PW-MEiL [1416]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • change your life...

Zdaję w tym roku maturę i zastanawiam się właśnie nad energetyką. Mógłby mi ktoś powiedzieć coś więcej o tym kierunku i ewentualnej pracy po skończeniu studiów?
    Bardzo ciężko jest utrzymać się? Istnieje możliwość pracy w trakcie, czy tylko nauka?;P
    Z góry dzięki za informację.
  • Apoptygma

POWIEM TYLE JAK CHCESZ MEiL to odradzam,chyba ze lubisz sie uczyc dosc duzo,ale co kto lubi
  • -Folek-

a gdzie nie trzeba się w takim razie uczyć dużo? xD
  • Apoptygma

mowie ze jak ktos lubi sie uczyc na sile tego co nie ciekawe to moze sobie na meil przychodzic, a ciekawe przedmioty zaczynaja sie na 3 semestrze do ktorego odpada ponad polowa ludzi,wiec jak kreci cie energetyka to sobie bedziesz musiala poczekac:) przynajmniej rok:)
  • -Folek-

a no to racja :)
  • Anonim

Nieprawda, odpadają Ci co chcą. Jeśli jesteś w miarę ogarnięta z matmy i fizy, to bez problemu sobie poimprezujesz, nauki wcale nie ma tak dużo, a na pewno nie na pierwszym roku, a wydział całkiem fajny:) i później raczej też nie ma problemów.
  • Filozoff

No niestety jest tak, że najpierw trzeba zdobyć środki, czyli realizować cele. A środki to matematyka, mechanika, termodynamika itd. Pierwszy rok istotnie jest nudny, ale to chyba jeszcze nie przekreśla całych studiów. Kolega Hunted chyba jeszcze wiele dalej nie zaszedł, że tak jednostronnie sprawę widzi.
  • nelson szpan.

a ja powiem wam, że jak jeżeli ktos lubi się ślizgać i nie mieć pewności czy wystarczy punktów(bo imprezuje więcej niż się uczy), tudzież lecieć po najmniejszej linni oporu na 3 to jest to dla niego wydział:) ale z tego co zauważyłam to chyba tylko taki pierwszy raczej rok jest, potem już jest prawie wszystko na jedno kopyto (mówię o energetyce) i robi sie całkiem ciekawie:)

najważniejsza jest terma, wszędzie dosłownie wszędzie.
  • Anonim

>Hunted napisał
    > a ciekawe przedmioty zaczynaja sie na 3 semestrze do ktorego odpada ponad polowa

Taaak, energetycy szczególnie uwielbiają TMC i WC; ).
  • Apoptygma

racja daleko nie zaszedlem bo jestem pierwszy rok,ale jak kogos nie kreci uczenie sie na sile to nie jest wydzial dla niego, a zeby wszytko zaliczac na 3 i sie matrwic czy starczy punktow(oraz kombinowac jak kon pod gore) to szczerze nie widzi mi sie
  • guhard

lol... uczenie sie na siłe. To po co tutaj przyszedłeś? Ktoś Cie zmusił? Kazdy kierunek na uczelni technicznej jest taki ze najpierw sa ogolniaki ktore kazdy powinien znać. Wiadomo ze nie trzeba 5 lat zeby wykształcić kogoś w na kierunku energetyka (choć, faktycznie wielu osobom i 5 lat pewnie nie wystarczy; -)
    przeca na sgh jest tak, ze na cokolwiek byś nie chciał pójść to 1 rok jest taki sam dla wszystkich. A kierunkow tam mają sporo. Wiec nie wiem o co te placze i żale. IMHO pierwszy rok jest po to zeby sprawdzić kto naprawde chce studiowac na melu i kto ma w sobie tyle zaparcia zeby sie wymaganego materialu nauczyć.
  • Apoptygma

co kto lubi,proste
  • Filozoff

Bo prawda jest taka, że jeśli ktoś jest przyzwyczajony do nieuczenia się w ogóle i konieczność popracowania nad czymkolwiek uważa za uczenie się "na siłę", to istotnie nie jest wydział dla niego. Pierwszy rok trzeba się przemęczyć, bo nie ma na nim i nie będzie prawie nic ciekawego. Żeby przejść przez to trzeba wiary i samozaparcia, albo ponadprzeciętnych zdolności, żeby bez zapału się udało. Inna rzecz, że moim zdaniem to, jak przedstawia się pierwszy rok nie powinno być argumentem decydującym o wyborze studiów. To najwyżej jedna piąta całego studiowania, a z zawodem przecież zostaje się na całe życie.
  • Apoptygma

coś w tym jest,na pewno ziarno prawdy oraz coś co daje do myślenia
  • Malvi

Ktoś widać pomylił się z powołaniem...A ten pierwszy rok wcale taki zły nie jest :D Ale kiedyś musisz nauczyć się podstaw by inni mogli to komplikować...Jeszcze kiedyś podziękujesz Grabarskiej za wykład z analizy...A jak szukasz rozrywek-zmień wydział po co masz się męczyć jeszcze te parę lat tutaj...Proponuje EITI i zobaczysz jak można się uczyć...
  • change your life...

A perspektywy pracy?
  • Anonim

Nie ma żadnych.
  • Apoptygma

ojoj :)
  • Filozoff

Nie strasz dziewczyny.
  • guhard

No dobra. Można wrzucac wyngiel do kotła w elektrowni... ostatecznie w pociągach :] Ale co to za praca. ^^
| |

grono/forum Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej http://www.meil.pw...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)