiku czy w grudniu ?? tu już nie ma roku straty jak przy inż. a bez dyplomu też można pracować
.ś -
Anonim
1. większość mgr chcących bronić się we wrześniu nie wyrobiła się na czerwiec, wiec mając w lipcu prace gotową, siedzi i czeka 5 miesięcy na obronę
2. można pracawać, ale jest to pretekst by mniej zapłacić:)
3. żeby mieć to poprostu z głowy, bo to już jest tylko wrzut na tyłku...
4. może być więcej niż jednak komisja
p.s. w zeszłym roku nie było ani września ani października dla mgr -
-
zgadzam się w całej rozciągłości z szuszu, dla mnie to jakiś zasrany absurd, żeby czekać 6 miesięcy na obronę od czerwca do grudnia, czy tych ludzi pojebało? dodatkowo ta sprawa wywołuje u mnie torsje bo wiem, jak bronili się moi znajomi na UW, przykładowo moja koleżanka na polonistyce na UW, nasmarowała w 3 miechy na luzie 80 stron o Gombrowiczu, u promotora była dwa razy! (u mnie kurwa to już idzie w grube dziesiątki), złożyła pracę jakoś na początku lipca, bez żadnych terminów, obrona była tydzień później, przyszedł promotor i jakiś prodziekan, siedzieli 15 minut (czekałem na nią pod salą) wyszła z piątką i było po temacie i to jest podejście do studenta! a nie ja pracuję już od 3 lat, chcę się kurwa bronić i mam czekać 6 miesięcy bo zabrakło mi tygodnia żeby dopracować dyplom (co jest tematem rzeką na osobną dyskusję), chuj mnie strzela, niestety - ten wydział jest kurwa chory, ludzie spierdalajcie stąd - idźcie na uniwerek! -
Anonim
to powiem ci ze twoja kolezanka miala niezle problemy z ta magisterka:), moja znajoma, tez na polonistyce w weekend majowy nasmarowala 3/4 pracy... i rzeczywiscie, u nich terminy sa indywidualnie dla kazdego...
ja sie chyba wyrobie, jeszcze troche rysunkow mi zostalo, a jak cos to jeszcze podmienie prace przed obrona...
powodzenia wszytkim, ostatni tydzien przed oddaniem:D -
-
"a jak cos to jeszcze podmienie prace przed obrona... "
też na to liczę, bo inaczej dupa mokra; powodzenia -
-
ktoś z broniących się teraz może pytał w dziekanacie dziennych, czy można np. pracę złożyć 13.06 (w środę) rano? jak jestem na wydziale to dziekanat już jest nieczynny;
do wtorku do 14 mogę nie zdążyć a jak pomyśle, że miałbym czekać do grudnia to mi się słabo robi... -
-
-
Anonim
-
-
-
Anonim
na dziennych, dzis sie jeszcze upewnilem, w srode do 12 i basta:)
a ja plotuje i plotuje:D:D
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne