-
s314ryt
jakie znacie covery Radiohead? oczywiscie kawalki Radiohead grane przez innym artystow. Nie mowie juz o oczywistym O'Riley, czy innych stalych grupach notorycznie coverujacych Radiohead :)
http://w8.grono.net/forum/21818/0/
tu na dzien dobry cover KARMA POLICE w wykonaniu FINCH - video live (acoustic)
w temacie FINCH.
w razie problemu z megaupload, tu male info:
http://s314ryt.googlepages.com/mega...
-
Ewka
The Cure "Creep" - mi osobiście bardzo się podoba, Robert tak pięknie wyciąga na "run, run, ruuuuuuuun" (lepiej niż yorke na żywo :P)
The Darkness "Street Spirit" - hahahahahahahahahahhahaha, normalnie jak to pierwszy raz usłyszałam to nie mogłam i spadłam z krzesła, zaczęłam walic głową w klawiaturę itd. :P TRAGEDIA - że się posłużę takim eufemizmem :D
teraz Wy, bo mi teraz nic innego nie przychodzi na myśl; ) -
Ewka
-
s314ryt
dzisiaj albo jutro wrzuce tez jedna tragedie :) tez video live ..
na razie niech to pozostanie tajemnica, ale obiecuje, ze jesli ktos nie widzial, to sie przerazi :) -
-
mefju
Najbardziej dramatyczny cover to "Creep" w akustycznej wersji Boba Dylana z 2004 roku (chyba)... mistrz Bob był niestety w fatalnej dyspozycji głosowej... niestety mp3 z tym niechlubnym występem gdzieś mi zaginęło:-/ -
Anonim
mark ronson feat. alex greenwald – just
Dęciaki zamiast gitar. Równie sympatyczny co oryginał; ) Polecam.
The Darkness "Street Spirit" hehe... żarcik. Mi się tam podobało; ) Nadal mam video z koncertu gdzieś na dysku. Dobry sposób na poprawienie sobie humoru. -
Anonim
no a całe "Exit Music Songs With Radio Heads"
uła uła. paranoid w wykonaniu Sia piękne i sa-ra w in limbo ciekawe i cinematic orchestra. mrrr :)
-
Ewka
czemu ja nie mam paranoid?:/
fajne jest in limbo :D i everything in its right place też se radzi; ) więcej nie chce mi się słuchac, przed chwilą mi sie ściągnęła, jutro sobie posłucham :D -
Anonim
a słyszeliście mix... street spirit... dj'a tiesto ?? ^^
to zamiata wszytskie kalectwa :D
nic tego nie przebije. -
Ewka
nie słyszałam, ale chyba wole nie słyszec :| w ogóle to Street Spirit jakieś nieszczęsne i podatne na kaleki muzyczne jest. Raz The Darkness, raz Dj Tiesto... a taka fajna piosenka :P -
Anonim
-
notwist
street w wersji darknessa prześwietny, naprawdę. to nie ten poziom co prawda, ale wyszło coś zabawnego... na swój sposób nawet inteligentnie;) ja mam jeszcze damiena rice'a "Creep", całkiem przyjemne, cały Rice. High and Dry w wykonaniu Culluma... Brown Derbies "Karma Police" (bardzo podobne do orginału), przyjemne ale za dużo dodatków. generalnie dzięki coverom zdaję sobie corazlepiej sprawę z tego, jak świetne kawałki wychodzą spod ręki radioheadów i jak trudno tak na dobrą sprawę spartaczyć ich robotę;) -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Street Spirit - akustycznie (fortepian i wokal) w wykonaniu Vincenta & Dannego Cavanagh z Anathemy. Nawet bardzo ładnie im wyszlo; ) -
Anonim
Macie tutaj wspomniana wersje Street Spirit -> http://rapidshare.de/files/19211104... -
kit
chciałabym tylko zauważyć,że to chyba radiohead zrobiło cover creepa... -
1=2
>nuts napisała:
>chciałabym tylko zauważyć,że to chyba
>radiohead zrobiło cover creepa...
ta? to wez powiedz jakiego zespołu, chetnie poslucham oryginału -
mefju
>nuts napisała:
>chciałabym tylko zauważyć,że to chyba
>radiohead zrobiło cover creepa...
Ciekawe odkrycie... też chętnie posłucjam oryginału...
-
kit
poszukam dokładniej i podam,bo teraz to aż tak dokładnie to nie wiem (jakiś stary dziad na pewno),ale creep na pewno nie jest oryginalnym kawałkiem radiohead.bo przeciez gdzies tam nawet mówili i to nie raz,że zadebiutowali tym jako coverem.