- 1
- 2
-
Tomasz Bochniak
Witam wszystkich.
Mam parę pytań co do tego kierunku ponieważ chciałbym zacząć na nim naukę w przyszłym roku:)
Pytanie najważniejsze: Czy ciężko dostać się na ten wydział? Jaki próg punktowy był w tym roku?
No i jak ze samymi studiami polecacie czy odradzacie ( na podstawie własnych doświadczeń). Osobiście na pierwszy rzut oka kierunek bardzo mi się podoba, ale wolałem zapytać, a chyba nikt inny lepiej mi nie odpowie na te pytania:) -
-
R.
-
Vencedor
Studenci naprawde w porządku, wykłądowcy z reszta tez. Dostac sie moze nie jest trudno, ale z roku na rok progi są coraz wyzsze. Pouczyc sie troche trzeba, ale wykładowcow i prowadzacych cwiczenia mamy serio dobrych i przy odrobinie dobrych checi mozna zaliczyc pierwszy rok. -
-
Chomiczek
-
Anonim
mi to sie wydaje ze zroku na rok mniej sie uczylem mimo rosnacych progow:P -
Tomasz Bochniak
Po paru miesiącach nie zmieniam zamiaru i nadal dzielnie uczę się fizyki i trochę matematyki na maturę:) Znalazłem informację że podobno ten kierunek ma być kierunkiem zamawianym(sponsorowanym). o co z tym chodzi? Dodatkowo natrafiłem na stronę gdzie było podane że w tantym roku w pierwszej turze przyjmowali już od 117pkt łącznie. Czy to prawda? -
kasia_kiwi
Chyba ktoś Cię wprowadził w błąd, bo ja miałam coś ponad 160 punktów, a byłam prawie na końcu listy przyjętych.
A jeżeli chodzi o kierunki zamawiane to jeżeli studiujesz na takim kierunku to możesz dostać stypendium w wysokości nawet do 1000 zł. Chyba 50% z całego roku dostaje takie stypendium. -
Tomasz Bochniak
-
kasia_kiwi
A nie, wybacz. To ja Cię wprowadzam w błąd :P 160 punktów to ja bym chciała mieć, a miałam coś ponad 120, a więc info na forum jak najbardziej poprawne :D -
Tomasz Bochniak
>kasia_kiwi napisała:
>A nie, wybacz. To ja Cię wprowadzam w błąd :P 160
>punktów to ja bym chciała mieć, a miałam coś ponad 120,
>a więc info na forum jak najbardziej poprawne :D
Koleżanko pół nocy nad twoim postem myślałem:)) -
Kasia
Czy możecie mi powiedziec w skrócie gdzie po tym kierunku można pracować i czy byłaby to raczej opłacalna praca?
:) -
michau
-
Kasia
to po co studiować??; > jeszcze tylko dwa lata. wiesz ile przez dwa lata da sie zrobic i zobaczyc? szkoda czasu na nauke! -
Woncky
Tak, wiem, odkopuje nikomu niepotrzebny temat i w ogole, ale w zwiazku ze zblizajaca sie matura mam pytanie:
Jak wyglada nauka chemii na Waszym wydziale? Slyszalem rozne pogloski, jedne mowiace o zakresie obejmujacym tylko chemie nieorganiczna, inne gloszace, iz chemii jest tu duza ilosc. Ktore sa prawdziwe? A prosciej: jezeli z chemii wiem niewiele, to czy jest szansa, ze podciagne sie na tyle, zeby ja jakos zaliczac? -
Primordial
W pierwszym semestrze same nowe rzeczy, także ewentualnych zaległości nie widać. Na drugim, kiedy zaczynają się laborki - tu brak licealnej wiedzy wyłazi. I boli. -
Piotrek Cz.
Witam, ja mam pytanie odnośnie potrzebnych narzędzi na pierwszym roku.
Potrzebne będą jakieś rapidografy albo deska kreślarska, czy raczej nie ma z tym zabawy? -
kasia_kiwi
Nie jest to w ogóle potrzebne. Potrzebna będzie Ci linijka, 2-3 ołówki, cyrkiel, papier w kratkę A3, kątomierz no i gumka do ścierania; ) O wszystkim dowiesz się od osoby prowadzącej zajęcia. -
Piotrek Cz.
-
ryba a
Witam,
Nie jestem asem z chemii , fizyki nie rozumiem, ale za to wytrwale ucze sie matematyki;) Podoba mi sie ten kierunek ale boje sie ze sobie nie poradze. Jestem w 3 klasie i teraz juz jest za poźno by nadrabiać zaległosci;/ nigdy nie myslałam ze bedzie mi w zyciu potrzebna chemia i fizyka;/ kto by pomyslał.. Bardzo zalezy mi na tym zeby skonczyc takie studia po ktorych bede miała prace. Co robić?
- 1
- 2