-
Anonim
... Czy ktoś aktualnie zachwyca się tym utworem?? Mnie opętał i od dwóch dni nie słucham niczego innego (prawie...)
"There's a gap in between
There's a gap where we meet
Where I end & you begin [...]"
Dla mnie idealnie oddaje dramatyzm spotkania dwojga ludzi, których coś dzieli, coś czego nie można przezwyciężyć.
Wasze zdanie??
I co kto myśli na temat solowego albumu Yorke'a?? -
s314ryt
co kto mysli na temat solowego albumu, to moze niech sie wypowiada w temacie o solowym albumie, a nie w temacie Where I End & You begin.
co do utworu, genialny tekst, wspaniala muzyka. Polecam do samochodu, na dlugie, szybkie trasy.. swietny -
Anonim
Bardzo sympatyczny kawałek chodź na Httt znajdują się, moim zdaniem, ciekawsze utwory choćby: 2+2=5, There There i A Wolf At The Door.
Miałem swojego czasu „fazę” na ten utwór podobnie jak na Myxomatosis. Muszę przyznać, ze jest on (Where I End and You Begin) dość bliski dokonaniom T na solowej płycie. Rytm, bas - chodź diametralnie inny od tego co można usłyszeć na Eraser, rozlewające się klawisze i gdzieniegdzie szczypta gitary w tle. Całość cieplejsza i jakby pełniejsza. To co porusza w tym utworze to klimat... jakbym biegł przez jakieś pustkowie; ).
Ps. Phil z Colinem odwalili tutaj kawał solidnej roboty.
-
Anonim
Fazę na WIE&YB miałem właśnie niedawno, także jadąc samochodem. Moim zdaniem mieści się w pierwszej trójce httt. Dla mnie momentem najbardziej naładowanym emocjonalnie jest fragment "I can watch and not take part
Where I end and where you start
Where you, you left me alone"
I rzeczywiście jest to pewnego rodzaju zapowiedź Erasera. -
-
basbob
dla mnie to jeden z najlepszych utworów RH. Moment kiedy Thom śpiewa "X will mark the place.." - po prostu ciary:) no i ten bas. Niedawno słyszałem wykonanie live tegoz dzieła i powiem tak- lepiej niech tego nie graja na żywo;P -
Lusia
buhahahah (to do tekstu: niech lepiej tego nie graja na zywo)
Tak, to jeden z najlepszych kawalkow HTTT i jeden z najlepszych tekstow RH w ogole.
Chociaz jak dla mnie nic nie przebije frazy (i tez z HTTT)
"just cos you feel it doesn’t mean it’s there" -
Amin
>Batou napisał
>Ps. Phil z Colinem odwalili tutaj kawał solidnej
>roboty.
A tak z innej beczki, ciekawe co na to Phill Collins.; )
-
dominika
where I end and you begin to była chyba pierwsza piosenka, na która zwróciłam uwagę na httf, końcówka jest powalająca jak dla mnie.
a tak swoją drogą, to w albumach radiohead zawsze najbardziej podobają mi się ostatnie piosenki -
Anonim
The tourist choćby, albo life in a glass house. Nie są to może moje ulubione piosenki, ale na pewno darzę je sporą sympatią.
Za to do Wolf at the door miałem stosunek zawsze co najwyżej ciepły. -
Anonim
-
Ewka
-
Anonim
napewno jeden z lepszych utworów na płycie. hipnotyzująca linia basu i ciekawa sekcja rytmiczna. i te elektroniczne wyziewy jonnego :)) i oczywiscie wokal yorka bardzo ladnie sie w to komponuje. melancholijne bardzo. chyba tylko there there lepsze; ] -
Anonim
Bardzo lubię ten utwór... Zawsze słucham tego w ogromnym napięciu - tak jakbym za którymś przesłuchaniem oczekiwał czegoś nowego. Genialna eskalacja nastroju... -
Anonim
-
Anonim
Radiohedzi, trzeba przyznać, dają sobie radę na koncertach dosyć dobrze; ). Kilka występów obejrzałem, kilka mp3 koncertowych przesłuchałem (s314ryt; ) ) i jak dotąd nie udało mi się jeszcze natrafić na poprawną wersję Climbing Up The Walls.. reszta przeważnie wypada co najmniej dobrze.
Where I End and You Begin na żywo prezentuje się smakowicie a uroku całości dodaje skaczący niczym gumowa piłka Thom z przewieszonym przez ramię telecasterem :P
-
1=2
Batou, CUTW - Glastonbury Festival 1997. idealna wersja. ewentualnie nagrana dla BBC tez w 1997. -
Anonim
-
Anonim
-
Evergreen
Jeden z najbardziej charakterystycznych utworów na płycie.
Co do tych faz to mi sie najbardziej podoba moment:
"i am up in the clouds
i am up in the clouds
and i can't and i can't come down"
...no i zdecydowanie końcówka;)
"I will eat you all alive
i will eat you all alive
i will eat you all alive
i will eat you all alive
there'll be no more lies
there'll be no more lies
there'll be no more lies