Rave [114]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

na pewno? hahahah
  • Marcin Lachowicz

prawie; )
  • Germański Oprawca

mam cd wszystkich trzech wymienionych i nie zgodze sie ze Aphex to rave
    chetnie posluchalbym ravowego numeru Aphexa ..
    jak masz to mi przeslij, albo podaj tytuB chociaz
  • Never Ever Land

to ja was troszke naprowadzę. otóż aphex twin nie jest revem tylko ambientem. muzyka ambientowa, jak sami zauważacie jest deczko porezana, ale przyjemna.
    http://www.fat-pie.com/ <--- oto do czego najbardziej się nadaje ambient. polecam dział cartoons i tam epizody "salad fingers"
  • smakosz

stare , staaaaruśienkie nagrania aphexa pod ksywą AFX niektórzy mogą uznać za rave , chociaż ja tam nie wiem ... Muzyka , która chyba najlepiej obrazuje co to rave to stare The Prodigy , Leftfield , Sunscream . Aphex bodajże jako dj kiedyś , podobnie z reszta jak Carl Cox( sprawdżcie sobie seta z The Edge z 93 roku :D) i inni puszczał taką muzę ale pewien nie jestem bo sety z tamtych lat nie za łatwo znależć.
    Dla mnie rave to nie tylko rodzaj muzyki a przede wszystkim specyficzne imprezy organizowane w różnych zajebistych miejscach z bombowymi ludżmi kumającymi klimat. Fak , ależ ja chiałbym pobyć w Londynie w 94 roku :D....
  • Anonim

mi by wystarczyl Berlin.
  • smakosz

ja obstaje przy londynie , aczkolwiek w innych miastach jukei tesz moglbym pobalowac :P

Hmm , na Planete co jakis czas puszczaja dobry dokument o rejwach , "kultura techno" sie zowie czy jakos tak... dobry byl , pamietam. Polecam
  • Anonim

w manchesterze w 1989. ej a klasyka rave to jesus jones i emf!!
  • Markomar

Aphex to ambient?; )
    Jak dla mnie aphex twin, to jeden z najbardziej kreatywnych producentow muzyki elektronicznej, nie mozna go szufladkowac i ograniczac do jednego stylu.Aphex uprawial duzo freeform, experimental i w zadnym wypadku nie nazwalbym go artysta ambientowym, przestan bluznic.Dziekuje.
  • ..TROY..

aphex to faktycznie nie rave.. :) zawiera sporo elementow ambient czy break beat ale reve'wowych nie zauważyłem.. :)
| |

"Nasz stan emocjonalny to ekstaza. Nasze pożywienie to miłość. Nasz nałóg to technologia. Nasz...

Fotki

Miejsca grona (1)