RAJDOWE GRONO [921]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Krakowski czas zaczac!; ) ... szkoda tylko, ze od takiego niusu:

"Prolog Rajdu Krakowskiego, zaplanowany na czwartkowy wieczór, został skrócony na wniosek Policji - czytamy w myślenickim dodatku do "Dziennika Polskiego". Z tego powodu próba ma tylko 600 m.

Autorem pierwotnej trasy prologu był Robert Hundla. Myślenicki pilot wytyczył trasę, obejmującą m.in objazdy beczek i pokonywanie zatoczek autobusowych. Jej długość wynosiła 1.7 km.

Krakowska Policja, tłumacząc się względami bezpieczeństwa, nie zgodziła się jednak na taki przebieg próby i skrócili ją do 600 m. Mieszkańcy Myślenic i kibice, którzy już w czwartek przyjadą na rajd, będą musieli zadowolić się zaledwie kilkoma zakrętami, zaś czas przejazdu czołowych załóg będzie wynosił grubo poniżej minuty".

:/

(zrodlo: rallyonline.pl)
  • Anonim

...ha! proponuje jeszcze skrocic oesy, bo przeciez moze byc NIE-BEZ-PIE-CZNIE :> :>

mam jakis taki...absmak...:/

• Super Szofer

Ciekawe ile będzie trwał przejazd jednej załogi, 3 minuty??
  • Anonim

>Fajna Bryka napisał
    >Ciekawe ile będzie trwał przejazd jednej załogi, 3
    >minuty??

"...Mieszkańcy Myślenic i kibice, którzy już w czwartek przyjadą na rajd, będą musieli zadowolić się zaledwie kilkoma zakrętami, zaś czas przejazdu czołowych załóg będzie wynosił grubo poniżej minuty."
  • Super Szofer

Czyli to będzie tak:
    5,4,3,2,1 start (po kilku sek.) meta. No nie tego to jeszcze nie grali.
    Ciekawe ile miał najkrótszy os na świecie??
  • GuGi

No to ladnie... Cos kabinuje nasza szanowna Policja :P Ciekawe co jest prawdziwa przyczyna :P
  • Super Szofer

Robią sobie wyścig radiowozów. Trasa im się spodobała i stwierdzili, że sami się pościągają a rajdowcy jak dostali 600m to niech się cieszą bo mogli nie dostać wcale drogi.
    A tak naprawdę to myślę że było to spowodowane tym, że po zaplanowanej trasie jeździły autobusy i nie chcieli ich przenosić, albo jak trasa przechodziła przez pętle to się bali spotkania autobus rajówka.
  • Anonim

...pieknie sie prezentuje! :]

http://www.rajdy.v10.pl/Maciej,Lubi...
  • Konsuela

A sasasaaaa a ja właśnie się pakuję :) Powalajacej długości prolog poswięciłam dla pracy ale jutro od samego rana będe smigać po OS-ach :) Do zobaczenia!!
  • Bartee

Ja tak samo. Prolog wygral Tomek Kuchar, a jutro Mucharz:) Do zobaczenia.
  • Anonim

Ci ktorzy byli, proszeni sa o podzielenie sie wrazeniami :)

ja niestety nie trafilam :( ...mialam za to e-rajd; ) ...twardo sledzilam wyniki on-line...; )

ciesze sie z 6 miejsca zalogi Lubiak/Szarama...zastanawiam sie tylko czy utrzymaliby 5 pozycje, gdyby nie odwolano OS 13...(?)

...Solek tez ladnie - do momentu , w ktorym nie zaliczyl awarii, bylo b. ladnie - po I etapie 2ga pozycja...

szkoda Kosciuszki - lecial jak burza! ...wygrane pierwsze 2 oesy, potem 5 czas (3 oes) i 2 gi czas (4oes)...

no i Kajto b. ladnie :) ...2 miejsce na pudle :)

oczywiscie gratulacje dla Czopera za 3cie i dla Bouffier za 1sze...:)
  • Konsuela

Dziele się emocjami ---->w moim odczuciu było bardzo fajnie.Pierwszego dnia w kibicowaniu i fotografowaniu pomagała sliczna pogoda następnego dnia było troche zimno ale i tak fajnie.
    Pierwszy raz oglądałam rajd przez obiektyw trochę lepszego aparatu niż "kieszonkowej pstrykaczki"; ) i strasznie mnie to wciągneło :)
    A i mialam fajną kibicową koszulkę robiona na 10 minut przed wyjazdem :PP
  • Anonim

...podziel sie fotkami... :)
  • Anonim

...koszulka tez!; )
  • bero

to ja sie podziele swoimi wrazeniami: serwis kompletnie nieprzemyslany, stanowiska niewyznaczone, brak dokladnego harmonogramu wjazdu. ja mialem wjechac po prostu miedzy 7.30 a 8. wjechalem o 7.50 i co sie okazalo? pol godziny biegania i szukania i w koncu nie znalezlismy miejsca :o efekt to robienie auta po prostu na drodze w serwisie.
    OS widzialem tylko jeden, mianowicie druga zawoje. zabezpieczenie nawet nie bylo fatalne bo go po prostu nie bylo!!!!!!! najpierw przeszedlem z buta ok pol kilometra i widzialem jednego strazaka. po otwarciu OSu przejechalem samochodem ok 12 km i safeciarzy zbierajacych tasme, siedzacych przy drodze czy idacych w jakimkolwiek kierunku widzialem 8!!!
  • Konsuela

Niestety aparat był nie mój więc fotki są jeszcze niedostępne :)ale jak tylko coś dostanę odrazu się podzielę :)
    Koszulką też bo została uwieczniona :)Jak moi zobaczyli ta koszulke to się poskręcali ze śmiechu

• Michał.

CZOPER MISTRZ!!
    P.S moje foty
    http://www.autoklub.pl/1208163385,,...
  • Anonim

>Michał. napisał
    >CZOPER MISTRZ!!
    >P.S moje foty
    > http://www.autoklub.pl/1208163385,,...

...ach te "potwory"! :]
  • www.profeo.pl

>bero napisał
    >to ja sie podziele swoimi wrazeniami: serwis kompletnie
    >nieprzemyslany, stanowiska niewyznaczone, brak dokladnego
    >harmonogramu wjazdu. ja mialem wjechac po prostu miedzy 7.30
    >a 8. wjechalem o 7.50 i co sie okazalo? pol godziny biegania
    >i szukania i w koncu nie znalezlismy miejsca :o efekt to
    >robienie auta po prostu na drodze w serwisie.
    >OS widzialem tylko jeden, mianowicie druga zawoje.
    >zabezpieczenie nawet nie bylo fatalne bo go po prostu nie
    >bylo!!!!!!! najpierw przeszedlem z buta ok pol kilometra i
    >widzialem jednego strazaka. po otwarciu OSu przejechalem
    >samochodem ok 12 km i safeciarzy zbierajacych tasme,
    >siedzacych przy drodze czy idacych w jakimkolwiek kierunku
    >widzialem 8!!!

Ale w Krakowie (nawet jeśli to jest prawie Beskid Żywiecki) robią najlepsze rajdy :)
  • Konsuela

Kto na elmot ręka do góry!
    Ja kombinuję jak się tam dostać :D
  • 1
  • 2
| |

Kto kocha Rajdy i pochodne Rajdów, wie co ma robic...po prostu sie zapisac :)

Fotki

Miejsca grona (0)