- 1
- 2
-
Bordo'wy
-
na pierwsze?? u babek na pierwszym dostawałes jedna z metod i opisac ja było trzeba [praktycznie wszystko co wiesz pisz;)] a pozniej miales zadanie praktyczne do danej metody... było proste;)...
jesli chodzi o to co było teraz w sensie to na kompach to było wszystko wiec polecam zaopatrzyc sie w programy gotowe i isc z nimi... spokojnie zrobisz dzieki nim 4 na 5 zadan;)... jak chcesz to daj znac na priv jakiego masz mejla to Ci wysle te programy... ale dopiero w niedziele wieczorm bo mam je w Warsz:/ -
Anonim
Miniu... to pierwsze to byla kartkowka...; p
tu sa moje
http://s001.wyslijto.pl/?file_id=01...
ale chyba nie wszystkie... -
Bordo'wy
-
-
-
JACEK
>grucha napisał
>tu sa moje
> http://s001.wyslijto.pl/?file_id=01...
>ale chyba nie wszystkie...
No chyba nie wszystkie... :P
Ma ktoś poprawne, działające programy z interpolacji funkcji wielomianem, oraz funckją sklejaną?? -
Bordo'wy
ej czy posiadajac same programy z zajec, a nie majac zbyt duzej wiedzy z wykladow itp mozna to bez problemu przepchnac z sensowna iloscia punktow?
bo szczerze mowiac to nie chce mi sie tego kurwa wertowac... -
CartMaN
Ja mialem kolosa w srode.
1 zad: byla podana funkcja 3 zmiennych ( troche wyjebana :) z pierwiastkami e^x i arkusami ) i byly podane delta x,y i z. Bylo wyliczyc: bl bezwzgledny funkcji, blad wzgledny funkcji i bledy wzglede argumentow: x,y,z
2 zad: byly 2 szeregi ( tez ciekawe :D ), bylo wskazac ten zbiezny i dla niego podac przyblizona sume i ilosc iteracji. Z ta zbieznoscia szeregu to uwazajcie bo to sami musicie wiedziec ktory :P polecam d'Alemberta lub Cauchyego :P
3 zad: byla funkcja i znalezc miejsce zerowe metoda stycznych. Podac przedzial izolacji, punkt startowy, przyblizone miejsce zerowe i ilosc iteracji.
4 zad: uklad rownan z 2 niewiadomymi. Sporzadzic wykres i znalezc jeden z argumentow dla ktorego sie obydwie funkcje przecinaja. (podac pkt startowy i przyblizone miejsce )
5 zad: interpolacja: podali wszystkie X i wszystkie Y i k ( lub n ) i trzeba tam w ten programik wstawic i odczytac wspolczynniki. Sporzadzic wykres i obliczyc wartosc dla jakiegostam argumentu. Bylo cos jeszcze z Lagrangem ale to tego nawet nie wiem o co chodzilo.
btw. ten kolos byl u dr Piętki i dr Dymitruk; p -
Jager
Podesłał by mi ktoś wszystkie programy do numerków na meila: jager87@o2.pl Bo kilku mi brakuje:) -
CartMaN
-
Krzysztofek
ma ktos moze wyklady od 6??
jesli tak to prosilbym o linka lub na maila choina99@poczta.onet.pl
z gory dziekuje -
Figo
-
LAska
Czy ktoś wie coś na temat drugiej kartkówki z numerków, poprzednim razem była raczej zapowiadana a teraz nikt nic nie mówił, czy może słyszeliście kiedy i z czego?? -
JACEK
Ja mam z rzezuchowska i musial-walczak. One zapowiadaja, tak było i tym razem. gr 6 ma jutro z aproksymacji i interpolacji -
piotrek_kom
-
*Alicja*
kartkóweczka była generalnie genialna, jak to p. Rzeżuchowska powiedziała jak zadania z egzaminu... moje pytanka to 1)utworzyc macierz Grama mając podane jakieś 3 Xi i 3 Yi 2)narysowac jakies funkcje mając fi(x2) i sformułowac zadanie interpolacyjne funkcji sklejanej 3-ego stopnia czy coś takiego???
Powodzenia :p -
Bordo'wy
moj wariant:
jakie zadanie ma interpolacja wielomianowa? narysowac te 5 wykresow bazowych
jakie zadanie spelnia aproksymacja wielomianowa? byly 3 punkty ( 3 x'y i 3 igreki) i trzeba bylo stworzyc wielomian optymalny i sporzadzic rysunek -
piotrek_kom
-
Norbert
zmaxowac kolosy bo sa banalne a kartkowki po 0 :) 60% ludzi tak ma :) -
Mateusz
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne