Radiohead [2767]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • vixen

Co tkwi w tym zespole, że jest tak niesamowity?? Dlaczego niektórzy tak bardzo utożsamiają się z ich piosenkami? Szczerze powiedziawszy to mam dwie ich płyty, ale nie za często po nie sięgam. Za to moje dwie koleżanki wręcz kochają ich muzykę. Popełniam błąd , że słucham ich okazyjnie? Przekonajcie mnie do radiohead.
  • Fru!

Będąc szczerą nie można tak o w paru zdaniach nikogo przekonać do radiohead.......To trzeba poczuć to coś w powietrzu siedzi za każdym razem jak słyszę radiohead. Czuuę jak powietrze robi się takie cieżkie i aż namacalne od tych nieziemsko brzmiących dźwięków............
    Zreszta wydje mi się, że do jakiekolwiek muzyki jest cięzko przekonać słowami.......a jeśli chodzi o radiohead to już zupełnie karkołomne zadanie.
  • s314ryt

correctromundo!

to raczej niewykonalne.. poza tym, to nie nowa plyta Britney, zeby ja reklamowac w tej sposob.. i tak za duzo osob slucha, badz "slucha" tego zespolu :)
  • vixen

przeciez nie porównuj ich do britney bez przesady. poza tym czy mówienie oi swoich odczuciach w stosunku do czyjejs muzyki to reklamowanie?
  • s314ryt

nie o to mi chodzilo zupelnie
  • Anonim

bo tak : )
  • Hierofant

ja do Radiohead podchodzilem sceptycznie bardzo dlugo.. utwory znalem bo wspollokator-braciszek cala dyskografie co wieczor przerabial... i nie rozumialem: dlaczego takie zamieszanie wokol tego Radiohead?? po jakims czasie to ja katowalem Yorka z kolegami (glownie Kid A i Amnesiac - chociaz te plyty na poczatek moga byc zbyt ciezkie do przebrniecia).... po prostu jakas sila mnie wciagnela... jestem jej za to bardzo wdzieczny...

pozdrawiam
  • pikczer

tracy jacks vel zefirek...to tak jabyś zapytał się kobiety przed okresem czemu gotuje 6 garnków zupy...albo wpierdziela 5 tabliczek czekolady...

BO TAK I JUŻ!

no jak się coś podoba...to czemu nie słuchać tego...?no chyba że chcesz zrobić analizę psychologiczna...przyczynowo-s kutkową;)
  • s314ryt

w tym przypadku nalezaloby ja zrobic, ale jest niestety awykonalna..

do RH nikogo sie nie przekonuje..
  • pikczer

no...jeżeli sie juz przekonuje to działa si.e w podświadomy sposób...ja zostałam zapoznana z nimi w ten sposob:

a puszcze ci coś:a słuchaj...zajebisty fragment...słuchaj...a ten kawałek...no boski boski...rozpływac sie idzie...a ten...rozdziera od środka...itepe

i w ten sposob...po poznaniu paru utworow...poprosiłam o jeszcze...a potem sama ściagałam...i dawałam gratisy;)
  • Fru!

Ale ja kiedy słucham radiohead to nic nie mówie zazwyczj tylko sie delektuje poraz nie wiem,który tym co njapiękniejsze..............
    A jak mówie to nie często.
    Ale w sumie to widać jak muzyka działa na człowieka a szczególnie taka jaką tworzą panowie z radiohead.
    Nic tylko zanurzyć się zabłądzić w tej krainie.
    No.
  • s314ryt

chodzi o to, ze w przypadku RH masz do czynienia z niebywalym kunsztem muzycznym okraszonym barrdzo dobrymi tekstami, ktore lechtaja niczym wiersze.. ta kompilacja sprawia, ze pozostaje niebywaly sentyment, co, z kolei, rodzi kolejny niedosyt.. muzyka to bardzo interesujace poszukiwanie, projekcja tego, co drzemie w czlowieku, jakby poszczegolne dzwieki uzewnetrznialy Cie z kazda chwila coraz dokladniej.. poza tym, roznorodnosc.. bardzo madre wnioski i zwroty, ciekawe przemyslenia..
  • Fru!

Za każdym razem słychać coś nowego innego od tego co było jeszcze przed chwilą,przed sekundą,minutą..............Cz yjesz się jakby w ciągu jednej sekundy minął rok wrażeń i odczuć.......Za każdym razem słyszysz nowe słowa,nowe zoaczenia,nowe przemyślenia.
  • vixen

Kiedys przeczytałam w tylko rocku, jak jakis kompozytor mówił o ich muzyce, że jest zbudowana jak synfonie, bardzo łatwo przerobić je na całą orkiestrę. Geniusze
  • Fru!

Aj,
    miałam przyjemność słuchac radiohead z Ok Computer zaaranżowanej na kwartet smyczkowy............Zresztą newnie nie ja jedyna...;]
  • r. w.

zgadzam sie z Księżną Katarzyną; nie można nikogo przekonać do określonej muzyki; albo coś działa na Ciebie albo nie; ja do RH przekonałam sie dopiero po kilkakrotnym przesłuchaniu "ok. computer", teraz pasjami uwielbiam ich muzyke i teksty wibrującą od emocji...
  • Anonim

znam ludzi, którzy na ok computer się zatrzymali i jeszcze mówią, że lubią radiohead.
    ja zaczęłam od httt, przez przypadek i nie żałuję.
    wokal, muzyka, teksty, teksty.
  • Anonim

Przekonać nikogo się raczej nie da, ew. podrzucić płyty komuś, kto jeszcze Radiohead nie zna i liczyć, że się w nich zakocha; )

Jeśli miałabym jednak znaleźć jakieś "przyczyny" dla których słucham Radiohead, to chyba wymieniłabym fakt, iż dla mnie ich muzyka brzmi jak jakaś natchniona ceremonia. Od razu widać, że to nie są zwykłe piosenki zwrotka/refren/zwrotka/refren - słychać to skupienie muzyków, ich serce włożone w tę muzykę, tę wiarę w muzykę taką a nie inną. Sorry za patos, tak jakoś wyszło; )
  • vixen

wlasciwie to niesamowite, ze mowiac o zespole, wszyscy pisza o nich z niezwyklym szacunkiem, uzywajac patosu:P, ale to widocznienie mozna inaczej ...
  • Anonim

nie można :))

Jest coś w nich, że czy ktoś lubi, czy nie lubi, szacunek ma. I o to chodzi :)