-
kasia_kiwi
Czy boicie się tego co nas czeka na studiach? Ja boję się, że nie poradzę sobie z fizyką i chemią. Właściwie boję się wszystkich przedmiotów; ) Mam nadzieje, że nie tylko ja mam jakieś obawy i stres przed pierwszym rokiem.
Dlatego zakładam temat, w którym będziemy mogli się żalić i wzajemnie podnosić na duchu; )
-
Tomasz
Hmmm ja mam zupełnie inaczej:). Nie boje się tych studiów, w końcu idę na nie aby się czegoś nauczyć. Zauważ że pewnie tak samo miałas na początku liceum kiedy to po raz pierwszy zajrzałaś do książki od matematyki i pomyślałaś sobie ' w co ja sie wpakowałam':P, no ale w tym momencie nauczyciel wyciagnal do Ciebie pomocna dlon i wszystko Ci wytlumaczyl przez co matematyka stała się łatwa i przyjemna:). Tak samo będzie tutaj, z początku będziemy przerazeni ogromem wiedzy którą trzeba przyswoić, no ale w miare uczenia się będziemy stawali się coraz lepsi, mądrzejsi, i z wykładu na wykład będziemy pojmować coraz to więcej. Jescze okaże się że są to bardzo interesujące studia i nauka będzie dla nas przyjemnością:):PP i sesja równierz (joke):P. -
kasia_kiwi
Jeżeli chodzi o moje pierwsze dni w LO to najbardziej bałam się, że się ośmieszę przed całą klasą, że okaże się, że jestem głupia, nic nie umiem, etc. Dlatego strasznie się stresowałam. Ale jak już poznałam bliżej ludzi z klasy to przestałam się przejmować tym, że ktoś jest lepszy ode mnie :)
Teraz jest podobnie, ale mam nadzieję, że jakoś to będzie :) -
michau
o, cześć. ; 3
ja tam się nie przejmuję chwilowo. zastanawiam się tylko czy będziemy musieli latać między 10 różnymi wydziałami na różne zajęcia.; x bo w końcu nasz wydział jest trochę dalej od tego głównego terenu polibudy. wie ktoś? -
-
Tomasz
-
...
No, ja z matmą nie miałam do czynienia od dobrych trzech lat a w LO też na podstawie a nie rozszerzeniu więc trochu się dygam :P
Zajęcia mamy głównie u siebie i czasem na chemicznym (nie sprawdzałam gdzie to jest)
A wiecie może co to są za zajęcia wyrównawcze z matmy fizy i chemii, które figurują na planie z zeszłego roku? I czy trzeba na to chodzić; )? -
...
>przedlak napisał
>ale mamy blisko do wydzialu simr i mechatroniki xP.
No to już wiadomo z kim będziemy pić po zajęciach; ) -
kasia_kiwi
>Neruen napisała:
>A wiecie może co to są za zajęcia wyrównawcze z matmy
>fizy i chemii, które figurują na planie z zeszłego roku?
>I czy trzeba na to chodzić; )?
Też zauważyłam to na planie, ale nie mam pojęcia czy jest to obowiązkowe. Myślę, że skorzystam z tych zajęć jeżeli w tym roku też będą :) -
Anonim
-
Anonim
-
R.
emm... spróbuję poodpowiadać na pytania, które zapamietałam...
są takie same jak sama w zeszłym roku zadawałam xD
to tak...
z dojeżdżaniem to nie jest tak źle, bo większość jest u nas...
oczywiście na wf trzeba (zależnie co kto wybierze)
w 1 sem na fizykę jeździliśmy na fizyczny (do Władka xD)
na grafikę na IChiP i to chyba byłoby tyle jak na 1 semestr ^_^
w drugim to dochodzą wycieczki np na chemiczny na laborkę (ble x.x)
na mechatronikę... lab z fizyki i elektroniki
ojojoj... co tam jeszcze..
a.. wyrównawcze...
najpierw jest test i jak się ma powyżejiluś pktów to nie trzeba chodzić
a jak się ma mniej to trzeba i jak się wtedy nie chodzi to są problemy np z zaliczeniem(!!!)
radzę się przemęczyć
z fizyki wyr to co tydzień kartkówka (tak u Wróbla było), ale ogólnie lekko
ps Struzik rulez :D
//na rozpoczęciu będziecie ładnie w kolejeczce wychodzic na środek po indexy xDDD
jeszcze co do matmy...
będą całki i rózniczki :D (mniam)
jak ćwiczenia bd mieć z Ploszkiem to się cieszcie... bo tam bd podobnie jak na wykładzie, który on prowadzi :)
gorzej z Matyldą... owszem fajna i w ogóle, ale np za cicho mówi (do tablicy tez xD) i czasem za małe literki pisze :/
Jurek lepiej tłumaczy...
i rozwiązanie zadania to nie sa tylko suche obliczenia...
trza jeszcze skrobnąć co po czym robicie...
ale to można si na pamięć tego nauczyć :D
dobra czekam n inne pytania ^^
...z chemii tam było, ze wyrównawcze niby, ale to bd po prostu 2h ćwiczeń -
Anonim
Spoko, z chemii niczego nie potrafię, byłem w mat-fizie i naukę tego wspaniałego przedmiotu zakończyłem w pierwszej klasie LO.
Napisałaś, 'u Wróbla' odnośnie fizyki. Czy chodzi o Krzysztofa Wróbla, bo jeżeli to ten, to bardzo fajny facet. -
michau
hm.
a jak ten test decydujący o tym, czy trzeba chodzić na wyrównawcze, czy nie, wygląda? :f -
Anonim
założyłem nowe grono dla pierwszego roku, myślę ze fajnie by było poznać się przed rozpoczęciem roku =]
http://grono.net/forum/2481056/0/ -
R.
>ofofjmoiewfjsidcna napisał
>hm.
>a jak ten test decydujący o tym, czy trzeba chodzić na
>wyrównawcze, czy nie, wygląda? :f
taka typowa klasówka z zadaniami w sumie z liceum
ale zazwyczaj niewiele osób jest zwalnianych
//a z fizyki to jest też test, ale potem i tak wszyscy muszą chodzić, bo za każdą kartkówkę jest pkt i do zaliczenia są doliczane