Radiohead [2767]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Grono.Net

no ludziska ! co waszym zdaniem jest najleprze i dlaczego ?
  • pikczer

no...dziecie...z lajfów to calusieńki koncert w arte!!!a juz napewno I might be wrong...idioteque...:D
  • s314ryt

glupia opcja, zeby wymyslac najlepszy utwor kapeli., ktora co plyta zmieniala swoj styl
  • r. w.

... i której całe płyty są genialne :]
  • s314ryt

to samo tyczy sie zespolow i wielu wielu innych detali w kwestii muzyki.. 'ulubione' czesto nalezaloby niezle pogrupowac, przynajmniej ja mam takie wrazenie, ze wtedy krzywdze reszte, ktora rowniez bardzo kocham
  • Anonim

http://www.greenplastic.com/lyrics/ a to są tytuły moich ulubionych kawałków RH.
  • pikczer

s314ryt...zgodze się...zgodzę się...
  • r. w.

Kid A, i to jest jedyna własciwa odpowiedz w kwestii ulubionego/najlepszego kawałka RH :]
    po prostu nie da sie porównywać rzeczy tak samo dobrych
  • pikczer

no...ale tez nie da sie porównywac innych rodzajów...a każda płyta radio' jest inna...więc ja przynajmniej nie potrafie powiedzieć która jaest lepsza...jesli zespół lubię...to za czałokształt i wyobraźnie...i idealne ujęcie swej wyobraźni w rzeczywistości
    ...tak przynajmniej jestw tym wypadku;)
  • Anonim

to moze najlepszy utwor na amnesiacu ?; >

w ogole to moze jakas lista, top 5 np?; ]
    prosz':

1.I might be wrong
    2.knives out
    3.pyramid song
    4.you and whose army?
    5.pulk/pull revolving doors
  • Anonim

aha, i chcialabym dodac, ze to jakis absurd az tak generalizowac.
    nie moge powiedziec ze utwor 'creep' jest dla mnie tak samo wazny jak np. 'myxomatosis' lub 'street spirit'
  • pikczer

no tak...ale jak dla mnie nie niewartościowych utworów na żadnej płytce...w związku z tym nie mogę oddzielić roslin od szarańczy...bo dla mnie każdy utwór jest roslina...jeden mniejsza drugi wiekszą...ale za dużo jest tych 'dużych roslin' żeby je tu wymieniać...;P
  • Grono.Net

No tak przyznaje racje mówienie np. że „creep” jest najlepszą piosenką Radiohead jest błędem gdyż stawiamy w cieniu inne wielkie utwory. Każdy utwór ma dla każdego (jak mniemam) jakieś znaczenie i pewną wartość i otóż źle sformułowałem pytanie. Chciałbym abyście wypowiedzieli się, które utwory bądź albumy podobają wam się mniej lub bardziej, które są waszym zdaniem (dużymi roślinkami) a które mniejszymi lub nawet całkiem małymi, za co je tak bardzo szanujecie, co daje wam ta muzyka, czy może po prostu wam się ona podoba czy jest coś więcej
  • pikczer

no dobra..d.awno nie słuchałam...warto wrócić do kalsyki;P
    ale ogólnie to są pewne pieśni [np.I might wrong, idioteque, myxomatosis] które poprotu rozwalaja mnie do środka...słuchając czuje jak powoli narasta napięcie...cisnienie...i w pewnym momencie nie mogę juz ustać/usiedzieć w miejscu...aaaaaaaa
    no poprotu nie mogę;)
    no chyba ze muzyczkaq leci sobie w tle...ale to i tak często oddziałuje baaaardzo na mnie;)
  • Anonim

mowiac o generalizowaniu, mialam na mysli komentarze typu : http://www.greenplastic.com/lyrics/ a to są tytuły moich ulubionych kawałków RH.
    nie moge pojac, jak mozna byc az tak malo obiektywnym; ]
    spojrzmy na zespol radiohead jak na artystow, ktorzy sie rozwijaja. nikt z was nie potrafi powiedziec, ze plyta the bends jest lepsza od pablo honey? a tym samym 'street spirit' jest lepszy od utworu 'creep' ? ja nie widze problemu; ]
  • vixen

hmm... najbardziej podoba mi sie street spirit + genialny teledysk. ale nie znma wszystkich ich piosenek...
  • pikczer

qrcze...martyna...chyba dzieki tobie stwierdziłanm, że jestem mało obiektywna i bezkrytycznie podchodzę do radiohead...ale jakos nie czuje sie z tym źle...;P
    dziex i tak;)
  • r. w.

martyna nie wydaje mi sie, żeby komentarz w postaci w/w linku były dowodem na brak obiektywizmu , bo czy można muzyke odbierać obiektywnie??
  • Anonim

wiesz roksa, kazdy "odbiera" muzyke subiektywnie, racja.
    ale stwierdzenie, ze wszystkie piosenki rh sa tak samo dobre jest bezsensem. i brakiem obiektywizmu wlasnie. no, w tym sensie;] jak dla mnie, nie mozna stawiac na rowni plyty httt oraz np. ok computer. imho york z kolegami nagrywal lepsze i gorsze piosenki.
  • Anonim

Nie traktujmy tego tak poważnie; to zespół, a nie religia; ) Dla mnie to baaardzo ważna kapela, słucham ich z ogromnym namaszczeniem, ale nie wierzę, po prostu nie wierzę, że dla słuchaczy KAŻDY kawałek jest tak samo ważny i tak samo poruszający.

A więc jadę z tym top10 koksem; )
    Całościowo zdecydowanie wygrywa u mnie plyta "Hail to the Thief" i te kawałki najbardziej do mnie przemawiają.
    Ale pierwsza 10tka wygląda tak (kolejność przypadkowa):

- Sit down. Stand up
    - Where I End and You Begin
    - Scatterbrain
    - Knives out
    - How to Disappear Completely
    - The Tourist
    - Airbag
    - High and dry
    - Bullet proof... I wish I was
    - Thinking About You

(ze szczególnym uwzględnieniem "Where I End and You Begin")