Queen [2117]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Vedono

Jaki jest Wasz ulubiony teledysk???
    Ja uwielbiam "Innuendo", "I'm Going Slightly Mad" oraz "Brakthru"...no i "I Wan't To Brak Free" wymiata; )
  • Anonim

Innuendo zdecydowanie, genialnie zrealizowane. Poza tym "Princes of the Universe" (bo uwielbiam Nieśmiertelnego :D)
  • Pan Antoni

These Are The Days Of Our Lives

• Grono.Net

"Spread your wings" - urokliwa prostota i rewelacyjny kawałek. Z póżniejszych "A kind of magic" i "I want to break free":). Za to z solowych Freddiego "The great pretender" i "Made in heaven"
  • Pan Antoni

rany....solowe Made in Heaven jest straszne :)
    ...i ten teledysk...może nie tak kiczowaty jak "I Was Born To Love You" ale i tak nie sposób oglądać bez uśmiechu na ustach...te diabły...o rany; )))
  • Vedono

Hehehe, Freddie taki już był; )
  • RaNo

Breakthru
  • Grono.Net

Le Mmor wydawało mi się, że o gustach się nie dyskutuje, ale skoro czujesz taką potrzebę - proszę bardzo. Otóż teledyski które wymieniłam podobaja mi się gdyż mozna w nich zobaczyć min. "inwencje twórczą" i poczucie humoru (I want to break free) Freddiego. Już jednej osobie na tym gronie polecałam książkę "Życie prawdziwe" i myslę, że gdybyś i Ty ja przeczytał, zrozumiałbyś dlaczego te tytuły wymieniłam. Jak dobrze wiesz "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Postrzegamy ta samą rzecz odmiennie, bo może mamy inne pojęcie na temat twórczości tego zespołu? Z resztą to nie ma najmniejszego znaczenia!
    Temat nie brzmi - najpiekniejszy czy najlepiej zrobiony teledysk Queen, a ULUBIONY!! Poza tym warto czasem docenic urok starych teledysków, kiedy to najważniejszy był zespół czy wokalista (Spread yuor wings, The great pretender) a nie ekskluzywne plenery i efekty specjalne.
  • Pan Antoni

Moniko, spokojnie, ja Ci przeciez nie bronię niczego! Nie traktuj tego tak poważnie. Ja wcale tu nie chcę dyskutować, wyraziłem tylko swoją wrażenie na temat jednego czy dwóch teledysków w konwencji żartobliwej, ot tak żeby coś rzucić, a Ty robisz z tego straszną aferę. Zupełnie, jakbym zamachnął się na jakieś świętości....troszkę pokory i szacunku dla czyjegoś zdania! Nie każdy musi się z Tobą zgodzić.

Poza tym, zanim będziesz komuś imputować niewiedzę/ignorację or something, to zastanów się trochę. Ja akurat czytałem "Życie prawdziwe".

I ja nic nie mówię o żadnych efektach specjalnych - jeśli to było do mnie. Mam nadzieję, że zauważyłaś, że moim ulubionym klipem jest TATDOOL - jeden z najskromniejszych technicznie w ich karierze.

Pozdrawiam

PAX!

• Anonim

zdecydowanie Brakthru
    a zaraz potem These are the days of our lifes...

ehhh:]
  • Vedono

A co powiecie na motywe do "Play The Game" ??? Mi się podoba biały gołąb i wyskok z/na perkusję; )
  • Pan Antoni

Biały Gołąb to jest w "Save Me"

Play The Game jest...śmieszne...pierwszy teledysk w którym Fred miał wąsy. Troszkę kiczowaty...ta scena z Freddiem oblanym wodą...albo wyrywanie gitary Brianowi...

gdzieś jest też wersja Play The Game, w której pierwszą zwrotkę śpiewa Andy Gibb z Bee Gees.
  • Vedono

O rany...racja: myślałem czy by nie napisać właśnie o "Save Me", ale zdecydowałm się na "PTG"...a o tym motywie z Gibb'em nie słyszałem...:/
  • Robert

ja lubię te składanki....
    one year of love i show...
    może dlatego że te piosenki tak na mnie działają..
    teraz to zwłaszcza one year....
    a show dodaje mi sił żeby dalej o nią walczyć..
    bo to jest love of my life i bez niej moje życie nie ma sensu....
  • anka.

Moim ulubionym teledyskiem jest chyba ''Princes of the Universe'' ale tak oprócz tego to ''Breakthru''
    ''Radio Ga-Ga'' ''Kind of magic''; -)
    Wogóle, wszystkie są super X-D
  • anka.

Zapomniałam wspomnieć o 'I'm going slightly mad ':D
  • Vedono

wstyd się przyznać, ale jakoś nie moge skojarzyć "POTU"...:/
  • RaNo

"POTU":

scena niczym z filmu "Nieśmiertelny", rusztowanie wysoko nad miastem, wielki czerwony neon, wielkie kolumny głośnikowe, walka Freddiego z Cristopherem Lambertem na miecze, pioruny, iskry, motywy z filmu (rozpadające się zamkowe schody), wreszcie fragmenty samego filmu.
  • Vedono

aaaa...ok - dzienx!!! Jush kojarze; )
  • Innuendo

Christopherem jakby co; ) Moje ulubione to przede wszystkim I'm going slightly mad, Princess of the universe, I want to break free, Kind of magic, Innuendo, Show must go on i Invisible man :)