PW - Inżynieria Materiałowa [272]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kasia_kiwi

Czy boicie się tego co nas czeka na studiach? Ja boję się, że nie poradzę sobie z fizyką i chemią. Właściwie boję się wszystkich przedmiotów; ) Mam nadzieje, że nie tylko ja mam jakieś obawy i stres przed pierwszym rokiem.
    Dlatego zakładam temat, w którym będziemy mogli się żalić i wzajemnie podnosić na duchu; )

• Tomasz

Hmmm ja mam zupełnie inaczej:). Nie boje się tych studiów, w końcu idę na nie aby się czegoś nauczyć. Zauważ że pewnie tak samo miałas na początku liceum kiedy to po raz pierwszy zajrzałaś do książki od matematyki i pomyślałaś sobie ' w co ja sie wpakowałam':P, no ale w tym momencie nauczyciel wyciagnal do Ciebie pomocna dlon i wszystko Ci wytlumaczyl przez co matematyka stała się łatwa i przyjemna:). Tak samo będzie tutaj, z początku będziemy przerazeni ogromem wiedzy którą trzeba przyswoić, no ale w miare uczenia się będziemy stawali się coraz lepsi, mądrzejsi, i z wykładu na wykład będziemy pojmować coraz to więcej. Jescze okaże się że są to bardzo interesujące studia i nauka będzie dla nas przyjemnością:):PP i sesja równierz (joke):P.
  • kasia_kiwi

Jeżeli chodzi o moje pierwsze dni w LO to najbardziej bałam się, że się ośmieszę przed całą klasą, że okaże się, że jestem głupia, nic nie umiem, etc. Dlatego strasznie się stresowałam. Ale jak już poznałam bliżej ludzi z klasy to przestałam się przejmować tym, że ktoś jest lepszy ode mnie :)
    Teraz jest podobnie, ale mam nadzieję, że jakoś to będzie :)
  • michau

o, cześć. ; 3

ja tam się nie przejmuję chwilowo. zastanawiam się tylko czy będziemy musieli latać między 10 różnymi wydziałami na różne zajęcia.; x bo w końcu nasz wydział jest trochę dalej od tego głównego terenu polibudy. wie ktoś?
  • Tomasz

ale mamy blisko do wydzialu simr i mechatroniki xP.
  • ...

No, ja z matmą nie miałam do czynienia od dobrych trzech lat a w LO też na podstawie a nie rozszerzeniu więc trochu się dygam :P
    Zajęcia mamy głównie u siebie i czasem na chemicznym (nie sprawdzałam gdzie to jest)
    A wiecie może co to są za zajęcia wyrównawcze z matmy fizy i chemii, które figurują na planie z zeszłego roku? I czy trzeba na to chodzić; )?
  • ...

>przedlak napisał
    >ale mamy blisko do wydzialu simr i mechatroniki xP.

No to już wiadomo z kim będziemy pić po zajęciach; )
  • kasia_kiwi

>Neruen napisała:
    >A wiecie może co to są za zajęcia wyrównawcze z matmy
    >fizy i chemii, które figurują na planie z zeszłego roku?
    >I czy trzeba na to chodzić; )?

Też zauważyłam to na planie, ale nie mam pojęcia czy jest to obowiązkowe. Myślę, że skorzystam z tych zajęć jeżeli w tym roku też będą :)
  • Anonim

Będzie dobrze :~)
  • Anonim

Razem damy rade, w końcu można sobie pomagac na różne sposoby; )
  • R.

emm... spróbuję poodpowiadać na pytania, które zapamietałam...
    są takie same jak sama w zeszłym roku zadawałam xD

to tak...
    z dojeżdżaniem to nie jest tak źle, bo większość jest u nas...
    oczywiście na wf trzeba (zależnie co kto wybierze)
    w 1 sem na fizykę jeździliśmy na fizyczny (do Władka xD)
    na grafikę na IChiP i to chyba byłoby tyle jak na 1 semestr ^_^

w drugim to dochodzą wycieczki np na chemiczny na laborkę (ble x.x)
    na mechatronikę... lab z fizyki i elektroniki

ojojoj... co tam jeszcze..
    a.. wyrównawcze...
    najpierw jest test i jak się ma powyżejiluś pktów to nie trzeba chodzić
    a jak się ma mniej to trzeba i jak się wtedy nie chodzi to są problemy np z zaliczeniem(!!!)
    radzę się przemęczyć

z fizyki wyr to co tydzień kartkówka (tak u Wróbla było), ale ogólnie lekko
    ps Struzik rulez :D

//na rozpoczęciu będziecie ładnie w kolejeczce wychodzic na środek po indexy xDDD

jeszcze co do matmy...
    będą całki i rózniczki :D (mniam)
    jak ćwiczenia bd mieć z Ploszkiem to się cieszcie... bo tam bd podobnie jak na wykładzie, który on prowadzi :)

gorzej z Matyldą... owszem fajna i w ogóle, ale np za cicho mówi (do tablicy tez xD) i czasem za małe literki pisze :/

Jurek lepiej tłumaczy...
    i rozwiązanie zadania to nie sa tylko suche obliczenia...
    trza jeszcze skrobnąć co po czym robicie...
    ale to można si na pamięć tego nauczyć :D

dobra czekam n inne pytania ^^

...z chemii tam było, ze wyrównawcze niby, ale to bd po prostu 2h ćwiczeń
  • Anonim

Spoko, z chemii niczego nie potrafię, byłem w mat-fizie i naukę tego wspaniałego przedmiotu zakończyłem w pierwszej klasie LO.

Napisałaś, 'u Wróbla' odnośnie fizyki. Czy chodzi o Krzysztofa Wróbla, bo jeżeli to ten, to bardzo fajny facet.
  • michau

hm.
    a jak ten test decydujący o tym, czy trzeba chodzić na wyrównawcze, czy nie, wygląda? :f
  • Anonim

założyłem nowe grono dla pierwszego roku, myślę ze fajnie by było poznać się przed rozpoczęciem roku =]

http://grono.net/forum/2481056/0/
  • R.

>ofofjmoiewfjsidcna napisał
    >hm.
    >a jak ten test decydujący o tym, czy trzeba chodzić na
    >wyrównawcze, czy nie, wygląda? :f

taka typowa klasówka z zadaniami w sumie z liceum
    ale zazwyczaj niewiele osób jest zwalnianych

//a z fizyki to jest też test, ale potem i tak wszyscy muszą chodzić, bo za każdą kartkówkę jest pkt i do zaliczenia są doliczane
| |

Ciach bajera. Lamusow trzeba gnac!!

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)