-
Kasia
-
blueberry pie
ok computer - sentyment i pierwsza plyta od ktorej zaczelo sie slyszenie radiohead -
maja
-
koala
akurat są to dwie moje ulubione płyty, z których nie mog wybrać lepszej, bo poprostu obydwie są dla mnie eno,enalne; ) -
-
koala
w mojej odpowiedzi nie miało być jakiegoś "eno;enalne" tylko 'fenomenalne'. palce mi się poplątały; ] -
satyr
-
.Maryś.
ok computer- stamtąd pochodzą moje ulubione kawałki :) ale tak ogólnie to trudno powiedzieć, obie trzymają poziom :) -
ejnstejn87
-
Anonim
nie sposób porównywac ich zawartości muzycznej.
Jeśli jednak ktoś tak jak ja interesuje się dyskografią zespołu to jako wydawnictwo to zdecydowanie KID A. bez singli, bez teledysków, tekstów w książeczce.
poza tym to pierwsza płyta jaką kupiłem, znając zespół jedynie z nazwy i popularności :) więc jesteście w stanie sobie wyobrazić moje odczucia jak odworzyłem książeczke, a chwile poźniej usłyszałem dźwięki które odmieniły moje zycie :)
-
1=2
-
Anonim
Odpowiedź brzmi: Amnesiac, wiem że nie jest tak genialna ale najprzyjemniej mi się jej słucha... gdyby do Kid A były single to prawdopodobnie większość Amnesiaca trafiłaby na b-side'y, co świadczy o poziomie zespołu :P
Ale jeżeli miałbym między tymi dwiema wybierać to jakimiś 3% wygrywa OK Computer za "Lucky" -
Anonim
>A Wolf At The Door napisał:
>gdyby do Kid A
>były single to prawdopodobnie większość Amnesiaca
>trafiłaby na b-side'y, co świadczy o poziomie zespołu :P
...a to niewątpliwie popsułoby klimat i orginalnośc płyty.
w ogole wyjątkowo dużo z tej sesji nagraniowej trafiło na b-side'y singli z Amnesiac, wiadac ze im tego brakowało :P -
IDIOTEQ
W sondażu przeprowadzonym przez magazyn "Q" płyta grupy pokonała inne wielkie wydawnictwa, m.in. Oasis czy Nirvany.
Krążek z 1997 roku, z takimi przebojami jak "Paranoid Android" czy "Karma Police", został uznany przez czytelników pisma najlepszym ostatnich 25 lat. Drugie miejsce przypadło w udziale "Nevermind" Nirvany. Trzecie i czwarte miejsce na liście należy do Oasis z albumami "(What's the Story) Morning Glory?" and "Definitely Maybe".
Pozostała najlepsza 10 prezentuje się tak:
5. Arctic Monkeys - "Whatever People Say I Am, That's What I Am Not"
6. U2 - "The Joshua Tree"
7. The Stone Roses - "The Stone Roses"
8. Radiohead - "The Bends"
9. U2 - "Achtung Baby"
10. Muse - "Black Holes & Revelations".
tuba.pl
-
hani
widzę że temat odżył
jak dla mnie Kid A. niby OK Computer ma Paranoid Android, Karma Police etc... i rzeczywiście jest to jeden z najlepszych albumów ever...
ale Kid A ma "The National Anthem". zwycięzca. -
Damian ...
Radiohead jest takim wyjątkowym zespołem, którego każdy album jest "inny". Zawiera inne treści, inne melodie oraz jest tworzony w formie odmiennej od poprzednich albumów. Dlatego uważam, że zarówno album OK Computer jak i Kid A są na tyle najlepsze, że w moim rankingu te dwa albumy zajmują pierwsze miejsce ex aequo. :-)