RAJDOWE GRONO [921]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Szybki

Auta bez homologacji, dużo taniej i jedno etapowe rajdy. Jak dla mnie super. :) Bo na homologacje mnie nie stać a tak to mam już wszysko.
  • red orange

czyli tak samo jak w Berg trophy.... tylko czemu nie wierzę że to może się w polsce udać?
  • KuRcZaK

Ale czekaj co miało by się nie udać ??? bo to że będzie to już przesądzona sprawa : http://rajdy.hoga.pl/rajdy_full.asp...
  • red orange

Przeczytałem...
    i jednak zostane przy Berg trophy. Licząc każdą złotówkę wyjdzie mnie to taniej a zabawa będzie na podobnym poziomie... Na licencji i punktach do niej mi nie zależy... tylko czysty fun z jazdy, pozatym nie mam samochodu z klatką... a w bergu mogę startowac moim youngiem i bawic się przednio...
  • KuRcZaK

No tak tylko jednak idea podjazdu pod górkę i rajdów jest nieco inna :)

Tzn. nie chcę tutaj krytykować wyborów ... raczej poprostu należy to traktować jako dwa różne rodzaje zawodów tak jak GSMP i RSMP.

• bero

dokladnie, roznica jest taka jak miedzy rajdami a wyscigami gorskimi :)
    co do klatki: nawet w kamionce obowiazkowa byla klatka i powiem, ze na powazne zawody klatke wolalbym miec...

a co do 3 ligi to ja wlasnie usiluje civica sprzedac (1.4 nie mial homologacji) i zanabyc jakas powazniejsza bron rajdowa o poj 1.6

Kuraczek, a Ty cos tworzysz?
  • KuRcZaK

Wiesz co trochę się zastanawiałem nad tym ... ale nie wiem ... tutaj w stolycy to mam średnie warunki ... zero garażu gdzie możnaby pogrzebać przy furze więc musiałbym się zdać na jakieś serwisy (czego niezbyt lubie) chyba żebym zapoznał kogoś z garażem hahaha...

... czas pokaże ... może Gacu by coś kupił i byśmy jego sprzętem śmigali; ) ew. wypożyczanie ... zobaczymy jakie sobie ludzie ceny wymyślą :)
  • bero

mysle ze bez powaznego serwisu troche trudno sie pchac w powazne rajdy; ) i mowie tu o powaznym serwisie rajdowym a nie tzw warstacie. a garaz bez klopotu idzie wynajac, nieraz nawet z kanalem :) kolega niestety juz znalazl wynajmujacego ale chcial za miesiac chyba 250 zl, duzy garaz z kanalem gdzie mozna serwis smialo robic sobie :)
  • Szybki

no ja mieszkam pod wawą więc mam garaż... Auto już przygotowane, został mi tylko mały szczegół...; p Na przykład dobić do 18.; p
  • red orange

Mój problem to koszty...mam younga (e21) z 2.0l silnikem troszeczkę zdłubanego i nie bardzo wiem co z nim dalej robić. Jak będzie dawał radę to wspawam klatkę jak nie... to zostanie mi oryginalna zabaweczka na youngtimer party np na torze poznań.
    Nie mogę sobie pozwolić na zakup samochodu nawet z utraconą homologacją do tego komplet ciuchów, serwis, opony itp poprostu mnie nie stać. KJS-y w formie placykowej to nie dla mnie. Więc pozostaje mi Berg. Chyba że macie jakąś alternatywe?
    Pozdrawiam
  • KuRcZaK

No i właśnei Berg to idealna impreza pod kątem takich zabawek jak Twoja ... dlatego zasugerowałem, że to 2 różne zabawy są :)
  • red orange

cały czas liczę że ktoś w polsce zorganizuje coś dla takich ludzi jak ja. Dobrze zorganizowane, tanie, dla wszystkich samochodów... raz że to doskonała szkoła jazdy, dwa chłopaki mogły by się wyszaleć w bezpiecznym miejscu, trzy rozpropagowało by to sport motorowy w tym naszym ciemnogorodzie.
  • bero

red orange, ogarnij co klub classicauto robi :) w zeszlym roku przy mistrzostwach dziennikarzy byla jedna runda w debicy, bardzo powazny rajd ot byl :) a wymagania jak do kjs, tylko ze 25 km osywch :)
  • szampanek

A jakby ktoś chciał kombinezon z utracona homolacją rozmiar 50...to dajcie znać :)
  • bero

• Super Szofer

Mam takie pytanie, czy ktoś wie czy/gdzie są organizowane rajdy dla ludzi mających 16 lat i kategorię prawka B1?
    Pytam bo mam 16 lat i własny samochód Fiata 500 z 71r i chciałbym nim wystartować w jakimś rajdzie jako kierowca na zasadzie spróbowania swoich sił.
  • Szybki

Chyba powinni cię do KJS dopuścić... Nie jestem pewien ale wydaje mi się że powinni bo jest tylko przepis że kierowca musi mieć prawo jazdy... Ale pilot musi mieć 17.; p
  • Użytkownik usunięty

jest jeszcze jakiś przepis o wieku w sporcie ale chyba właśnie 16 lat. stąd zresztą wynika limit na szayowozy (ale CHYBA 16.)
  • bero

ewentualnie licencja wtj (nie wiem jak to sie teraz nazywa, chyba B1C1) i jedziesz w wyscigach gorskich :) tylko juz wymaga przygotowania auta
  • Super Szofer

Wiesz ja niestety mam duże chęci i zapał ale jak to młody człowiek mam mało pieniędzy, a z tego co wiem to przygotowanie samochodu kosztuje dużo.