PW - Inżynieria Materiałowa [272]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomasz Bochniak

Witam wszystkich.

Mam parę pytań co do tego kierunku ponieważ chciałbym zacząć na nim naukę w przyszłym roku:)

Pytanie najważniejsze: Czy ciężko dostać się na ten wydział? Jaki próg punktowy był w tym roku?

No i jak ze samymi studiami polecacie czy odradzacie ( na podstawie własnych doświadczeń). Osobiście na pierwszy rzut oka kierunek bardzo mi się podoba, ale wolałem zapytać, a chyba nikt inny lepiej mi nie odpowie na te pytania:)
  • jakub

błąd. nikt nie może być mniej obiektywny.
  • R.

mi tam sie podoba; D
  • Vencedor

Studenci naprawde w porządku, wykłądowcy z reszta tez. Dostac sie moze nie jest trudno, ale z roku na rok progi są coraz wyzsze. Pouczyc sie troche trzeba, ale wykładowcow i prowadzacych cwiczenia mamy serio dobrych i przy odrobinie dobrych checi mozna zaliczyc pierwszy rok.
  • Chomiczek

Dalsze lata również; )
  • Anonim

mi to sie wydaje ze zroku na rok mniej sie uczylem mimo rosnacych progow:P
  • Tomasz Bochniak

Po paru miesiącach nie zmieniam zamiaru i nadal dzielnie uczę się fizyki i trochę matematyki na maturę:) Znalazłem informację że podobno ten kierunek ma być kierunkiem zamawianym(sponsorowanym). o co z tym chodzi? Dodatkowo natrafiłem na stronę gdzie było podane że w tantym roku w pierwszej turze przyjmowali już od 117pkt łącznie. Czy to prawda?
  • kasia_kiwi

Chyba ktoś Cię wprowadził w błąd, bo ja miałam coś ponad 160 punktów, a byłam prawie na końcu listy przyjętych.
    A jeżeli chodzi o kierunki zamawiane to jeżeli studiujesz na takim kierunku to możesz dostać stypendium w wysokości nawet do 1000 zł. Chyba 50% z całego roku dostaje takie stypendium.
  • Tomasz Bochniak

No opierałem się na tej stronie
    http://www.spoleczniak.fora.pl/hyde...

• kasia_kiwi

A nie, wybacz. To ja Cię wprowadzam w błąd :P 160 punktów to ja bym chciała mieć, a miałam coś ponad 120, a więc info na forum jak najbardziej poprawne :D
  • Tomasz Bochniak

>kasia_kiwi napisała:
    >A nie, wybacz. To ja Cię wprowadzam w błąd :P 160
    >punktów to ja bym chciała mieć, a miałam coś ponad 120,
    >a więc info na forum jak najbardziej poprawne :D

Koleżanko pół nocy nad twoim postem myślałem:))
  • Kasia

Czy możecie mi powiedziec w skrócie gdzie po tym kierunku można pracować i czy byłaby to raczej opłacalna praca?
    :)
  • michau

nie ma się co martwić o pracę, i tak w 2012 będzie koniec świata. :x
  • Kasia

to po co studiować??; > jeszcze tylko dwa lata. wiesz ile przez dwa lata da sie zrobic i zobaczyc? szkoda czasu na nauke!
  • Woncky

Tak, wiem, odkopuje nikomu niepotrzebny temat i w ogole, ale w zwiazku ze zblizajaca sie matura mam pytanie:

Jak wyglada nauka chemii na Waszym wydziale? Slyszalem rozne pogloski, jedne mowiace o zakresie obejmujacym tylko chemie nieorganiczna, inne gloszace, iz chemii jest tu duza ilosc. Ktore sa prawdziwe? A prosciej: jezeli z chemii wiem niewiele, to czy jest szansa, ze podciagne sie na tyle, zeby ja jakos zaliczac?
  • Primordial

W pierwszym semestrze same nowe rzeczy, także ewentualnych zaległości nie widać. Na drugim, kiedy zaczynają się laborki - tu brak licealnej wiedzy wyłazi. I boli.
  • Piotrek Cz.

Witam, ja mam pytanie odnośnie potrzebnych narzędzi na pierwszym roku.
    Potrzebne będą jakieś rapidografy albo deska kreślarska, czy raczej nie ma z tym zabawy?
  • kasia_kiwi

Nie jest to w ogóle potrzebne. Potrzebna będzie Ci linijka, 2-3 ołówki, cyrkiel, papier w kratkę A3, kątomierz no i gumka do ścierania; ) O wszystkim dowiesz się od osoby prowadzącej zajęcia.
  • Piotrek Cz.

Aha, git, zaoszczędzę trochę pieniędzy chociaż. :)
  • ryba a

Witam,
    Nie jestem asem z chemii , fizyki nie rozumiem, ale za to wytrwale ucze sie matematyki;) Podoba mi sie ten kierunek ale boje sie ze sobie nie poradze. Jestem w 3 klasie i teraz juz jest za poźno by nadrabiać zaległosci;/ nigdy nie myslałam ze bedzie mi w zyciu potrzebna chemia i fizyka;/ kto by pomyslał.. Bardzo zalezy mi na tym zeby skonczyc takie studia po ktorych bede miała prace. Co robić?
  • 1
  • 2
| |

Ciach bajera. Lamusow trzeba gnac!!

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)