-
Anonim
-
Anonim
-
ru
-
JeGLin
-
-
Anonim
"Najlepsze Koty są z centralnej polski"
a Centralna polska to Łódź i Wawa; )
Pozdro
Alex -
JeGLin
-
Anonim
-
królewna.xls
Hej, mam do Was pytanie: jak jest na montazu w Lodzi? Chodzi mi zwlaszcza o egzaminy, czy dostaja sie tylko ludzie z udokumentowanym doswiadczeniem, czy tez jest szansa na zauroczenie komisji wiedza, checiami i ew. talentem?
Wiecie tez moze, czy jest montaz w Katowicach? Za rok koncze Etnologie w Warszawie i coraz mocniej mysle o montazu, ale nie wiem, czego sie spodziewac po egzaminie - mam rok, wiec pytam :) -
JeGLin
Ja co prawda juz kilka rzeczy w zyciu skleilem, wiec troche inaczej wygladal moj egzamin, ale... jesli poznasz teorie montazu (wiedza ksiazkowa) i dodatkowo zaprezentujesz jakies prace (zdjecia, no i film by sie jakis przydal) to wszystko przed Toba... -
królewna.xls
Hmm, czyli teoria montazu i zdjecia. Zdjecia jakiekolwiek, czy tez sa jakies wymagania? (na film raczej bym nie liczyla, pisze w tym roku licencjat itd. wiec nie znajde czasu, zeby zrobic cos porzadnego).
I czy w ogole osoby bez doswiadczenia sie dostaja, czy jednak tylko juz doswiadczone osoby? -
Kodi Kodi
u nas w grupie na 18 osób jest tylko jedna osoba która zdaje się nigdy nie montowała, ale nie wiem czy tak zupełnie nic a nic czy może tylko zabawa w montaż. Powinnaś umieć przynajmniej w podstawowym zakresie posługiwać się programami montażowymi (chociaż jednym) bo w szkole tego nie będą uczyć a będą wymagać. Pozdrawiam. -
królewna.xls
O, dzieki! :) Mam plan ktoregos z nich sie nauczyc, to nie powinno byc zbyt trudne, przynajmniej na podstawowym poziomie. Zreszta zawsze moge po obecnych studiach zrobic sobie rok przerwy i pouczyc sie wiecej i moze zrobic jakis film :) -
[+1dB]
Powracam do tematu jeszcze raz :-) Czy jest tu ktos z Montazu dziennego, kto moze cokolwiek o tym wydziale napisac? Chodzi o egzaminy wstepne... -
Anonim
no więc na pierwszym roku jest kozacko:) piję się dużo wódki(żołądkowej gorzkiej;)) trochę się potem rozrabia w akademiku...
słynie z tego produkcja,której niechetnie przyjmują do akademika, ale i tak montaż razem z mediami cyfrowymi i fotografia bawią się najlepiej:) palimy lolki nie jedź w china town bo tam śmierdzi, pij zawsze na Targowej w M jak Mordownia, tam się chodzi na lotki do parku na Freesbee :)
Ps. A egzaminy są interesujące choć dość zajmujące, trzy etapy
piszesz po Ziomowemu komentujesz film dokumentalny, potem wpadasz w ciąg(montażowy):) i ukladasz dwie historyjki 1 fabuła 2 dokument, a potem rozmowa z Mr. Lewandowskiskisem o wszystkim i o niczym, czyli dlaczego ta szkola jakie zrobileś błędy w ankiecie o wiedzy o sztuce(pierwszy poziom) generalnie o sztuce filmie i wartościach wyższych...
POWODZENIA! -
homo aestethicus/ custodio
Rozwijajac wypowiedz kolegi Alexa :)
Na montaz dzienny wymyslili jeszcze kilkadodatkowych elementow.
Oprócz analizy dokumentu, ciągów oraz rozmowy z p Lewandowskim (np) jest jeszcze z jedna (conajmniej) rozmowa, obrona teczki (wymagany film zmontowany przez ciebie, wymagany byl w tym roku reportaz fotograficzny-na zaoczne, i na 99% na dzienne), to wszystko odywa sie na 1 i 2 etapie.
niekwestionowana nowoscia jest etap 3 - ogladasz surówke, jakies 30/40 minutowy materiał, a potem w glowce i przed szanowna komisja przedstawiasz swoja wizje filmu, ktory z tej surówki moglby powstac, ktory Ty bys zmontowal/a tak a nie inaczej (pewnie jakas ogolna konstrukcja dramaturgiczna filmu, podpierasz sie pytaniami, podanymi pomiedzy pierwszym a drugim ogladaniem surowki)
na zaoczne nie ma trzeciego etapu, poki co; )
-
Anonim
to bardzo ciekawe bo ja zdawałem na zaoczne i miałem trzy etapy :) ale spoko loko przecież moglem się pomylić :)
Prawda Koleżanko :)
-
[+1dB]
-
Nie, ja jestem jak Kolega Alex, na zaocznych.
Dzienne otworzyli w tym roku.
Hm i w sumie racja, ze na zaoczne to tez 3 etapy,
analiza- 1 etap, ciągi - 2 etap, rozmowa plus obrona teczki - 3 etap, tyle że dwa ostatnie etapy załatwiane były tego samego dnia, z marszu. Dlatego miałam wrażenie, ze są 'tylko' dwa etapy :D
Pozdrawiam -
I ostatnia roznica pomiedzy egzaminami na dzienne i na zaoczne.
Na egz dziennych po kazdym etapie poznajesz swoj wynik, albo przechodzisz dalej albo odpadasz.
Na egz zaocznych zaliczasz wszystkie etapy, i dopiero po nich dostajesz wyniki. (Tak bylo rok temu) -
Anonim
homo aestethicus na którym teraz jesteś roku?
jesteś na montażu czy na produkcji?
pzdr
Alex