-
Anonim
Ktos juz slyszal? Album mozna sciagnac w calosci tutaj:
http://www.stereogum.com/okx/
Niektore kawalki prezentuja sie naprawde dobrze, mozna wrecz powiedziec ze przenosza OKC w czasy Kid A i Amnesiaca (tudziez "The Eraser"); ) niektore sa za to troche przekombinowane... ale inicjatywa sama w sobie bardzo fajna.
sluchac i oceniac. -
floatin' through yr skull
-
Anonim
no ja właśnie miałem posłuchać, ale dopiero teraz bede miał czas, wiec zobaczymy.
Ciekawe jest to, że jest to tribute do albumu, a nie do zespołu. pierwszy raz coś takiego widze. W sumie taki album jak najbardziej załuguje na taką akcje. Posłucham to powiem coś wiecej. -
Anonim
uklon w strone ok computer.
jest troche kawalkow ktore wole w oryginale, ale przykladowo climping up the walls wyjatkowo mi sie spodobal
+ the tourist lub airbag - odejscie od podstawowej wersji, a jakie sympatyczne -
-
jujajuja
coś niezbyt mi wchodzi...
najlepsze jakie słyszałam covery dwóch hiciorów wszech czasów:'Paranoid android' i 'Everything in its right place' wykonane zostały przez jazzowego artystę, Brada Mehdau'a!. Mówię wam majstersztyk! choć trudno uwierzyć ze można doścignąć ideał ale Brad Mehldau stanął na wysokości zadania.
POLECAM (znajdźcie sobie w necie bo ja nie jestem w tym dobra; P) -
jujajuja
-
HOODedMan
rozxumie, że pisze się brad mehLdau...? bo tylko to mi google zapodają. ale wielkie dzięki - sobie poszukam. -
jujajuja
ta ta.. rozumie ja ze napisałam 2 wersje nazwiska. dobrze wydedukowałeś ze Mehldau; P
ach co by było bez naszych kochanych googli! -
HOODedMan
sciagnalem sobie i... tak sobie. raczej na nie. za bardzo to jednowymiarowe dla mnie. chyba ze mowimy o roznych wersjach. bo ja mam tylko na fortepian. -
jujajuja
no to zdecydowanie mamy rózne wersjee! tam są wszystkie możliwe instrumenty (dobra przesadzam ale jest ich duzo)!! a ten kontrabas w everything.. uuuuuaaaaa! w paranoid za to mega szaleją aaaaa -
jujajuja
dobra... słuchając teraz tego to głownie perkusja szaleje z fotrepianem... ale nic tam i tak jest milion dzwiekow i na pewno nie jest jednopłaszczyznowe... -
HOODedMan
ok, to mnie namówiłaś. tylko bądź tak dobra i napisz z jakiej to płyty, lub ewentualnie z jakiego koncertu żebym mógł to łatwiej w slsk zlokalizować. będę dźwięczny -
Anonim
Kover "Everything ... " jest na "anything goes", a natomiast "paranoid android" jest na "largo". -
jujajuja
-
szpaq
dość stary topic ale odświeze
plyta jak to ktos napisal z pewnoscia do dupy nie jest, covery sa w tak roznym stylu wykonane ze kazdy powienien znalesc cos dla siebie
a oto moja 'zlota trojka'
1. Marissa Nadler (Feat. Black Hole Infinity) - No Surprises
niesamowity glos, cos dla milosnikow nieco lzejszej muzyki. swoja droga po uslyszeniu coveru no suprises uzaleznilem sie od samej Marissy Nadler.
2. Cold War Kids - Electioneering
wielbicielom oryginalu moze czegos tu brakowac, utwor nie ma tego powera. sama perkusja i wokal. mimo to, cover moim zdaniem wart polecenia, ma swoj klimat
3. Flash Hawk Parlor Ensemble - The Tourist
na last.fm mozna odsluchac plyte w calosci.
pozdrawiam -
nora