Radom [5837]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Agent of Steel

Witam, chciałem was w tym poście zachęcić do hobby jakim jest ASG.
    Najkrócej mówiąc ASG jest to gra zespołowa wykorzystująca repliki broni palnej strzelające plastikowymi kulkami.
    Podstawowym celem w grze jest trafienie przeciwnika kulką, można więc powiedzieć iż ASG jest podobne do paintballa, ale tutaj nie używamy kulek z farbą. Niepotrzebne są również maski, wystarczą gogle bądź okulary ochronne.
    Ogromnym plusem ASG jest fakt iż zabawę można zacząć już od około 50 zł.
    Bronie w ASG to repliki prawdziwych broni, nie zaś jak w paintballu całkowicie wymyślone konstrukcje. Nie są jednak bronią w rozumieniu prawa, jako że energia wylotowa kulki nie przekracza 17 dżuli a zazwyczaj mieści się w przedziale około 1 dżula. Zasięg broni ASG wynosi zazwyczaj do 50 metrów.

W Radomiu działa parę grup ASG, ja jednak chciałby was zachęcić do naszej grupy. Jesteśmy najmłodszą grupą jeżeli chodzi o staż, ale już na pewno nie jeśli chodzi o wiek. Średni wiek w naszej grupie wynosi 22 lata, w przeważającej części są to studenci. Obecnie mamy 8 członków, ale nie ukrywam iż przydałoby się więcej.

Jeżeli zachęciłem Cię tym postem, to zapraszam na http://www.rasg.vdd.pl/index.php
    Serdecznie zapraszam do rejestracji na forum, kto wie być może ASg stanie się także i Twoim hobby :-)
  • Koker

Miałem z tym sportem do czynienia. Swietna sprawa. Polecam gorąco. Jednak ostrzegam, że zeby sie w to bawic na wysokim poziomie to trzeba troche kasy wybulić...
  • Legion

Jestem szefem radomskiej grupy ASG, jakbyś chciał się do nas przyłączyć to pisz na priv. ASG rulez!!!
  • Agent of Steel

dzięki za zaproszenie,ale mam juz grupe i nie mam zamiaru jej zmieniac:)
  • korycka.

A przepraszam dziewczęta przyjmujecie?
  • Klimbert

Legion jest szefem jakiego radomskiego ugrupowania?
    Dużo macie członków?
    Jak często się strzelacie?
  • Klimbert

>Koreq napisała:
    >A przepraszam dziewczęta przyjmujecie?

Jestem jakoś pesymistycznie nastawiony do dziewczyn i ASG, ale gdybyś chciała i masz minimum 18 lat to zapraszam :-)

• korycka.

>Klimbert napisał
    >>Koreq napisała:
    >>A przepraszam dziewczęta przyjmujecie?
    >
    >Jestem jakoś pesymistycznie nastawiony do dziewczyn i ASG,
    >ale gdybyś chciała i masz minimum 18 lat to zapraszam :-)
    Ech, jeszcze kilka lat;) Ale jak skończę 18 - wtedy baaaardzo chętnie.
  • Klimbert

>Ech, jeszcze kilka lat;) Ale jak skończę 18 - wtedy
    >baaaardzo chętnie.

Za 5 lat jak tak dalej pójdzie to pewnie mnie w tym kraju nie będzie:-)

Ale wracając do ASG, naprawdę was zachęcam, wspaniała sprawa i miła atmosfera. Nie zawiedziesz się. Wpadnij na nasze strzelanki i zobacz chcoiaż jak to wygląda, spluwę mozemy pożyczyć bo akurat mamy 2 shotguny wolne :-) Gogle też mamy 2 wolne :-)
  • Legion

Klimbert :) Ty chyba jesteś z RPG :)
    Ludzi w teamie mamy poniżej 10 za to giwer mamy ponad 20 :D
    Możnaby zrobić jakąś ustawkę za tydzień czy dwa (SGSowicze muszą powracać z wakacji).

Temat dziewczyn w ASG był przerabiany w SGSsie... powiem tyle, strasznie trudno jest się przełamać i strzelać do takiej fajnej laski dlatego SGS rezygnuje kobiet w teamie; p

Pozdro wszystkim ASG maniakom.
  • Klimbert

>Legion napisał
    >Klimbert :) Ty chyba jesteś z RPG :)

No tak, jestem z RPG :-)
    Nie widziałem was jednak jeszcze na radomskich strzelankach (fakt byłem tylko na dwóch na 1RDS i na ostatniej z RDSem i RGTSem w Nieczatowie)
    Sporo macie spluw, my mamy 2 shotguny wolne gdyby ktoś chciał nas odwiedzić :-) Ale nasz team dysponuje dwoma średniej klasy elektrykami a trzeci mam nadzieję pojawi się już niedługo :-P

• korycka.

