Radiohead [2767]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • pupendo

jak dla mnie - kid a
  • 1=2

Amnesiac
  • michał

hail to the thief!
  • Anonim

Hail To The Thief
    i
    OK Computer
  • s314ryt

ok computer

byla przelomowa, interesujaca, oryginalna, przejrzysta, wieloznaczna, idealnie oddawala filozofie albumu, nie przekombinowana..
  • Anonim

Pablo Honey!!!

a teraz serio

są tak różne, że nie widzę sensu porównywać :)
  • Anonim

amnesiac.
    nie zawiera zbyt wiele elementów, nie jest przesadnie skomplikowana, i dlatego wygląda świetnie.
  • Anonim

jak dla mnie radiohead maja ogolnie swietne okladki,ale gdybym mial wybrac jedna?to chyba amnesiac,choc tush tush jest ok computer,moze dlatego ze to moj pierwshy album ktory wprowadzil mnie w ten przepiekny introwertyczny swiat radiohead
  • Anonim

z tych ludkowych to I Might Be Wrong i za nia Com Lag,
    to od razu robi się podobne do Amnesiac, ale on to nie..

najlepszy Computer.
    najlepshy..
  • Anonim

Jeśli patrzeć tylko na same okładki to dla mnie najciekawsze są te od Kid A do Hail to the thief. Nie potrafię wybrać najlepszej z tych trzech:D
  • Szerle

Odpowiedź jest prosta - na pewno nie The Bends ani nie Pablo Honey. A reszta to mistrz.
  • rocket queen

Kid A jak dla mnie.
    ale to zależnie od nastroju. Bo oprócz The Bends wszystkie są świetne.
  • Szerle

Swego czasu lubiłem z nudów rysować okładkę KID A. Tak, szczeólnie szkole; ) Górki ze śniegiem, jeziorko pośrodku, chmureczki... brr. Aż się robi zimno. Ludzika z Amnesiac jakoś nie opanowałem do perfekcji, a collage HTTT miał za dużo słów do zapamiętania. Ot taki wpis bez sensu; )
  • Anonim

com lag jest całkiem niezła, ale myślę że wątpliwości nie ma co do hail to the thief, jedna z najlepszych jakie widziałem (w wersji specjalnej oczywiście) kid a i amnesiac też są niezłe ale wyglądają jakby się składały z jakiś różnych kolaży i obrazków potem razem połączonych..

poza tym oni okładki robią równolegle z nagrywaniem albumów i kiedyś thom yorke opowiadał że okładka kid a to wulkan z daleka, a amnesiac to to co jest w środku. kid a to dzwonienie telefonem do sekretarki, a amnesiac to odebranie tego telefonu.

można zobaczyć na filmie 'most gigantic lying mouth of all time' jak w studiu w czasie nagrywania stoją plansze z niedokończonym planem miasta z hail to the thief.
  • Kuba

HAIL TO THE THIEF!
  • cerealkillah

Z płyt to chyba Hail to the Thief, a z singli-Pyramid Song
  • Anonim

a posiadacie chociaż te wszystki okładki w o-ry-gi-na-łach?
    a może nawet całą kolekcje singli?
  • Ewka

nie
  • Anonim

gratuluję; ]
  • Ewka

:)