Radiohead [2767]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ostatnio zauważyłem, że kompletnie odpływam przy morning bell amnesiac, tymczasem paru moich znajomych z klimatu rh tej wrsji wprost nie trawi. Jest to dla mnie dość dziwne, gdyż amnesiacową wersję uważam momentami za lepszą od tej znanej z kid a. Jak jest z tym u Was?
  • Anonim

wole wersje morning...z amnesiaca, wydaje mi się że wzbudza większe emocje, ta muzyka przypominająca kołysankę i głos thoma w piękny sposób się wypełniają :)
  • basbob

ja wole z kidA
  • Grono.Net

zdecydowanie trudno jest chyba porownac bo wyszly dwie zupelnie inne piosenki. ale chyba jednak ta z 'amnesiac' mnie sie bardziej podoba, i moze dlatego ze woile ta plyte od 'kid a'
  • Ann

też wolę wersje z amnestiaca
  • Bażant

zdecydowanie lepsza jest wersja z kid a ... dziwaczny rytm perkusji ... być może i zabawy z metrum ... przeraźliwie chłodne klawisze oraz thom szepczący jak w transie ...
    Wersja z amnesiac troche zbyt spokojna i nudnawa moim zdaniem ...
  • Anonim

ja tam wolę z kid a psia morda!
  • Anonim

kid a

jak to na koncertach grają...
  • Anonim

nie cierpię obydwu; ]
  • Grono.Net

bywa i tak ...
    :P
  • Anonim

wersja z amnesiaca jest taka bardziej rozłażąca i leniwa i najlepszy jest ten moment pod koniec, takie fajne przejście gitary, ale wersja z kida to jest klasyka i sam tekst i wszystko, lepsza o niebo, poza tym ta druga to jakby taka inna wersja troszkę, zmieniona więc w ogóle się dziwię że to na album trafiło, ale w końcu wszystkie kawałki powstały w tej samej sesji
  • Anonim

W sumie tak szczerze to mi najbardziej podoba się wersja z koncertu z montreaux, zwłaszcza ten moment gdy thom robi te dziwaczne 'a-a-a-a', wogóle sporo jest takich motywów i w innych kawałkach z tego bootlegu.
  • KrzyCh

nie no oczywiscie ze wersja kid A

ale amnesiac jest plyta epokową!
  • Anonim

ekhem
    chyba na odwrót raczej?