Radiohead [2767]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

ja nie lubie Pablo Honey całej. I wiem dlaczego. jest mdła, wpisuje się w konwencje prostego rocka, jaki na wyspach grają setki zespołów. Radiohead wybił sie tylko dzieki Creep. Nie jest to nawet kawałek wybitny ale po prostu chwytliwy i dobry do radia.

Potem już lepiej. Bends połknąłem w calości, OKComp. to opus magnum, największa płyta rockowa lat '90 więc też słabych punktow brak :)

Na KidA są 3-4 średnie kawałki m. in. In Limbo czy motyw tytułowy.
    Amnesiac troche slabszy... niby to nawiązanie do eksperymentów, niby powrót do korzeni... takie tam.... Dolars &Cents, Huinting Bears są dla mie niemiłosiernie slae i brzmią jak odrzuty z sesji. Z drugiej strony I might be wrong, Knives out i pyramid Song - cudowne.

Z na ostatniej LP nie ma kawalków które bym 'znielubił' ale też tylko there there i 2+2 zrobiły na mnie jakieś wieksze wrażenie.
    Chociaż....Myxomatosis jest najlepszym przykładem nijakości tej plyty, więc może ten kawałek "wyróżnię" :)
  • Anonim

nie no, tak głupio po nocy, ale jednak mimo późnej pory stanę w obronie "jakości" HTTT - moja ulubiona płyta, absolutnie bez potknięć.

P.S. to nie polemika, bo nie ma o czym polemizować, to taka nocna manifestacja; )
  • basbob

moja nocna manifestacja brzmi- ide spać!! A HTTT ma słaby motyw- tytuł;) za długi i trzeba skracać
  • Anonim

kochany, da się go napisac i po pijaku, gwarantuję; )
    wprawiłam się juz hehe
  • basbob

ja wole krótkie kidA;) pozdrawiam śpiąc juz.
  • Ewka

Mi w ogóle nie podchodzą Pablo Honey i The Bends. Ew. "Street Spirit" z The Bends.
    Ale i tak uważam, ze najgorszą ich piosenką jest "Creep"... ten tekst <ściana>
  • Anonim

eeej, "your skin makes me cry" jest cudne; )
  • Ewka

jedyne zdanie w tej piosence, które jest ładne; )

ale sam refren już skutecznie zniechęca
  • Anonim

nie ma jednego naj... bo takich naj na kazdej plycie jest wieele. :)
  • o

keszke szekele ło re weoli pas
  • Anonim

yyy sprostowanie do mojej wypowiedzi-źle przeczytalam temat... dla mnie nie ma złych kawałków readiohead, na każdej płycie są pozytywne kawałki.