-
Olga
Mam prośbę do osób z 3 roku i wyższych lat. Mianowicie niedługo będziemy musieli zdecydować jakie przedmioty obieralne weźmiemy. Jako osoba z natury bardzo leniwa; ) nie chcę wkopać się w jakiś strasznie trudny przedmiot, jednocześnie nie chcę wybrać czegoś, co z pozoru wydaje się ciekawe (jeżeli cokolwiek na tych studiach moźe być ciekawe :P ), a w praktyce okazuje się okropnym nudziarstwem. Proszę starsze roczniki o podzielenie się swoimi wrażeniami, spostrzeżeniami, co moze nam się przydać i do czego, bądż nie, mile widziane ploteczki o prowadzących jeżeli są prawdziwe, a nie wyssane z palca;) Z góry dzięki! -
brak fotografii
-
Liske
kupa jest zdupy. dla ludzi o niskim mniemaniu o sobie. Na kupie będziecie sie uczyć jak zraszać chodniki - pod jakim kątem szlauf trzymać i ile metrów typowy robotnik moze przejść z miotłą po chodniku. tragedia. Oczywiśćie na koniec dostaje się 5 za darmo praktycznie.
Generalnie nie polecam analitycznych metod , bo jest to w zasadzie to samo co na analitach na 2 roku. Na GC nawet rozdzielaliśmy te same alkohole; (
Technologii organicznej nie brałęm ale słyszałem, że jest nudna i zhuja. na zaliczeniu mozna sciągać (przepisać wszystko); )
Ja natomiast polecam:
KONIECZNIE laborki z mechaniki płynów! Tu mnie poprze Tomek i Krzysiu. Laborki są pod każdym względem och i ach. na koniec chyba nikt nie miał 3. same 4 i 5.
metody spektroskopowe, bo pan Janusz świetnie tłumaczy; )W piątek mamy zaliczenie, więc zobaczymy czy dobrze też ocenia =)
Organy 2 dla tych co lubią organy; ) laborki z orgnaów 2 to najlepsze co można wybrać; )
pozdrawiam wszystkie młode kłosy -
Anonim
>Liske napisał
>kupa jest zdupy. dla ludzi o niskim mniemaniu o sobie. Na
>kupie będziecie sie uczyć jak zraszać
>chodniki - pod jakim kątem szlauf trzymać i ile
>metrów typowy robotnik moze przejść z
>miotłą po chodniku. tragedia. Oczywiśćie
>na koniec dostaje się 5 za darmo praktycznie.
Liske sam jesteś z dupy. Ja chodziłam na Suzy i na Piwosie chodzę jest przyjemnie i akurat mało kto ma 5 ciołku
A ty masz niskie mniemanie o sobie czy tylko mi sie tak wydaje?
-
-
Krzyś
W zupelnosci zgadzam sie z Liskiem, co do Mechaniki Plynow - rewelacyjne laborki, ktore ucza myslec, a nie uczyc sie na pamiec i bez sensu.
Rozniez Metody Spektroskopowe z prof. Januszem sa ciekawe i mozna wyniesc ciekawe info z nich.
A analitow tez nie polecam - wyklad zenujaco prosty, a laborki nudne.
A dla osob teskniacych troszke ze Chaefem Termodynamike Molekularna z Panem Tadziem:) -
Karinks
O właśnie, możesz powiedzieć cos więcej na temat Termodynamiki?? Do czego może się przydać?? I czy jest ciekawa?? Bo własnie krążą mi po głowie szalone pomysły;) -
Karinks
A i jeszcze do czego może się przydać mechanika płynów? Czy dla kogoś kto nie wiąże przyszłości z IŚem nie jest to sztuka dla sztuki?? -
Anonim
Co do technologii organicznej, to taka zapchajdziura. Na nic to się nie przyda, no bo po co znać warunki przebiegu krakingu katalitycznego <rotfl>
Jeżeli komuś brakuje 3 godzin do wyrobienia normy to może iść na ten przedmiot.
No i polecam laborki z organów, nieprzeciętna zabawa, zwłaszcza z łatwo parującymi rozpuszczalnikami organicznymi:D, a trafiają się też takie rodzynki jak np.: izobutyloamina. -
Anonim
A wracając do tematu, to wiem że istnije możliwość odrabiania przedmiotów obieralnych na innych wydziałach PW, lub na innych uczelniach. Nie wiem jakie są formalności z tym związane, ale jest taka ewentualność.
Poszukajcie, popytajcie, pochodźcie może coś ciekawego znajdziecie, podobno można się zalapać nawet na laborki. -
Krzyś
Wlasnie - dobrze ze Szymon wspomnial - mozna robic obieralne poza PW lub na innym wydziale. Co do robiena na innym wydziale, to tzrba miec zgode pani Malinowskiej i prowadzcego przedmiot, a potem nalezy zglosic to do dziekanatu.
Ja chodzilem w tym sem na wyklad Systemy podawana leków na Ichipie prowadzone przez dr Ciacha i byl on rewelacyjny...po prostu ten czlowiek ma bardzo obszerna wiedze z wielu dziedzin ktora sie dzieli ze studentami - POLECAM.
A co do Termo, to raczej takie pofilozofowanie o chemii fizycznej i trosze inne spojrzenie na jej istote niz to bylo na 2 sem. Dla koneserów:)
A mechanika plynow uczy scislego podejscia do rzeczy, rzetelnego i przemyslanego pisania sprawozdan a przede wszystkim MYŚLENIA - Polecam wszystkim, kto tylko mnie pyta. -
Asiołek:)
>Liske napisał
>Ja natomiast polecam:
>
>KONIECZNIE laborki z mechaniki płynów! Tu mnie
>poprze Tomek i Krzysiu. Laborki są pod każdym
>względem och i ach. na koniec chyba nikt nie miał
>3. same 4 i 5.
Ja też Cię poprę:)
-
Liske
>Asia Kruczyk napisała:
>
>Ja też Cię poprę:)
>
O to ja bardzo chętnie; D -
ツMoNiA ツ
No dobra do mechaniki płynów to raczej mnie przekonaliście:D a co sadzicie o matmie? nudna? trudna? -
Olga
-
Gosia
Na matmie jest śmiesznie. Łatwo zaliczyć (na kolokwiach można mieć wszystkie notatki :). Ale ja osobiście niewiele z tego wyniosłam.
-
Sikor
a jesli chodzi o przedmioty obieralne to polecam termodynamike u Hofmana, najciekawsza z tej calej listy -
Gosia
-
Sikor
-
Gosia
-
Pafcio
matma jest beznadziejna! jeśli cały czas będzie z tym samymprowadzącym to odradzam. szkoda czasu.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne