Radiohead [2767]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michał

Hej! Sluchajcie, czy może ktoś z Was nagrał wywiad z muzykami, który był przeprowadzany przez radiową Trojke po koncercie w Cytadeli? A może ktos wie skąd mozna ściągnąć ten wywiad.

Z gór dzęki za info.
  • Street Spirit

A kiedy leciał ten wywiad? Bo słuchałam Trójki bezpośrednio po koncercie, aż do końca audycji, czyli do 2.00 i nic nie mówili o żadnym wywiadzie.
  • Michał

Własnie nie wiem. Ja niestety w tym czasie cisnałem się w pociągu do Warszawy. Ale jeszcze rano w dniu koncertu słyszałem szumne zapowiedzi, że jako jedyni będą rozmawiali z muzykami zaraz po koncercie.
  • kjhbk

http://www.polskieradio.pl/podcasti... audycja po koncercie do sciagniecia, wywiadu nie ma
  • qxi

W audycji widać, że żaden z mówców nie zinterpretował ostatnich słów przed 'Creep' Thoma. Przecież on nie miał pretensji do nas jako słuchaczy to były swego rodzaju przeprosiny za 15-letnią nieobecność.
    Thom powiedział: "We have no idea which song you know and which you don't. We haven't been here for so fucking long. But if you don't know this one, then we are really screwed. But I guess you know some of it."
    Przecież to była piosenka, która ich wypromowała, można ją nazwać "tą pierwszą, od której wszystko się zaczęło". Oni ją grali w Sopocie, i stąd ta auto-aluzja. "Jeśli nie znacie tej piosenki, to my jako zespół mamy u was przerąbane". A co do opinii Metza na temat tego, że oni potraktowali nas jako ludzi trzeciego świata to generalnie ja się nie dziwię i nie mam im tego za złe. To jest zespół, który dużą dozę swojego wizerunku artystycznego poświęcił ochronie środowiska. Może to i przereklamowany temat napędzający newsy w mediach, ale przecież Radiohead nie występuje z petycjami ani inwestycjami w tego typu projekty, to są kwestie ideologiczne. Ja jestem zadowolony, że nie opieprzyli nas za elektrownie i emisję zanieczyszczeń, które wszyscy wiedzą na jakim poziomie w Polsce stoją. Jakby Pan Metz czytał na bieżąco stronę-blog zespołu to by wiedział, że byli zainteresowani sytuacją elektrowni w Polsce.
    http://www.radiohead.com/deadairspa...
    (w linku na pierwszym miejscu jest post, o który mi chodzi)
    Jak się ktoś kiedykolwiek interesował tym co się dzieje w Polsce to by wiedział ile zrobił dla nas Oliver Postgate, wobec tępego rządu, który tnie koszta na wizerunku europejskim i nie tylko.
    Radiohead nie traktuje nas jako ludzi z trzeciego świata, a na koncertach nie porusza tematów ideologiczncyh tylko skupia się na muzyce i przekazie emocjonalnym. Ahh... Chciałbym, żeby Pan Metz to przeczytał bo bardzo wielkiego fana zgrywał w audycji. Ghrr...
  • Anonim

o_O jezu skad ten czlowiek sie wzial o_O mily gest w postaci "dziekuije bardzo" ze strony thoma, a ten sie czuje jak z III swiata? ja ani nikt wokol mnie sie jakos nie poczul xD raczej wzbudzilo to radosc ze strony puyblicznosci. wiec nie wiem... chyba ten pan stara sie byc zbyt inteligentny dla wlasnego dobra _-_
  • Paranoja

Rany, nie wiem jak można było tak zinterpretować te słowa Thoma. Może niektórzy oczekiwali, że będą nam włazić w dupe tylko dlatego, że nie byli tutaj od 15 lat a przecież polska publiczność jest najzajebistsza na świecie. Było niesamowicie i jak ktoś się czuje niedowartościowany to troszkę smutek, bo jakoś większość osób nie czuła się jak z III świata :P

Pozdro dla wszystkich którzy bawili się niesamowicie, a nie bawią się w narzekactwo :)
  • Anonim

był jakiś wywiad w trójce? gdzieś czytałam, że takie cudo pojawiło się tylko w wyborczej...
  • Anonim

czemu ludzie w tej audycji caly czas mowia ze radiohead ostatnio zagrali cree 3 lata temu? przeciez grali to w tym roku w marcu w ameryce poludniowej... :|
  • kaha

Dokładnie zgadzam się co do słowa z powyższym!!!!
  • kaha

tzn. z tym co na pisał qxi
    :-)