- 1
- 2
-
JS
pewnie taki temat już był, ale ktora piosenka z b-sides i innych rzadkości podoba się Wam najbardziej?
Z tych (niewielu) które udało mi się przesłuchać: True love waits, Pop is dead i How can you be sure.. -
mefju
Mój ulubiony b-side to zdecydowanie "Talk Show Host", jeden z najlepszych b-sideów ever w muzyce rockowej IMHO. -
1=2
Pop is dead i true love waits to nie b-side'y. pop is dead bylo raczej epka, singlem. true love waits nigdy nie bylo nagrane w studiu tylko jest dostepne na IMBW:Live Recordings. najlepsze dla mnie to:
Pearly*
Polyethylene part 1&2
Inside My Head
Amazing Sound Of Orgy
Kinetic
Transatlantic Drawl
Life In A Glasshouse (Full lenght version)
I Will (L.A. studio version) -
Anonim
Fog (Again)
Bo ja to najbardziej lubię, jak Thom śpiewa piosenkę przy fortepianie, albo ew. z akustykiem.
Z tego powodu wsadziłbym tu jednak True Love Waits. Niby nie b-side - ale numer że tak powiem niealbumowy - więc czemu nie? -
-
JS
-
Anonim
Nie będę oryginalny:
Fog ale w wersji studyjnej
Talk Show Host
Pearly
Kinetic
Radiohead mieli sporo dobrych b side`ów... ciężko wybrać. Dodam jeszcze:
India Rubber - prosty do bólu... nie wiem czemu mi się tak podoba :P
Give it up (to nawet nie b-side) - tak jak wyżej. Z tą różnicą że ten jest na maksa pocieszny :P
Rabbit in Your Headlights - nie wiem czy się powinno liczyć. To oczywiście utwór albumowy... tylko tyle, że u.n.k.l.e.
-
Special Agent Jerry D
"The Amazing Sounds Of Orgy" zdecydowanie! Perfekcyjny rytmicznie, wszystkie dźwięki mają swoje miejsce i że tak powiem - uzasadnienie :), świetnie buja, po prostu kosmos! -
Lusia
-
Grace
"Amazing Sounds of Orgy" - naprawdę amazing i naprawdę orgiastyczne.
"Fog" - czy ktoś jeszcze czuje, słuchając tej piosenki, zapach i wilgoć dymu unoszącego się nad studzienką ściekową...?
Przyłączam się do zachwytu nad "Give It Up" :-)) - refren jest powalający, wokal zresztą też. Więcej takich perełek! -
Ewka
Fasttrack
Fog
Faithless, the wonder boy
Kinetic
Molasses <serduszka> x3
Worry wort
Lull
Inside my head
Meeting in the Aisle
etc.; ) -
evilve
-
1=2
-
Anonim
-
Ewka
-
Anonim
-
1=2
>Alter Ego napisała:
>oczywiscie ty się znasz, nie zapominajmy o tym; ]
ba. -
Ewka
-
1=2
>Alter Ego napisała:
>widzę, że będzie miał mi tu kto humor poprawiac :D
mozesz na mnie liczyc -
Andrzej
True Love Waits - piekny utwór
Mam szczególny sentyment do niego.
Poza tym od niego zaczela sie cała moja przygoda z Radiohead. -
~*Fearlessness*~
true love waits..... to prawda, że prawdziwa miłość czeka na nawiedzonych strychach
- 1
- 2