PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bordo'wy

Jakie przedmioty mozna wziasc awansem na 3cim sem, jak to zrobic i czy sie oplaca? pozdrawiam
  • Kuba

można wziac oficjalnie 2 przedmioty awansem. pewnie sie mozna dogadac z innymi prowadzacymi zeby robic cwiczenia nieoficjalnie i wziac wpis za rok. jak pewnie masz mechanike w dupe to nie mozesz robic tylko wydymaly, cala reszte spokojnie mozesz brac. wez sobie numerki (bo sa glupie) i szmaty (bo pewnie juz zrobiles jeden semestr na pierwszym roku).
  • Bordo'wy

ale ja mam caly pierwszy rok do przodu; -) tylko poprostu jestem zwolniony z lektoratu i kombinuje czy by nie wziasc czegos w zamian.
  • BYS; )

polecam geotechnike I na 3sem., i II na 4 sem, bedziesz miec dzieki temu na 6sem. wiecej czasu na robienie projekcikow, teraz pewnie tego nie zrozumiesz ale jak juz bedziesz na 6sem. wspomnisz moje slowa :D
  • Dorota W.

Na geotechnikę bez geologi chyba nie pozwolą. Czy może się mylę?
  • Piotrek

nie mylisz się
    mnie w tym roku już cofnęli, musialem pisać podanie o skreślenie przedmiotu ze studiowanych
  • Przemek

fizyke budowli i ekonomike sobie wez :)
  • Bordo'wy

jak sie to zalatwia, musze podanie w dziekanacie poprostu zostawic? zawsze rozpatruja to pozytywnie?
  • Przemek

Przed 3 semestrem skladasz deklaracje przedmiotow/ powinny byc na stronie wydzialu/ i na nich jest miejsce na dodatkowe przedmioty robione awansem. Z reszta jak zobaczysz ta deklaracje to juz bedziesz wiedzial co czynić :) Ekonomika jest maloczasochlonna, fizyka juz bardziej, projekt ma kilkanascie stron, no i trzeba troche pobiegac na konsultacje. Bierzesz na wlasne ryzyko :)

co do drugiego pytania to nie spotkalem sie zeby odmowili.
  • Bordo'wy

na jakiej zasadzie nastepuje przydzielenie do odpowiedniej grupy na zajecia? sam sobie wybieram, czy oni to ustalaja? jakie sa konsekwencje niezaliczenia przedmiotu wzietego awansem?
  • Robaczek

Chyba musisz za niego zapłacić jeśli go nie zaliczysz :)
  • 01.Mikołaj

Tak jak napisała Marta, płacisz za niego potem go powtarzając...ale na dobrą sprawe rzadko tak sie to kończy. Z reguły wychodzi na to ze masz o rok dłużej na zaliczenie danego przedmiotu. Bo wpis w indeksie sprawdzaja dopiero po końcu tego roku gdzie powinno sie robic ten przedmiot, a prowadzący nie robia raczej problemów z oddawaniem projektów później niż wszyscy. Co do wybierania zajęć to wszystko w mocy prowadzącego, wybierasz pośród tych którzy ci pozwalają byc u siebie w grupie. Mi w 90% udawało się brać "dobrych" prowadzących, więc opłacalny biznes. Ale pamiętaj że 2 rok jest trudniejszy od 1,a 3 jeszcze gorszy od 2...więc przekalkuluj sobie to wszytko jeszcze raz. pzdr i powodzenia
  • Bordo'wy

no to teraz zafundowales mi dobra zwieche.. wszyscy mi mowili, ze 3 sem najlatwiejszy dlatego kombinuje z tym awansem.. wzialbym sama ekonomike
  • 01.Mikołaj

widzisz...moja historie zna moja grupa:).Mi tez mówili że 3 najlatwiejszy, więc wyluzowałem wory i chodziłem jak "normalny" student na imprezy etc...I tak się to skończyło że nie zaliczyłem dwóch przedmiotów. A dodam ze na 1 roku bez zadnego problemu wszystko zaliczałem w terminie, kreski nie kreski wszystko luz. Generalnie nie małem Cie przestraszyć bo nie jest bardzo trudno, więc po prostu jak nie zlekceważysz tego wydziału to się nic nie stanie. A ekonomika to tylko formalność, możesz brać bez zastanowienia.pzdr
  • Anonim

Jest jakaś możliwość wprowadzenia poprawki do deklaracji już po fakcie?
  • okoko

Znajac zycie to nie ma takiej mozliwosci. Moj kolega rok temu zapomnial zadeklarowac 1 przedmiotu to mu dziekan nie pozwolil tego zmienic:/
  • Anonim

Hmmm....
    To nie jest dobrze, bo ja nie to, że zapomniałam, tylko dałam się przekonać pani z dziekanatu, że to się deklaruje w lutym. Drugi raz w życiu z nią rozmawiałam i drugi raz mnie wprowadziła w błąd, KURWA!
  • CartMaN

odnosnie 1 posta... " wziąć " a nie " wziąść "
  • MINIO

a apropo robi ktos teraz przysposobienie obronne?;)
  • gufi

no to sie wkopalem.. wzialem awansem ekonomike, ale teraz jeszcze mam mala prosbe - mozecie polecic jakiegos prowadzacego? jako ze na 3 roku ekonomike maja po 3 grupy naraz, to wnioskuje ze jest 3 prowadzacych co najmniej.. (w opisie przemdiotu na stronie ILu jest wymienione tylko 1 nazwisko)

i jak juz bede wiedzial, do kogo najlepiej isc, to jak to formalnie zalatwic? trzeba prowadzacemu przedstawic jakis dokument czy cos? czy w dziekanacie to zalatwiac a nie z nim?
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)