-
Pasut
>SS napisał
>To wasze oficjalne stanowisko? Że się nie podoba?
>Pretensje miej do swojego dowódcy, który wiedział od
>czerwca, co się święci, a nie odzywał się do głównego
>organizatora do sierpnia. Gdzie była wasza formacja przez
>ten cały czas, gdy reszta latała i wszystko załatwiała?
>W końcu jesteście organizatorami. Ale jak na
>organizatorów wasz wkład i zainteresowanie na razie są
>niewielkie. Na plakacie nie będzie też wielu (z całym
>szacunkiem dla Strzelca) poważniejszych i ważniejszych
>formacji, które robią razem z nami imprezę i które
>należałoby tam umieścić.
Oficjalne Stanowisko? Raczej moje i ludzi,których ten plakat się nie podoba. Nie mówię tutaj w tym przypadku tylko o Strzelcu.
Co do ZSu i braku przygotowań Naszego Dowódcy:
Mamy 100 Lecie Związku Strzeleckiego w tym roku, w Czerwcu mieliśmy szkolenie na Jednostce Wojskowej oraz 2 wyjazdy w ramach pomocy powodzianom do Gorzyc.
Wybacz, ale mamy też inne zajęcia niż tylko rekonstruowanie bitew - co nie zmienia faktu,że są dla NAS tak samo ważne jak reszta spraw,którymi się zajmujemy. Jeśli dowódca nic się nie odzywał to nie wiem co mogłoby być tego przyczyną...
Rozumiem jakbyśmy byli grupą rekonstrukcji i zajmowali się tylko w tym jednym kierunku, ale mamy też inne sprawy na głowie. To nie jest tak,że się za przeproszeniem opieprzamy i nic nie robimy.
>Zarzuty o rzekomej "bolszewickości" plakatu pominę, bo są
>zbyt zabawne, żeby je rozpatrywać nawet. Pewno wy byście
>chcieli na nim być w swych "epokowych" mundurach.
Co do "bolszewickości" jak to określiłem, chce się wytłumaczyć,bo zrobiła się lekka zwara, a nie o to mi tu chodziło...
Nie mam pretensji o to kto zrobił ten plakat, tylko o to co na nim jest i jak wygląda. Bo stwierdzam nie tylko ja, że ten plakat nie wyszedł.
A co mam konkretnie na myśli?
samą Jazdę KonArmi w głównym tle - zero wojsk polskich - i nie mam tu na myśli Nas w "epokowych mundurach". Zdziwisz się,bo nie o to tu mi chodzi - na ostatniej rekonstrukcji byli ludzie odgrywających wojsko rodem z Poznania, jeden Pan miał nawet Hełm Niemiecki z I Wojny Światowej, nie pamiętam czy miał biało-czerwoną farbę nałożoną nawet. Mieli doskonałe mundury na tamtą chwilę jak na rok 1920 - Dlaczego ICH nie ma na przykład na Plakacie? Hm?
Co do kolorystyki - barwy źle dobrane barwy - zwłaszcza czerwono-bordowe. Wszystko się zlewa w czarno-szaro-czerwoną masę.
Ktoś źle rozplanował to i z daleka wszystko się zlewa.
Trochę to boli i razi w oczy.
Ale przynajmniej już nie jest napisane "CUD NAD WISŁĄ".
Co do organizatorów taka ciekawostka: Rozpisany jest tam Garnizon Wojska Polskiego i Komenda Policji jako organizator, tylko śmieszne jest to,że Wojsko i Policja nie bierze w ogóle w tym udziału...
>I nie
>radzę wam się tak spinać, bo jeszcze ktoś przemyśli
>dokładnie wasz udział w bitwie, jak będzie więcej takich
>akcji. Tym bardziej, że wchodzicie do niej - jeśli chodzi
>o sprzęt - z niczym, bo mundury będziecie mieć od nas.
Ja się nie spinam, tylko stwierdzam to co mnie boli, bo ja do inscenizacji Nic Kompletnie nie mam. Od kiedy pamiętam kiedy jeszcze nie byłem w Strzelcu, bardzo podobały mi się inscenizacje Bitwy Warszawskiej organizowane w Radomiu.
I to nie jest jakiś Sabotaż Związku Strzeleckiego - podkreslam jeszcze raz - piszę to co się ludziom nie podoba ogólnie, nie tylko ze Strzelca.
Tak owszem, tylko to MY będziemy zapieprzać od piątku 3 dni robiąc okopy na wysokość przynajmniej 1,70 Dla Strony Polskiej - czytaj dla Wszystkich, którzy będą grać Polaków. I z tego co mi wiadomo,było to odgórnie zaplanowane z Sorem Bednarczykiem. Nie potwierdzam - mówię to co słyszałem.
10 ludzi od Nas ma umundurowanie Legionowe,więc nie do końca się z tym zgodzę.
Myślę,że można zakończyć na tym tą bezsensowną Zwarę.
Rekonstruujemy Bitwę i to jest naszym zadaniem.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Radom
- Załóż własne grono tematyczne