-
Królowa
popieram - po co wyrażać negatywne opinie? tylko po to żeby ktoś się odezwał? -
pikczer
c'nie...:D
dokładnie...nie no wiesz...przecież każdy ma prawo do opinii...wyrażenia swego zdania...a nigdzie [chyba] nie jest napisane, że opinie moga być tylko pozytywne...jesli ktos ma ochote wyrazić swe negatywne nastawienie...niech to zrobi...ale niech to poprze odpowiednimi argumentami...a nie pisze ze prubuje słuchać...próbuje się zmusić...a nie potrafi...:DF
pozdr -
Królowa
no masz rację; )
tolerancja nie jest moją mocną stroną; z drugiej strony może to nie wina braku tolerancji tylko tego, że za wiele widziałam akcji na rozmaitych forach, gdzie ktoś właził, obrzucał błotem to, co było przyczyną zgromadzenia się ludzi na owych forach (zazwyczaj to zespoły, czasem jakieś tam inne tematy), a wszystko to tylko po to, żeby ktoś odpowiedział na jego post... to nawet miało swoją nazwę, ale nie pamiętam już... -
vixen
hej bez przedasdy przeciez ja nie krytykuje radiohead jestem tylko ciekawa.... bo to chyba do mnie było? -
-
Anonim
nie do ciebie, do Baś, i chodzilo o te slowa:
"dla mnie to jest chora muzyka, bardzo zakręcona w złym tego słowa znaczeniu, serio, bardzo chciałam słuchać tego -bardzo- ale niestety, nie znalazłam ani jednej rzeczy, która w tym zespole mogłaby mnie pociągać.."
ale proponuję skonczyc temat, o czym tu w ogole dywagowac; przeciez to po prostu kolejna opinia kolejnej osoby na tym gronie. -
vixen
no wlasnie tak się zaczęłma zastanawić czy todo mnie czy nie do mnie. never mind.
propozycja przyjeta;] -
ILza P.
Byłam ostatnio w Empiku i wpadła mi do rąk książka o Radiohead...polecam! zaczytałam się tam i nie mogłam oderwać! No ale samo czytanie o tym zespole to nie wszystko (ale naprawdę super!!!), trzeba ich posłuchać..i wczuć się... -
Anonim
>colorblind. napisała:
>boję się kid a, ponieważ jestem do niej nazbyt pozytywnie
>nastawiona.
ja z dokładnie odwrotnych względów uwielbiam Kid A...:]
-
Oligarcha
Co do Radiohead, to mysle ze wlasnie to jest swietne co wiele ludzikow napisalo - poziom. Ta muzyka ma głębie, oryginalność, piękno - to jest perełka! muzyka komercyjna wali obuchem tandety, a na pewno powtarzalności, wpycha ludziom tę muzykę jak jakiś "produkt". To jest chore. Radiohead działa na pograniczu podziemia muzycznego i na daje się wwalić w ten cały "młyn". Na pewno zyskuje na tym ich osobowość muzyczna.
A co do krytyki - dobra krytyka nie jest zła :) nie mam nic przeciwko jakby ktoś na tym forum powiedział wiele krytycznych rzeczy na temat jakiegoś utworu RH, byle konstruktywnie...i wtedy może powstać ciekawa dyskusja i zrodzić się mogą nowe wnioski :D
-
Anonim
Dla mnie osobiście Radiohead to duzo duzo wiecej niz dobry zespol. Ich muzyka daje mi uczucia, spokoj, pomoc, emocje, melancholie, szczescie..., itp itd. Uczy rozumiec muzyke i swiat i otwiera serce na wszystko.., Ich muzyka jest po prostu nie do opisania... -
Anonim
lubie radiohead za to, że są tacy... prawdziwi. zawsze uważałam, że komercja zespołów polega na tym, że robi się gadżety i koszulki z nimi związane. ale radiohead, mimo że w sieci można kupić różne radiogłowe rzeczy nie jest komercyjne. i za to ich kocham. ich muzyka jest inna, wyjątkowa, oryginalna. nie tworzą jej pod publiczkę. tworzą to, co czują, nie chodzi im o to, żeby pioseneczki byłe miłe dla ucha i żeby łatwo bylo tekst zapamiętać. ich muzyka ma zdecydowanie głębszy wydźwięk. dlatego radiohead. -
Anonim
Moze do radiohead trzeba dojrzec.... tak jak np do jtradycyjnego azzu :)... Bez obrazy oczywiscie.. Tego sie nie slucha z "marszu" moim zdaniem..., trzeba miec na to "faze" i nastroj. Moze przyjdzie czas ze ich "poczujesz". Pzdr. -
Kasia
Ja tez cenie w RH wlasnie ta prawdziwosc i niepowtarzalnosc bijace z ich muzyki. Nawet nie pamietam jak zaczelam ich sluchac, ale wiem, ze moge wrocic do ktorejs z plyt zawsze wtedy, kiedy mam ochote posluchac czegos niezwyklego. To chyba ta 'faza', o ktorej mowisz, Maguda;).
'Moze przyjdzie czas ze ich "poczujesz".' <- I tu tez sie z Toba zgadzam, najwazniejsze, zeby naprawde TO czuc....