>Klimbert napisał
    >Za 5 lat jak tak dalej pójdzie to pewnie mnie w tym kraju
    >nie będzie:-)
    >
    >Ale wracając do ASG, naprawdę was zachęcam, wspaniała
    >sprawa i miła atmosfera. Nie zawiedziesz się. Wpadnij na
    >nasze strzelanki i zobacz chcoiaż jak to wygląda, spluwę
    >mozemy pożyczyć bo akurat mamy 2 shotguny wolne :-) Gogle
    >też mamy 2 wolne :-)
    No ale nawet jeśli Ciebie już tu nie będzie, to jakiś ktoś się znajdzie;)
  • Anonim

Witam... Kiedys planowalem z kumplami tez sie jakos zorganizowac ale nic nam nie wyszlo... Mam dosc slabego elektryka, shota jakiegos, gogle i cos tam jeszcze (bralem tylko po to zeby sprobowac ASG). Polecam ten sport - swietna zabawa i niezle emocje gdy na polu zostaja 2-3 osoby. ; )
    ps. mam 16 lat wiec...
  • Legion

Są grupy które przyjmują od 18 lat ale SGS się nie bawi w ograniczenia wiekowe, liczy się zapał do walki.

Klimbert, ja też nigdy nie widziałem was w akcji; ) Jeśli chodzi o nieczatów (Wanda) to SGSu tam nie spotkasz, byłem tam z kumplami i uznali miejscówkę za zbyt małą i ja się z tym zgadzam. Na chwilę obecną SGS prowadzi politykę podobną do RATu. Więc narazie zbyt często nas nie zobaczysz; )
  • Mother

nie lubie nicczego, co wiążę sie z przemocą i wojną jestem zdecydowanie przeciwna takim grom!!!! nie dałam sie przekonać to jest be! uczy agresji
  • Agent of Steel

Polityke podobną do RATu czyli polityke zawieszenia działalności?

a czy airsoft uczy agresji? agresji nie trzeba uczyc, ona jest w nas od poczatku,po prostu rzadziej lub czesciej z nas wychodzi, taki jest człowiek,nie ma tylko jasnej strony. Moim zdaniem airsoft nie uczy agresji lecz ja odpowiednio kanalizuje,myśle ze gdyby ludzie sie strzelali kulkami zamiast stac pod klatkami i czekac komu wpier.... żyłoby sie wszystim lepiej.
  • Legion

Przyznam że nie wiedziałem że RAT kończy działalność i ta wiadomość nieco mnie zaskakuje :|
    Pisząc że stosujemy politykę RATu miałem na myśli nie rzucanie się zbytnio w oczy... przynajmniej dopóki nasza liczba nie przekroczy 10 ludzi a średni koszt giwer w teamie nie przekroczy 5000zł. Wtedy oficjalnie będzie o nas głośno, póki co raczej treningi wewnętrzne choć na kilku strzelankach RDSu byłem :p
  • Klimbert

Jak najbardziej popieram Roostera, ASG nie uczy agresji co najwyżej pozwala ją wyładować podczas strzelania, a o wiele lepiej wyładować ją strzelając niż bijąc innych na osiedlu.
  • Anonim

Airsoft daje mozliwosc wyladowania agresji w przyjemny i nieszkodliwy sposob. Ale tez trzeba sie kontrolowac zeby nie wyladowywac sie poprzez strzelanie pelnej serii z 10metrow prosto w twarz...
  • Legion

A ja bym to ujął bardziej szczerze; )
    Airsoft jest agresywny bo wkońcu masz tu pot i krew jak dobrze idzie. Ale jest o tyle lepszy że bawisz się w to na własną odpowiedzialność i jest to zdecydowanie lepsze od stnia pod blokiem czy kopania kogoś na meczu. Fakt że gdy dres robi komuś lanie to też wyładowuje stres ale w airsofcie jest to o tyle lepsze że nie dotyka to osób które nie chcą zostać tym dotknięte. Pozatym jest to sport więc swoje szlachectwo ma; )