-
Anonim
-
Marcin Lachowicz
-
Germański Oprawca
mam cd wszystkich trzech wymienionych i nie zgodze sie ze Aphex to rave
chetnie posluchalbym ravowego numeru Aphexa ..
jak masz to mi przeslij, albo podaj tytuB chociaz
-
Never Ever Land
to ja was troszke naprowadzę. otóż aphex twin nie jest revem tylko ambientem. muzyka ambientowa, jak sami zauważacie jest deczko porezana, ale przyjemna.
http://www.fat-pie.com/ <--- oto do czego najbardziej się nadaje ambient. polecam dział cartoons i tam epizody "salad fingers" -
-
smakosz
stare , staaaaruśienkie nagrania aphexa pod ksywą AFX niektórzy mogą uznać za rave , chociaż ja tam nie wiem ... Muzyka , która chyba najlepiej obrazuje co to rave to stare The Prodigy , Leftfield , Sunscream . Aphex bodajże jako dj kiedyś , podobnie z reszta jak Carl Cox( sprawdżcie sobie seta z The Edge z 93 roku :D) i inni puszczał taką muzę ale pewien nie jestem bo sety z tamtych lat nie za łatwo znależć.
Dla mnie rave to nie tylko rodzaj muzyki a przede wszystkim specyficzne imprezy organizowane w różnych zajebistych miejscach z bombowymi ludżmi kumającymi klimat. Fak , ależ ja chiałbym pobyć w Londynie w 94 roku :D.... -
Anonim
-
smakosz
ja obstaje przy londynie , aczkolwiek w innych miastach jukei tesz moglbym pobalowac :P
Hmm , na Planete co jakis czas puszczaja dobry dokument o rejwach , "kultura techno" sie zowie czy jakos tak... dobry byl , pamietam. Polecam -
Anonim
-
Markomar
Aphex to ambient?; )
Jak dla mnie aphex twin, to jeden z najbardziej kreatywnych producentow muzyki elektronicznej, nie mozna go szufladkowac i ograniczac do jednego stylu.Aphex uprawial duzo freeform, experimental i w zadnym wypadku nie nazwalbym go artysta ambientowym, przestan bluznic.Dziekuje. -
..TROY..
aphex to faktycznie nie rave.. :) zawiera sporo elementow ambient czy break beat ale reve'wowych nie zauważyłem.. :)