-
rumac
kalifornijski dj i producent AmpLive wypuścił płytę z własnymi remixami piosenek z In Rainbows
i moim zdaniem to co zrobił jest KOSZMARNE, nie polecam
ale jak ktoś koniecznie chciałby posłuchać jak można spieprzyć genialne piosenki oto link do płyty:
http://www.onesevensevensix.com/amp...
tylko czemu Radiogłowi oficjalnie zgodzili się na wypuszczenie tego wątpliwej jakości dzieła? -
Lulu_aga
wiesz to juz nie pierwszy raz, kiedy biorą się za remixy i zwalają moim zdaniem sprawę..na http://www.nuta.pl kiedyś wyszukałam też chyba coldplaya i tez zabijanie muzyki -
s314ryt
nie przesadzajcie, jak lubi sie inne style, to jest to elegancki release.. Jesli ktos lubi CRUNK i kocha Radiohead to CRUNK remixes sa la niego mistrzowskie itd itd.. za kazdym razem gdy cos takiego wychodzi kilka osob musi pokazac jak bardzo jest ograniczonych muzycznie :) to moze zdanie. -
rumac
o tak, usłyszeć dajmy na to "Videotape" w wersji Lil Jona i The East Side Boyz to byłoby na pewno niezapomniane przeżycie :)
dla mnie te remixy AmpLive'a są po prostu kiepsko zrobione, praktycznie każdy na tym samym patencie, czyli zapętlenie i pocięcie krótkich fragmentów, dodanie perkusji i wokalu, za mało tu inwencji jak dla mnie.
osobiście wolałbym, gdyby zamiast rapu o życiu na ulicy (vide "Nudez"), zostawiono oryginalny wokal, ale dodano własny podkład nie opierający się tak bardzo na samplach z "In Rainbows"...
chociaż słysząc remix "All I Need" obawiam się, że to by AmpLive'owi też za bardzo nie wyszło -
-
dmn
-
Mickey.
-
N.
-
Anonim
tak wstawki radiohead są fajne bo to radiohead
mnie się calosci nie podoba tzn szczerze nie przesluchalam calego albumu bo tez nie dałam rady
<brrr> -
Mickey.
dobrze to ujęłaś - 'wstawki'. bo rh to tle tam co... :/
ta reszta jest tragiczna. :/ -
Anonim
fantastyczne mixy.
z niecierpliwością czekam na 'ok computer vs. vengaboys' -
N.
A co do tego że ktoś napisał dlaczego oni się na to zgodzili.. może dlatego że nie zamykają się na inną muzykę.. Ja staram się z góry nie stawiać opinii na temat czegoś.. Tym bardziej że łączy dwa style.. i może zachęcić kogoś innego dla Radiohead skoro muzyka Radiohead była inspiracja to chyba warto się wsłuchać:) -
Justyna
ja tylko nie rozumiem czemu Szydło tak namiętnie te remixy ostatnimi czasy w alternatywnym puszcza..
niesmaczne są. -
Olga
szydlo potrafi zaczac szczekac na antenie.
albo puscic cos takiego jak ten nieszczesny thom w (zremiksowanym) remixie -
s314ryt
-
Anonim
del the funkee homosapien
ja pieprzę...
kocham AmpLive
del the funkee ach!! -
idioteq
heh, nie wiem, chyba nie będę sie wypowiadał na temat tego albumu. da się przesłuchać. aha, no i 15 strepz mi się podoba, ale pewnie tylko dlatego, że ta piosenka będzie mi się w każdej wersji podobać!