pw-mcb™ [471]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • rozłajt

za moich czasów zarowno perfumy jaki uzaleznienia byly obowiazkowe

i nei narzekam

owszem o ile egzaminy pozostawialy wiele do zyczenia, zwlaszcza u Dr A, to pozostaje kwestia co checie robic w przyszlosci

Jesli interesuja Was kompozycje zapachowe, to te pytania nie są wcale idiotyczne
    Poza tym co by nei zarucac Dr A - potrafi ciekawie prowadzic wyklady

No i pozostaje pytanie: poszlisci na ten wydzial (teraz to juz chyba nei jest wydzial tylko "miedzywydzial"; )) by zdobywac wiedze, ktora faktycznie Was ijnteresuje i bedziecie chcieli ja wykorzystywac w przyszlości, czy pzreslizgnąc si e po najmneijszej linii oporu?
    Cokowliek teraz nei myslicie, taka wiedza, nawet skrawki ktore pozostana w pamieci po egzaminach, naprawde moze sie pzrydac w przyszlosci

chocby po to by zaimponowac innym; )

PS. jesli sa to pzredmioty obieralne to nie ma co sie ciskac, kazdy wie co go interesuje i jaka wiedze chciałby posiadac
    a obieralnego u Ostasza nei polecam
  • Tomaszek

lubie, lubie
  • Karinks

A czy macie coś ciekawego do powiedzenia na temat przedmiotu: Chemia oddziaływań lek-receptor?; )
  • Andrzejek

uczęszczałem:)

nie byłem na wszystkich wykładach, a na tych co byłem to było o klasyfikacji receptorów, o modelach oddziaływań, nieco ciekawostek, trochę o lekach dla psychicznie niezdrowych, sporo o zagadnieniach strukturalnych i troche o projektowaniu leku pod receptor

wykład jest prowadzony jasno i przejrzyście w odpowiednim tempie

egzamin mial być pisemny ale kiedy profesor przyszedł i zobaczył, że jest ok. 20 osób to powiedział, że robi ustny - ale generalnie było sympatycznie; 2 pytania, 5 minut, 5 w indeks i do domu...

no i jeszcze jedna uwaga: jest mało prawdopodobne, że wiedza zdobyta na tym wykładzie kiedykolwiek komuś się przyda i należy go potraktować raczej jak wykład dla zainteresowanych, jeśli Cie tematyka nie interesuje to się wynudzisz i nie ma sensu tego wybierać
  • ...

To może jeszcze ktoś coś napisze o tym co mamy na 7 sem. do wybrania czyli:
    Podstawy chemii koordynacyjnej
    Podstawowe surowce kosmetyczne
    Podstawy działania biologicznego związków chemicznych
    Środki powierzchniowo czynne
    i do kogo lepiej iść na Projektowanie procesów technologicznych Synoradzkiego czy Kunickiego
  • Liske

jakbym miał iść drugi raz to bym poszedł do Synoradzkiego. Bo wiedzę z zakresu LPTów i tak trzeba zgłębić a Synoradzkiemu chyba znacznie lepiej idzie przekazywanie.

Podstawowe surowce polecam bo lubiłem wykłady z dr Główczyk, czas zawsze szybko i ciekawie mijał
  • ...

dzięki za info
  • Anonim

Czy ktoś pamięta zeszłoroczne pytania Wiecheckiego z Bt w przem ferm?
  • Anonim

No to teraz jeszcze ja ładnie zapytam: może ktoś pamięta ulubione pytania prowadzących z Systemów Zapewniania Jakości?
  • Marcin

Moglibyscie podzielic sie doswiadczeniami w temacie:
    Biomateriały z aktywna funkcja przeciwdrobnoustrojową?
  • Tomaszek

syf
  • Liske

wypowiedź godna magistra inżyniera
  • Krzyś

uzupelnilbym chetnie wypowiedz Tomasza, ale nie jestem w stanie... wytrzymalem tylko 1 godzine wykladu, ktory polegal na czytaniu slajdow niczym encyklopedii - i z tego co wiem to potem bylo jakies chore zaliczenie nieadekwatne patrzac na znikoma jakosc i przydatnosc w/w wykladu. Zachecony?:P
  • A.

w zeszłym roku ten wykład w ogóle nie ruszył
  • Marcin

Dzieki za info:)
    czuje sie bardzooooo zachecony i juz wiem dlaczego 2pkty za 15h, "syf" i wszytsko jasne
| |

Grono dla studentów biotechnologii na PW

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)